Putz Postat Iulie 6, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2009 Ai mare dreptate .Mai vechi nu inseamna neaparat mai rau .Tata avea boxele astea la un magnetofon si facea chefuri cu ele. Si chestia cu wattii e o mare porcarie ; la unele sisteme e chiar exagerata. Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 6, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2009 Se aude bine cu boxa asta dar la unele frecventze se aude un mic barait din ea.Momentan am pe stanga boxa veche si pe dreapta satelitul original si bazaitul acela se aude doar la boxa veche.Sa fie oare de la filtru? (poate ii ,,obosit" saracu' ca uneori cand aveam amplificator pus la ele s-a mai aprins si ledul de atentionare-acela rosu care ,,zice" ca e prea mult pt. ele).P.S.:Iertati-ma daca am facut dublu-post:| Link spre comentariu
Toader Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 O fi ceva hiba la difuri.Arasa incet difuzoarul de medii bas spre interior si vezi daca simti ca freaca pe ceva.De la filtre nu cred ca e. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Si cand citesti prin reviste ca sistemul X pt calculator e referinta, bla, bla, etc..... ti se face greata.Daca ar stii lumea ce boxe se faceau acu vreo 30 de ani....Are un amic niste monitoare de studio Telefunken,de prin 70 si ceva, pe trei cai,incinta inchisa si suna ca unele care acum ar costa mult si bine.Nici nu stau la discutie cu sist. de calc.Le-a primit pe gratis cand a lucrat in Austria la o renovare de casa.Eu acum am pe birou 2 Radiotehnika S-30B si 2 Tesla amplificate separat de amplificator cu STK si unul cu tranzistori si doar subwooferul de la Z-5500 trecute prin mixer. Se aude prea frumos la cat au costat acum boxele. Daca ascult 2 melodii cu ele date la limita ma zapacesc de cap.Baraitura ta nu stiu de la ce ar putea fi dar trebuie sa le desfaci. Desfa masca de plastic mai intai si impinge cu 2 sau 3 degete (opuse unul fata de altul) de difuzor, dar nu tare, cat sa se duca in jos cat permite extensia lui, da-i drumul si apasa iar, vezi daca se aude frecand ceva. Dar nu cred sa fie asta. Daca nu are nimic continua si desfa-le, ia un cos de gunoi langa tine si hartie igienica, o carpa uda ceva si desfa difuzoarele de bas si aduna buretele ala care s-a facut mamaliga de la timp (daca nu a fost deja scos), vezi ca e scarbos dar trebuie sa o faca cineva cum se zice . Daca poti fa ceva pt etansare la loc la difuzor, eu nu am mai stat sa pun nimic, am pus difuzoarele la loc direct pe lemn si nu se aude nimic la ele. Vezi si tu ce mai gasesti pe acolo, curata-le, probabil nu o sa afli de ce baraie dar macar le cureti (poate ai noroc si nu erau bine stranse suruburile, poate gasesti ceva inauntru). Descrie baraitura eventual dupa ce le pui la amplificator separat. Eu le dau la ale mele pana se aprinde beculetul si nu baraie, poate ale tale au prins umezeala si s-au inmuiat ca difuzoarele din masinile vechi, nu stiu.PS Vezi ca pe difuzorul de bas e stampilat anul in care au fost facute, uita-te si tu de curiozitate, in caz ca nu stii, ale mele-s din '88. PS2 Pacat ca a tinut boxa aia in portbagaj. Link spre comentariu
radue Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Nu mai ascultati la sisteme de calculator ca va stricati urechile !!! Serios vorbind, au mult prea multe distorsiuni ca sa sune acceptabil si intra in limitare ( fie mecanica la difuzoare, fie electrica la partea electronica ) foarte repede.Eu va recomand mai inatai sa luati o pereche de casti bune ( de la 100 ron in sus ) si cu o placa de sunet mai adevarata ca sa va formati un pic urechea. Apoi ascultati sistemul care il aveati inainte sa vedeti diferenta..is curios cati or sa li se para ca nu e nicio diferenta in cmparatie... Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Ce sa facem, calitatea costa dar nu e regula de aur asta. :cry:Si se gasesc mereu lucruri mai importante in care sa bagi bani decat audio hi-fi . Link spre comentariu
Toader Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 E mai de preferat unui sist de calc din comert, o placa decenta si casti cat de cat.Eu am RME Hammerfall plus Sennheiser HD 590.Sunet e coooooollll!!!!! Link spre comentariu
Vizitator Radu_M28 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Voi ridica acest thread pentru ca am gasit niste lucruri interesante si o problema de care m-am lovit si eu.In primul rand am un sistem Logitech Z2300 care a cam inceput sa scartaie. Si nu de la amplificare/woofer, ci de la sateliti. Unul dintre ei si-a pierdut din putere iar dupa o perioada nu se mai aude deloc. Si nu la volum ridicat, asa normal pentru un apartament. Nu vreau sa inlocuiesc sistemul pentru ca sunt multumit de el, pentru muzica/filme/jocuri isi face treaba cu brio. Daca mai bagi si niste muzica dezmatata (cu bass ), subwooferul se aude exemplar. Iar daca vreau sa imi cumpar ceva este mai complicat (statei/boxe stereo/woofer) o sa ma duca la un cost ridicat si nu e momentul deocamdata. La sistemele 5.1 am renuntat deoarece nu prea le vad rostul (surround ? neee ... prea multe fire si sateliti de jucarie in preajma mea). Asa ca am ales un sistem 2.1 cu o putere acceptabila, iar daca ma uit la succesorul lui Z2300 (Z623) mi se pare ca Logitech a facut un pas in spate si nu inainte.Acum sa revin la problema initiala...cu ce boxe stereo sa inlocuiesc tentadivele de sateliti de la Logitech ? Am pus satelitii frontali de la un sistem Genius oldshcool, primul aparaut, si sunt multumit de cum se aude. Este o diferenta enorma fata de cei originali si imi pare rau ca nu am facut mai mult aceasta schimbare. Aici avem o mica problema, Genius-ul sta conecata la PC-ul secundar si nu prea vreau sa stric rostul lucrurilor. In plus designul lor nu prea se potriveste cu biroul meu (aici sateliti de la Logitech au un plus ) ).Am mai gasit prin debara niste reclive, pe numele lor Tesla ARS 8105. Boxe stereo intr-o carcasa de plastic, pe 2 cai (Tesla ARV 161 de 5W + Tesla ARO 4504 de 15W). Faza ca sunt pe 4 ohmi, iar cineva a spus mai sus ca nu ar fi ok. Nu am tangente cu domeniul si nu stiu care ar fi problema daca boxele sunt pe 4 ohmi, fata de 8 ohmi cum sunt satelitii originali.Cam asta ar fi povestea, daca aveti si alte sugestii sunt deschis la orice propunere. In cautarile mele am mai dat si peste boxele Infinity Alpha 5, care arata foarte bine si s-ar potrivi de minune pe birou (varianta pe negru). Pretul lor fiind undeva pe la 300 RON. Ar mai fi si niste Sony micute... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum