Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reparatie amplif as 2050

Postări Recomandate

mi-am adus aminte am modificat as-ul cu schema de 100w din tehnium

AS2050 e alimentat simetric cu +/-36V iar schema originala din Tehnium (a profesorului Mihai Chirita) era alimentata la 60V asimetric. Chiar daca ai alimentat-o la 72V cu ajutorul transformatorului de la AS (placile finalilor de la AS aveau pe ele redresorul cu 3PM si 2 sigurante, condensatorii fiind prinsi pe sasiul aparatului) tot nu puteai scoate parametri mai superiori. Schema aia amarita nu se compara cu cea de la AS care avea intrare diferentiala, doua generatoare de curent constant, compensare termica cu superdiode si protectie la supracurent pe iesire. Exista element de comparatie in ceea ce priveste banda reprodusa in spectrul de joase intre un amplificator cu iesire pe condensator si unul cuplat galvanic cu sarccina ? Ca sa nu mai vorbim de cea cu IC , care stie toata lumea (ma rog aia care le au...) in ce conditii sint date in cataloage puterile eliberate de aceste componente (de curiozitate du-te la un anumit IC celebru la care vei vedea ca are puterea maxima timp de ...1secunda si la o anumita temperatura a cipului)...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...

ma scuzati ca nu am dat detalii.pe fiecare canal sunt 2 sigurante si una din ele sa ars iar rezistentele nu vad ce scrie pe ele ca nu se mai vede scrisul.asta la un canal ca celalalt era suspendat de mai de mult de catre un mester ce nu avea chef sa al repare.siguranta care sa ars e pe placuta cu partea de amplificare

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

din lipsa de alta ocupatie am desfacut ampliful din nou si am luat la masurat toti tranzistorii(scos si masurat)si am gasit 1 bc174si 2 bc251 arse,plus bd237 si un 2n3055 arse.am fost sa iau piese si bc 174 nu avea mia datbc337 si pentru bc251 mia dat bc327 cica sunt echivalenti .bd si 2n am gasit.leam pus fiecare la locul lor cu grija sa fie fiecare pin l;a locul lui si tot ami arde sigurantele alea doua .daca nu se arde siguranta se incalzesc 2 rezistente .acu ce sa mai fac sa iau fiecare piesa sa o scot ,masor si pun la loc? astept pareri

Link spre comentariu

Verifica sigurantele,alimentarea in etajul final,iar daca totul e ok,taie senalul de intrare si vezi daca ''baraie'' in boxe cand pui degetul pe intrare.Parerea mea este ca nu sunt finalii dusi,nu se pot duce asa pur si simplu pe ambele canale,iar si daca e dus,sigur mai are ceva bulit,sau forte probabil sa scoatea tensiune pe iesirea de boxe ceea ce ar fi fatal.Acum depinde de multe,daca are sigurantele orig.sau nu,oricum verifica alimentarea care tre sa fie +/-35v,atentie mare la papucii aia cand ii dai jos de pe etajul final, sa nu-i incurci.Ca incheiere vreau sa adaug,ca acest amplif o fi batran,si poate no avea corectii ca un amplif mai superior din zilele noastre,dar pot zice cu siguranta ca isi face treaba la cat e dat sa debiteze ,chiar si in flux continuu,tinand cont ca e proiectat pe 4 ohmi,poti pune chiar si 2 boxe de 8 ohmi in paralel/canal,pe cand circuitele integrate necesita radiatoare considerabile...ma rog....avantaje si dezavantaje....p.s. daca te pot ajuta cu ceva ma gasesti pe: dj_dexter1975 Bafta!

Link spre comentariu

nenea dexter.... vezi ca de sigurante am tot vorbit....

...evident ca e ars ALTCEVA....

Amplificatorul nu s-a ars"asa simplu"..ci in timp...pe rand...fiecare canal...

Daca ai acorda putina atentie celor spuse de detinator,ai observa.

Insa e bun un lucru:

Decupleaza modulele si masoara tensiunile debitate de sursa,doar sa fii sigur.

Si,mikella,spune-ne si noua,macar cat de mari sunt,cum arata, rezistorii care se incing.... poate sunt cei din finali si nu stim...

Link spre comentariu

Decupleaza modulele si masoara tensiunile debitate de sursa,doar sa fii sigur.

Cele doua canale de la AS2050 au alimentare separata, astfel, fiecare PA are pe placa sa puntea redresoare si cele doua sigurante (condensatorii fiind conectati cu fire). Daca deconecteaza modulele ramine doar cu traful...Mikela nu stie sa ne spuna nici macar ce rezistente se incalzesc (pe pcb piesele sint notate DISTINCT cu vopsea :nebunrau: ), iar ca sa ii cerem sa aplice un sir logic de masuratori pentru a depista defectiunea, e prea mult...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări