lucian_e Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 @ stefan_ro cum am zis este o sursa akasa 80% eficienta si am dat doar un exemplu de o configuratie destul de buna zic eu, nu m-am laudat dar de ... cosumul meu in load 85 % este de 378 wati fara oc nu am stat sa masor concret fiecare ce si cum consuma in idle si load am facut un calcul pe http://www.antec.outervision.com/ cu componente mai sus mentionate. si cred ca nu conteaza ce jocuri ma joc sau sursa lor ! din pacate sunt la munca acum dar cand ajung acasa am sa dau modelul exact al sursei ! si toate detaliile te inteleg ca stii electronica dar.... cred ca si eu stiu ce si cum se comporta un sistem cu o sursa buna si o "chinezarie" asa cum spui tu. mi-au trecut prin mana cateva calculatoare pana acum de cand am de-a face cu ele dar se pare ca o parere e rastalmacita pe aici nu gandita sau comparata. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 te inteleg ca stii electronica dar.... cred ca si eu stiu ce si cum se comporta un sistem cu o sursa buna si o "chinezarie" asa cum spui tu. mi-au trecut prin mana cateva calculatoare pana acum de cand am de-a face cu ele Chiar te rog sa dezvolti ideea ...... Cum se comporta , care sunt diferentele .... (in afara de ideea : am sursa mai scumpa e mai buna) ??? Urmeaza sa mai ziceti ca daca ai sursa de 3 mil iti merge calculatorul mai repede Veniti cu argumente cand face afirmatii .. nu va cer altceva Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 Nu-s deloc sigur, dar metoda de m?sur? cu ampermetrul în alternativ nu e cam proast? în cazul surselor în comuta?ie? Din cîte ?tiu eu, astfel de surse consum? un curent mare o perioad? foarte scurt? de timp din sinusoida alternativului, ?i asta poate s? dea valori eronate la aparatul de m?sur? (care, iara?i nu-s sigur, dar parc? e o scul? integratoare, nu?). Or, func?iile cu discontinuit??i sînt prin defini?ie neintegrabile (iar??i nu-s sigur), deci erorile care le poate da un aparat la nivelul discontinuit??ilor s-ar putea s? dea zdrav?n peste cap m?sur?toarea (?i, iar??i dau cu presupusul, eroarea cred c? se poate plasa nu în 2-5% - adic? una decent? - ci undeva chiar pe la 80-100% - adic? grosolan? r?u).Dac? zic tîmpenii, v? rog mult corecta?i-m?, chiar vreau s? am o confirmare/infirmare a b?nuielilor mele. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 daca vrei precizie masori pe osciloscop Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 E adevarat ca masuratoarea poate da erori grosolane, facuse cineva in strainatate un test si unele aparate dadeau rezultate....jenante. Cu alte cuvinte sursa "producea" mai mult curent decat consuma, se ajungea la eficienta de peste 100%. Orientativ e o metoda buna, dar nu poti pune bazele pe rezultat.Dr4g0n: de riplu ai auzit vreodata? Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 Dr4g0n: de riplu ai auzit vreodata?Nu mai f`a pe desteptu` ca nu e cazul si ca sa iti raspund : cand masori o tensiune pe un osciloscop sunt observate acele mici "valuri" ... Alea trebuie sa fie cat mai mici . normal ca sa fie in limite nu trebuie sa depasasca +.-10% din valoarea tensiunii ( fie 12v , fie 3.3v sau 5v) , dar cu cat mai mici cu atat mai bine Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 calculele facute pe site nu sunt relevante - dupa cum am spus: la mine imi indica 420W pe site.consumul mediu pe un contor digital este de 250W, sistem+monitor LG L1718S putere specificata de producator 35W si 32 W masurati pe contor - deci astea sunt valorile practice nu teoretice. valorile au o precizie destul de buna aprox 90%noi discutam de surse "no name" si de surse "bune" - total gresit.eu ziceam ca am avut numai surse ieftine si nu a pocnit nimic in PC din cauza ei, si cand am luat o sursa mai scumpa a pocnit dupa 2 luni - am primit alta noua si am fost multumit de ea. fie discutam de cazuri concrete cu sursa si aparatura de masura in fata fie ne linistim.eu zic ca nu este diferenta intre o sursa de 40 de lei si una de 70-80 de lei. electronica este aceeasi doar ca difera carcasa,ventilatorul, brand-ul. e normal ca o sursa Akasa ak-po50fg8 la 340 lei sa fie net superioara unei surse matic, rexpower de 45 lei s.a.m.d Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 Urmeaza sa mai ziceti ca daca ai sursa de 3 mil iti merge calculatorul mai repede Nu e absolut deloc de ras...daca sursa "pocnitoare are niscaiva conzi umflati pe rail-ul de 3,3V, procesorul va petrece jumatate din timp ca sa corecteze erori de memorie...plus ca intre Northbridge si CPU datele circula in rafala, deci in loc de pauza-date-pauza vom avea pauza-pauza-pauza...Daca sursa "pocnitoare e ok, desigur, PC-ul n-o sa mearga mai rau decat cu una"brand", doar mai...putin. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 i`a incercati sa calculati cu asta : http://web.aanet.com.au/SnooP/psucalc.php dupa parerea mea da cel mai aproape de realitate Imi place ca recomanda si pentru surse de duzina si pentru surse brand La urma urmei diferentele sunt de protectii si randament .... nu ca alea iefitine sunt pocnitori si alea scumpe nu ..... Mie de ex sursa brand cica as avea nevoie de 250W .... sursa no name 550W .... Acum vine intrebarea.... chiar merita sau dau 3 mil pe sursa brand de 300W pentru o protectie in plus, un nume pompos si randament mai bun ??? sau pot linistit sa stau cu sursa no name de "600w" trecuta printr-un stabilizator (cu filtre / protectii in el ) ?? (tot ies mai ieftin decat cu sursa brand ) .... Condensatorii majoritatea la fel de repede pusca .... printre cei mai buni au garantate 10 de ore sau un numar de cicluri de incarcare/ descarcare ..... deci dupa 1an max 2 de functionare non stop tot crapa , fie ca sunt in sursa brand fie ca sunt intr-o pocnitoare noname Dupa cum am zis si sustin in continuare ... degeaba iti iei sursa de 3 mil daca nu te ocupi intai de filtratul si stabilizatul curentului de la reteaua 220V . Poti sa o faci printr-un ups ( nu orice pocnitoare sabilizeasca curentul ) sau un simplu stabilizator ( e in jur de 100 lei [Quantex FDR2000 , google it] ) Link spre comentariu
danb1974 Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Eu mi-am luat o sursa mai name pentru ca e silentioasa si eficienta (80+). Are 380W si cu o placa video modesta abia daca e calduta, cred ca nici macar nu intra in zona de eficienta maxima.Astea noname au jumate din filtraj lipsa (strapuri in loc de bobine si locuri goale in loc de condensatoare) si compenseaza lipsa de eficienta cu mai multa ventilatie ca sa nu se topeasca. Bonus mai nimeresti cite un ventilator care se duce in 6-12 luni (am patit cu unul de 12cm!) si garantat ai condensatoare noname - macar ar trebui sa nu mai fie din lotul care se umfla.Dar intr-adevar daca iei una noname de 600w ar trebui sa te tina chiar daca ai o super placa video.ps: va rog eu mai incet cu teoriile SF despre bitii din calculator, mi-ajung ineptiile din filme. Calculatorul ori merge (are si el stabilizatoare si filtraj pe placa, nu e chiar neajutorat) ori se stinge (nu mai poate sursa si intra in protectie) ori o ia razna (cind riplul e dureros de mare - cel mai misto e sa stai cu ochii pe ramura de 12V). Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Dr4g0n te-am mai rugat odata sa iti controlezi limbajul...Mi-ai cerut sa iti spun o diferenta intre sursele de duzina si alea cu un nume in spate, ti-am dat exemplu. Ai vreun osciloscop la indemana sa masori sa vezi ce iese dintr-o sursa no-name? Apropo de iesit mai ieftin pe termen indelungat cu 600w noname vs. 400w firma, iti garantez ca vei iesi mai ieftin cu cei 400w de firma (apropo o sursa de 400w de firma se invarte pe la 150 de lei nu 300 cum sustii sus si tare); aia noname are o eficienta jenanta (probabil 50%) pe cand sursele de firma au minim 80% in ultima vreme, tensiunea e filtrata mult mai bine (deci sansele sa iti crape etajele de alimentare de pe placa de baza/placa video/hard sunt mult mai mici), nivelul de zgomot e mult mai mic datorita ventilatoarelor care provin de obicei de la producatori seriosi si asa mai departe. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Dr4g0n te-am mai rugat odata sa iti controlezi limbajul...Mi-ai cerut sa iti spun o diferenta intre sursele de duzina si alea cu un nume in spate, ti-am dat exemplu. Ai vreun osciloscop la indemana sa masori sa vezi ce iese dintr-o sursa no-name? Apropo de iesit mai ieftin pe termen indelungat cu 600w noname vs. 400w firma, iti garantez ca vei iesi mai ieftin cu cei 400w de firma (apropo o sursa de 400w de firma se invarte pe la 150 de lei nu 300 cum sustii sus si tare); aia noname are o eficienta jenanta (probabil 50%) pe cand sursele de firma au minim 80% in ultima vreme, tensiunea e filtrata mult mai bine (deci sansele sa iti crape etajele de alimentare de pe placa de baza/placa video/hard sunt mult mai mici), nivelul de zgomot e mult mai mic datorita ventilatoarelor care provin de obicei de la producatori seriosi si asa mai departe.Iti place sa vorbesti la modul general ..... Tu chiar nu intelegi ??? vino cu argumente ..... Sursa X no name sau sursele ..... le`am testat si ......... pe langa sursa Y Brandul Z erau asa ...... LA modul general e usor sa zici ........ Si daca tu gasesti sursa buna cu eff >,= 80% la 150LEi si Brand , m-am convins cat cunosti domeniul Ti-am mai zis , nu generaliza , sunt pocnitori proaste dar si branduri la fel de proaste Ca Idee : Surse de calitate excelenta : Fortron( modele epsilon , zen, everest) , Seasonic , PC Power&cooling (Silencer) , Aopen , Antec (Basiq, Neo HE/TP Trio/EarthWatts ) Zalman , Corsair , BFG Tech , Silverstone Zeus , Enermax modelele de mare putere , Mode-Com Volcano ... Surse de calitate peste medie : Silverstone, Akasa si cate ceva de la ASUS , Lite-On , unele Chieftec , unele Antec , undele Thermaltake , unele Ocz , Athena Power , Vantec , Mushkin , Spire/Speeze , unele BFG , unele CoolerMaster , Radimax TopPower/Tagan , Mode-Com , si mai sunt multe .....Surse de calitate Medie : Sintek , Ultras ( nu generatia X-connect) , majoritatea Thermaltake , Chieftech , Fortrex , Superflower , Surse de calitate inferioara : Achieve,Allied,ANS,Apex,Arrow,Aspire,Austin,Codegen,Coolmax,Demon,Deer, Duro ,Eagle ,EagleTech ,Hercules ,JNC ,JustPC,Maxpower,Mustang,Linkworld , Key Mouse , Kingwin,MGE,Dynapower ,Foxlink . Macron Power ,Powmax ,Okia ,Logic ,L&C ,Real PC Power ,Powerstar,QMax,Power-Up ,Robanton , Skyhawk, TMP-ANS,Powerlink ,Qtec , Rexpower,Rhycon,Turbo,Turbolink,Rosewill,Tsunami,US-Can,Viomax , Power-Man (cu exceptia modelelor FSP) ,Ultra (cu excep?ia X2 & X-Finity) ,Thermaltake (cu excep?ia Thermaltake W0057 PurePower 500W ?i ToughPower f?cute de CWT) ,Delux (cu excep?ia modelului de 600W care este decent) , Raidmax (cu excep?ia modelelor Topower/Tagan care nu-s vândute cu carcasele),InWin (cu excep?ia modelelor FSP)Ca un rezumat ....Susele de calitate excelenta au pret pe masura , peste 3-4 mil Sursele peste medie se invart intre 2 si 3 mil Alea medii pana in 2 mil Restul sunt "pocnitorile" care pot fi si scumpe si proaste Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Ai inceput sa citezi articole care nu iti apartin? Lista aia o stiu de mult...vezi ca s-au mai schimbat unele lucruri (Fotron au inceput sa mai dea si rateuri, Enermax au avut rateuri serioase...). La un search rapid pe unul din cele mai mari magazine online cu filtru de pret 100-200 de lei am gasit surse de 350-450w de la Chieftec, Sirtec, Enermax, Fortron, Antec. Pentru pretul lor sunt mai mult decat excelente.Vrei exemple de surse noname testate: Allied, Powerlink, Intex, Delux si alte tampenii de genul asta.Exemplu de surse de firma: Thermaltake (nu ma dau in vant dupa ele), Sirtec (am prins un exemplar prost in cazul meu, se mai intampla), Chieftec (modelul de 400w pe care il folosesc eu, modelul de 450w recomandat unui client), Antec (nu mai stiu ce model era, venise cu o carcasa Antec destul de mare).Toti producatorii de surse pot avea rateuri, ideea e ca probabilitatea unui rateu de la o sursa noname e mult mai mare decat la una de firma. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 o mare parte din alea care le`am citat le`am avut si prin mana ( mai putine dinalea no name) Rateuri sunt si o sa fie in continuare ... Dupa cum cred ca stii , sunt doar cativa mari producatori care lucraza cu retul de Nume ..... In general ce ii ceri la un producator mare aia iti da .... Daca te duci la Forton si ii zici ca vrei un lot de 10.000 de surse de 15? bucata aia iti face ! nu il intereseaza altceva . Principalul care multi nu il stiu , majoritatea surselor si pieselor se produc in ASIA , pentru ca acolo e cea mai ieftina mana de lucru..... chiar daca se lauda ei cu fabrici in E.U sau U.S.A , majoritatea doar asambleaza , nu au toata linia de productie Totul e MARKETING ! sansele sa gasesti un produs ieftin ,bun si fara nume sunt la fel de mari cu sansele sa gasesti un produs scump , prost si cu nume mare . Chinezuu nu`i prost , daca ii comanzi ceva , imediat ii face o copie si o scoate sub alt nume , si e la fel de buna copia cu ce ai comandat tu de la el , doar ca o scoate pe piata mai ieftina decat tine .... In fine , fiecare isi cumpara ce vrea , Eu de mult nu mai dau bani pe Marketing si pe Nume .... Nici un producator nu o sa faca un lucru sa tina o viata .... . trebuie sa traiasca si service-urile Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Mi-ai cerut sa iti spun o diferenta intre sursele de duzina si alea cu un nume in spate, ti-am dat exemplu. Ai vreun osciloscop la indemana sa masori sa vezi ce iese dintr-o sursa no-name? ce iese? vreau sa vad si eu ce apare pe osciloscop la iesirea unei surse noname.aaa si sa precizati vechimea sursei sau gradul de uzura (functionare/starea condensatoarelor) uite aici o sursa cu adevarat noname, deci chiar nu e scris nimic pe ea - doar atat insa ce contine e cu adevarat interesant - adica ce nu contine http://i28.tinypic.com/33kw2mw.jpg (sursa e noua si cand am vazut cum arata transformatorul si filtrele am preferat sa o pastrez pentru piese/mufa/ventilator) uite si o sursa noname dar serioasa - cam de astea zic eu (pacat ca e AT, deci are ceva vechime dar inca merge foarte bine) http://i29.tinypic.com/9izfol.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum