Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reparatie amplif as 2050

Postări Recomandate

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Asa este,ca sa te putem ajuta,trebuie sa ne ajuti si tu cu masuratorile.Rezistentele care se incing sunt 2 variante: ma gandesc ca nu pot fi acele de 0.33/5w,deoarece asta ar insemna sa fie disi ambii finali si macar o rezistenta se intrerupea si scotea tensiune pe iesirea de boxe,fapt ce nu s-a confirmat.A doua varianta,ma gandesc la rezistentele de polarizare din prefinali ,nu mai stiu de cat is ,de 82 sau 100 ohmi.Mai poti sa incerci sa faci comparatie intre cele doua etaje,sa vezi daca au aceeasi simtome,adica se incing aceleasi rezistente.

Link spre comentariu

salutare domnilor si ami cer scuze pentru absenta indelungata dar am avut treaba caci tocmai mam casatorit si nu am avut tim nici macar sa ma uit la calculator.rezistentele care se incing sunt de 5w sigur dar nu mai tin minte valoarea lor exact.am sa masor sa vad ce tensiune scoate sursa dar nustiu cand.amandoua canale au aceasi simtome.orcum va multumesc tuturor pentru ajutor

Link spre comentariu

Acele rezistente sunt de 0.33 ohmi,si ai 2 buc/canal exact la finalii 2N3055.Incalzirea lor justifica scurt-circuitarea unui tr.final intre emitor si colector,dar daca ramane alimentat montajul mai mult de 5sec.trebuia sa se arda una din aceste rezistente.Prezenta tensiuni +sau -35 v la iesire este aproape 100%.Atentie sa nu arzi boxele.Eu iti propun sa dai jos toate cele 4 BD-uri si 2n-urile ,sa le masori,dar nu incepe lucrarea pe ambele canale simultan sa ai un etaj pt.model:).Daca nu esti sigur ca poti face masuratorile,schimba toate tranzistoarele existente(nu te costa mai mult de 10 lei/canal)si verifica vizual daca nu s-a mai ''prajit'' vreo rezistenta pe cablaj (in etajul final)Daca ai facut aceste demersuri,deconectezi celalalt canal,si faci o proba,dar,nu conectezi boxa din start,verifici prima data sa nu ai Vcc pe iesire(fara semnal).Atentie mare la tranzistoarele de pe radiator (2N3055) care trebuiesc izolate obligatoriu fata de radiator cu folie(o sa vezi cand le dai jos)de asemenea sa nu uiti nici izolatorii de pe suruburi.Parerea mea este ca acesta este cea mai buna solutie(sa schimbi toate tr)nu te va costa mult,nu trebuie sa te chinui sa faci masuratori,nu trebuie sa mergi la service si pe deasupra trofeul poate fi al tau:)Oricum noi suntem alaturi de tine....in rest,bafta si apropo...casa de piatra :101

Link spre comentariu

am sa incerc sa ma mai uit odata sa vad ce se intampla poate ami prind urechile.multumesc pt ajutror si vezi ca team adugat la lista mea de mes.andreimacoveiciuc asa am numele poate mai vorbim acolo.mersi inca odata si noapte buna.apropo am schimbat tranzistorii toti si tot asa face am sa verific daca nu e de la izolatia de la 2n

Link spre comentariu

Probabil ai 64V in total.

Din schema poti observa ca ai alimentare simetrica.Adica:

-ai o masa, un plus si un minus

Tu trebuie sa ai aproximativ +36V intre masa si plus si -36V intre masa si minus.

Intre plus si minus e normal sa ai 65-70V,pentru ca cele doua de mai sus se aduna :limb:

Studiaza mai atent schema.

Link spre comentariu
:inger ....si daca tot vei masura fata de masa , incearca sa masori si ce tensiune ai pe iesire (in mufa aia unde conectezi difuzoarele).....lasa firul negru (de la instrumentul de masura) conectat la masa si cind masori cu firul rosu (de la instrumentul de masura) noteaza-ti cu atentie ce polaritate are tensiunea care o masori la iesire (si bineinteles valoarea ei !).
Link spre comentariu

nu se mai arde siguranta aia si nici nu se mai incalzeste rezistentele alea.multumiri domnului dj_dexter!!! am masurat tensiunea la iesire da nu cu un fir pe masa ci cu amandoua fire pe bonele de iesire si am 27 vcc :speriat asta nui a bine.am facut acuma o masuratoare cu firul negru la masa si rosu la borna de iesire si are -27,5 vcc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări