Putz Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Buna ziua .Detin si eu un sistem audio logitech z 2300 2.1 .Am auzit multa lume ca se vaita ca li se arde cate un satelit . Am observat si eu ca dupa ce ascult mult timp la volum mare se incinge ,,cuiul" acela .Daca asculti mult timp la volum mare se topesc litele din bobina si scade rezistenta si pana la urma se duce de tot. As dori sa stiu daca pot inlocuii acesti sateliti. Daca da si stiti cumva as dori sa-mi spuneti ca nu ma prea pricep. Cam ce difuzoare mi-ar trebui ( cati ohmi/watti) ca incintele le fac eu ca nu e mare lucru. Vreau sa fac acest lucru pentru ca eu cam tot timpul ascult muzica la volum mai mare si nu vreau sa se arda satelitii.Daca stiti raspunsul va rog sa ma ajutati.Multumesc anticipat.Stima;)P.S.:Sistemul este foarte puternic dar acesta este singurul sau defect. Link spre comentariu
Toader Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Zici ca incintele le faci tu ca nu e mare lucru?Daca iei alte difuzoare,trebuie calculat volumul optim.Nu poti sa copiezi satelitii care ii ai si sa bagi alte difuzoare.Daca vrei sa asculti tare fara riscul de ardere a bobinei, ia-ti niste medii,twetere profesionale.Mai trebuie calculat si filtrul,plus piesele care trebuie cumparate. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Stiu eu raspunsul, singurul de altfel, iti alegi din: il lasi asa sau scapi de tot sistemul si te orientezi spre altceva.Satelitii se incing nu din cauza lor ci din vina distorsiunilor (si eu am Logitech z-5500 si stiu cum e, de fapt nu prea il mai am ca l-am cam dat cand mi-am dat seama ce facatura poate fi :cry: ). Practic nu e asa puternic precum crezi si cand il dai la maxim, de bun ce e, distorsioneaza in draci amplificatorul si de aia saracului difuzor, care nu are nici o vina, i se incinge bobina. Daca faci sau cumperi alti sateliti ii supui la acelasi tratament. Pe z-5500 l-am "iertat" chipurile ca e 5.1 si e bun pt filme si jocuri dar cu asta 2.1 cei de la Logitech nu au nici un dumnezeu. Acum depinde si ce fel de ascultator esti.PS Eu nu mai suportam satelitii aia deloc la ce sunet au si tu zici ca asculti la volum mare la ei . Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2009 Problema e ca nu de mult mi l-am cumparat . Si imi place ce bass are , de aceea nu vreau sa-l dau.:( .Daca stiam nici nu dadeam banii pe el.De auzit se aude prea tare pt. o camera obisnuita.(parerea mea). Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Vinde satelitii aia, poti sa iei pe ei 50 de lei probabil (amandoi), mai pui putin si iti iei 2 boxe micute. Pe okazii sunt destule la preturi bune care ar face treaba buna, cauta ceva pe 2 cai, preferabil cu difuzorul de medii de minim 10 cm si maxim 16 cm, sunt cu pretul pana in 150 de lei (vezi pe acolo philipisuri, sony-uri, vazusem de curand 2 grundig tare dragute) si se va auzi mai ok, mai ales pe inalte si medii, sigur gasesti ceva mai bun ca nucile alea de plastic. Ti-ar trebui ceva de minim 6 ohmi (z-5500 atat accepta minim). Va fi un upgrade bunicel . Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2009 Astea nu au nici tweetere':)). Si care credeam ca gaurica aia e tweeter.Mai am un sistem genius 5005 si se aude fain la inalte.Cand il pun pe asta se aude infundat ca dr:)).Dar cam cati watti are ? Daca stie cineva ca nu cred ca au cat specifica producatorul.Aaaa ...si inca ceva: daca boxele pe care o sa le pun au mai multi watti decat scoate aplifu' se intampla ceva? Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Astea nu au nici tweetere':)). Si care credeam ca gaurica aia e tweeter.Mai am un sistem genius 5005 si se aude fain la inalte.Cand il pun pe asta se aude infundat ca dr:)).Dar cam cati watti are ? Daca stie cineva ca nu cred ca au cat specifica producatorul.Aaaa ...si inca ceva: daca boxele pe care o sa le pun au mai multi watti decat scoate aplifu' se intampla ceva?Exact ala lipseste (tweeterul), si un difuzor de medii de 13 cm nu ar fi stricat, cam asta ar trebui tu sa cauti, de asta am zis 10-16 cm. Nu conteaza daca pui boxe de mai multi w pe el, sa nu fie boxe de 4 ohmi ca altfel ma injuri pe mine peste ceva timp .Oricum e pe departe de puterea zisa de ei si oricum satelitii aia nu fac mare lucru cu puterea pe care o primesc. Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2009 Multumesc pentru rabdare si pentru raspunsuri:D.Cand o sa iau alti sateliti o sa va anuntz;) Link spre comentariu
Toader Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Ia satelitii de la geniu si pune-i la logitech.Parerea mea, nu se merita sa cumperi difuzoare,filtre,construit cutie.Mai bine cauta niste boxe ieftine, de gata, ceva mic pe doua cai, si probeaza-le. Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2009 Am niste boxe vechi de cand era tata tanar:)).Se aud foarte clar . RADIOTEHNIKA S-30B (30 w pe 8 ohmi).Are ceva daca le pun pe acestea (mentionez ca au si filtru') , dar pot sa-l anulez.Astept o parere ca nu ma prea pricep , dar cred ca trebuie anulat ca doar logitech-u' are filtrele in el. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 super Nu stiu ce ai mai asteptat pana acum, si eu am boxele alea, se aud bine amplificate ca lumea, baga-le la Logitech, or sa se auda super . In subwoofer nu intra decat frecvente joase, restul se duc in sateliti care trebuie sa se descurce de pe la vreo 150-200 de Hz in sus, daca scoti filtrele se arde tweeterul care nu are cum sa lucreze la 200 de Hz. Deci lasa-le asa.Trebuie sa pui mufe RCA la boxe(ca parca asa are 2300), nu mai stiu cum erau firele la mufe caci trebuie sa le legi corect la plus si laminus. Eventual poti taia un cablu cu mufe RCA, dar nici asa nu ar merge decat daca firele sunt alb - rosu sa le pui la Radiotehnice. E foarte important sa le legi corect, altfel nu se va auzi frumos si e pacat. Bafta! Sa mai zici ce ai facut PS Mare noroc ai avut cu boxele alea, sunt perfecte Link spre comentariu
Toader Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Filtrele sant in satelitii Lojitech.Asa cred.Nu scoate filtrele de la boxele vechi.Doar conecteaza-le.Nu stiu ce mai astepti. Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2009 Se aude super in comparatie cu satelitii. Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2009 Problema e ca trebe' sa-i cer boxa lu' varumiu ca o are in masina.Am doar una , dar acum' cand am auzit ce fain se aude i-o cer cat mai urgent . Link spre comentariu
Toader Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Si cand citesti prin reviste ca sistemul X pt calculator e referinta, bla, bla, etc..... ti se face greata.Daca ar stii lumea ce boxe se faceau acu vreo 30 de ani....Are un amic niste monitoare de studio Telefunken,de prin 70 si ceva, pe trei cai,incinta inchisa si suna ca unele care acum ar costa mult si bine.Nici nu stau la discutie cu sist. de calc.Le-a primit pe gratis cand a lucrat in Austria la o renovare de casa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum