Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire termal pad gpu?

dre

Postări Recomandate

Am desfacut laptopul pentru a-l curata si mi s-a rupt termal pad-ul de la gpu , o foita termoconductoare intre pastila gpu si cooler . Cu ce as putea s-o inlocuiesc? pe net n-am gasit asa ceva pe nicaieri . Un strat mai gros de pasta termoconductoare ar merge? Ma gandesc sa nu curga si sa se intample alte belele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dre

7

• Stefan

2

• ionut20

1

• Dr4g0n

1

Top autori în acest subiect

Foita termoconductoare are 2 mm grosime .trebuie sa pun pasta de 3 mm sa fiu sigur ca face contact. In caz ca pasta aia se raspandeste mai mult s-ar putea intampla destule . Stiu ca pasta termoconductoare nu conduce curentul dar are proprietati capacitive.

Link spre comentariu

poti incerca cu o folie de mica, sau chiar doua suprapuse care sa micsoreze distanta dintre GPU si couler, puse impreuna cu pasta termoconductoare evident.

Link spre comentariu

Daca as si gasi asa ceva in Constanta ar fi minunat ,dar domnii cu magazine de piese electronice nici nu stiu pe ce lume se afla. Pasta termoconductoare de calitate mi-a adus cineva de la Bucuresti.

Link spre comentariu

pasta alba este foarte buna d.p.d.v al izolarii electrice dar isi pierde foarte repede capacitatea de transfer, se usucaalea gold si silver sunt bune (Cu si Ag - sau ceva gen grafit) sunt destul de bune dar trebuie testate daca nu cumva conduc curentul electric.am testa acum una silver si vad ca nu indica nimic pana in 20Mohmi - deci e buna se gasesc si paduri cu pasta sau cauciuc termoconductiv dar nu am vazut pe la noi (des intalnite in CD-roame pentru racire cipurilor - asta daca nu ai alta solutie)

Link spre comentariu

am inlocuit pana la urma padul cu unul luat dintr-un cd-rom .Nu sunt multumit de rezultate , ajunge la 75 ,76 de grade cand ma uit la un film. Pasta termoconductoare am pus doar intre pad si cooler , s-ar modifica ceva daca pun intre pad si pastila gpu? Am impresia ca padul asta nu e la fel de gros ca celalalt.

Link spre comentariu

sunt multe de zis pe aceasta tema:pasta in exces nu realizeaza un transfer mai bun.cel mai bun transfer se realizeaza cu radiatorul direct pe cip si cu un stat foarte fin de pasta, cat sa acopera toti porii din aluminiu/cupru.cred ca in timp iar ai probleme cu temperatura daca pui un stat mai gros de pasta,cat sa faca legatura dintre radiator si cip, fara pad, cu siguranta padul din cd-rom nu e cel mai bun, dar in lipsa de altceva merge. poti incerca si cu un stat subtire intre gpu si pad dar sa nu ai impuritati .padul meu de la procesor este in realitaea un strat foarte uniform de pasta termo cu o densitate ceva mai mare. am fost nevoit sa il misc din pozitia initiala 2mm si asa am observat ca nu era gen cauciu si se cam stricase, cred ca asa a fost si la laptopul tau dar se mai uscase.inainte la ce temperatura aveai placa video?

Link spre comentariu

Cand era padul original in stare buna nu ajungea mai sus de 73 cand ma jucam.In idle cam la 67. Ai dreptate stefan, vechiul pad era un tip de pasta termoconductoare mai solida . Am inteles ca s-ar mai gasi unele paduri mai de calitate la procesoarele pentium mai vechi, dar ce am vazut/desfacut aveau pasta normala.

Link spre comentariu

Daca spui ca nu gasesti paduri termoconductoare separat cauta pe la magazine un kit de radiatoare pentru memoriile de pe placa video. Fiecare radiator are lipit pe el un pad termoconductor; eu am luat un kit Zalman acum vreun an si ceva si avea 2 paduri suplimentare in pachet, nu stiu daca era neglijenta chinezului la ambalare sau acolo trebuiau sa fie, dar poti incerca sa dezlipesti unul de pe un radiator si sa-l pui unde ai nevoie daca nu ai si tu de rezerva cum am avut eu.

Link spre comentariu

am comandat de la navigatorcenter.ro AKASA SHINETSU AK-TC-11 ,5 termal paduri .Dupa ce-am stricat jumatate din ele si mi-am dat seama ca-s dobitoc si nu se monteaza cum credeam eu, am pus ce a mai ramas una peste alta . Am dat cu putina pasta termoconductoare pe radiator deoarece era foarte prost turnat ,le-am montat si totul a fost OK.Acum imi sta 58-59 idle ,max 65 full load. Rog sa nu se considere reclama site-ul de mai sus , am cumparat de la ei ,mi s-a parut ok ,am fost multumit de produs si cam asta e. Poate altcineva care o sa fie in situatia mea o sa ajunga sa citeasca topicul asta si sa solutioneze mai repede problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări