Stefan Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 fiecare user vad ca isi da cu parerea si cu presupusul.mai bine isi cumpara omu' ce vreau sau de ce are bani si gata ! Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Usurel cu afirmatiile Dr4g0n. Nu cred ca ti-ai castigat dreptul asta ;) Daca tu esti atat de incapatanat sa crezi ca o sursa chinezeasca de 2 lei e la fel cu una facuta de o firma serioasa, cu multi ani de experienta in spate e clar ca discutia asta nu are niciun "viitor". Succes in utilizarea petardelor facute pe genunchi si sa nu le vezi niciodata consecintele grave (am vazut ce-a facut o sursa Allied de 400w cu un procesor, placa de baza si una din memoriile de pe placa). Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Usurel cu afirmatiile Dr4g0n. Nu cred ca ti-ai castigat dreptul asta ;) Daca tu esti atat de incapatanat sa crezi ca o sursa chinezeasca de 2 lei e la fel cu una facuta de o firma serioasa, cu multi ani de experienta in spate e clar ca discutia asta nu are niciun "viitor". Succes in utilizarea petardelor facute pe genunchi si sa nu le vezi niciodata consecintele grave (am vazut ce-a facut o sursa Allied de 400w cu un procesor, placa de baza si una din memoriile de pe placa).Ti`am mai zis odata , nu generaliza , daca tu nu ai avut noroc nu inseamna ca toata lumea pateste ce ai patit tu . Iti mai repet odata majoritatea persoanelor care detin un PC au surse noName venite cu carcasele si daca se intampla sa crape 10 dintr`un lot de 1000 de surse eu zic ca nu e nici o problema ! Avand in vedere ca ma ocup de service PC de cativa ani buni ( vreo 8-9) cred ca am vazut de toate natiile de surse si clienti multumiti sau nemultumiti de ele . In ultimu timp a devenit un MOFT sa aiba surse de 3mil si carcasa de 5 mil cu cat mai multe luminite si cat mai frumos colorate ! ASA E OMUL in ziua de azi daca ii pui in fata 2 produse la fel de bune , unul de 2 ori mai scump dar vopsit frumos si plin de leduri colorate cu eticheta si cutia frumos colorate , iar celalat, la jumate de pret , vopsit simplu, fara luminite si cu o cutie de carton simpla , fara poze , o sa il aleaga pe ala de 2 ori mai scump ca arata frumos ! Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Eu nu am avut noroc cu 3 surse noname consecutiv? Prima o pun pe seama Electrica...dar urmatoarele doua au cedat din cauza consumului pe care nu il duceau. Sursa de 450w noname nu a fost capabila sa duca mai mult de cateva luni aceeasi configuratie pe care sursa Chieftec de 400w o duce de un an (si Chieftecul a vazut fluctuatii serioase de curent)... Daca as fi vrut sa generalizez cum spui as fi dat cu Sirtec de toti peretii peste tot pentru ca eu am avut ghinion cu un exemplar, mai sunt si rebuturi intr-un lot de cateva mii de bucati, dar parca sensibil mai putine decat la Allied, Powerlink, Delux, Gembird si alte minuni.Fiecare cumpara ce isi permite, dar sincer ar trebui sa isi cumpere ce au nevoie...la un sistem de 20-30 de milioane nu mi se pare ceva exagerat sa acorzi un 10% pentru o sursa corect dimensionata (ca si putere ma refer), sursa care va duce tot greul (sau ma rog...poate unora le plac artificiile (cazuri extreme dar se poate intampla)/mirosurile ciudate/sunetele ciudate). Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Eu nu am avut noroc cu 3 surse noname consecutiv? Prima o pun pe seama Electrica...dar urmatoarele doua au cedat din cauza consumului pe care nu il duceau. Sursa de 450w noname nu a fost capabila sa duca mai mult de cateva luni aceeasi configuratie pe care sursa Chieftec de 400w o duce de un an (si Chieftecul a vazut fluctuatii serioase de curent)... Daca as fi vrut sa generalizez cum spui as fi dat cu Sirtec de toti peretii peste tot pentru ca eu am avut ghinion cu un exemplar, mai sunt si rebuturi intr-un lot de cateva mii de bucati, dar parca sensibil mai putine decat la Allied, Powerlink, Delux, Gembird si alte minuni.Fiecare cumpara ce isi permite, dar sincer ar trebui sa isi cumpere ce au nevoie...la un sistem de 20-30 de milioane nu mi se pare ceva exagerat sa acorzi un 10% pentru o sursa corect dimensionata (ca si putere ma refer), sursa care va duce tot greul (sau ma rog...poate unora le plac artificiile (cazuri extreme dar se poate intampla)/mirosurile ciudate/sunetele ciudate). Nu e vina nimanui ca tu nu ti`ai dimesionat prima sursa corect sa iti tina consumul sistemului Si cand iei o sursa , nu te uiti pe eticheta la puterea totala 450W , 500W , etc. te uiti la amperajul debitat pe fiecare ramura si faci suma puterilor ... atunci aflii adevarata putere a sursei.... si in general cel mai mult curent iti trebuie pe +12V si e bine sa ai din sursa mai mult decat ai nevoie in full load Multi isi cumpara carcasa cu sursa ... restul de componente , hdd , pl baza , proc , ram , dvd si dupa un timp se apuca sa schimbe ... mai pune un hdd ,2 ,3 mai pune ram , isi i`a o placa video mai tare ( care consuma de rupe) si dupaia se mira ca ii crapa sursa si zice ca e proasta.. Concluzia , cand iti faci o configuratie sau un upgrade intai uite`te daca te tine sursa , nu intai faci upgrade`ul sau configuratia si dupaia crapa sursa si iei alta Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Fie cum spui tu, mi-am dat seama de experienta ta bogata, mentalitatea de atotstiutor, ramai cu ele si gata. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 mai u?or, c? pân? la urm? cam ave?i dreptate amândoi, dar deh, mândria!!!în plus, nu toate chinez?riile sunt f?cute de mântuial?, ?i nu orice surs? "de marc?" î?i face treaba cum scrie la specifica?ii!!!plus c? nu ai cum "forja" sursa când o cumperi, ca s? ?tii c? "duce" sau nu puterea de care ai tu nevoie!!!cred c? o s? v? mut discu?ia la alimentatoare, pentru c? se potrive?te ok drumul luat de discu?ie... aici ne limit?m doar la PC ?i atât!!!...P.S. data viitoare când mai s?ri?i calul cu discu?iile "culte" închid topicul ?i ?terg posturile mai "f?r? 7 ani de-acas?"!!! Link spre comentariu
lucian_e Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 foarte tare discutia.... dar si eu sunt de parere ca o sursa buna face diferenta. si ups clar. exemplu: eu am urmatoarea configuratie: placa de baza asus m2n-e sli deluxe , procesor athlon x2 5600+ de 89 wati cosum, 4 gb ram adata vitesta extreme, harddisk samsung 500gb sata, harddisk 80gb sata, dvd rw, 2 coolere de 12 nexus, placa video 7950 gx2 (2 placi video in sli) si am o sursa akasa 80% plus de 400w. cei care zic, ca o sursa noname de 400w tine configuratia sunt poftiti sa vina la mine si sa vedem cat suporta cu procesorul la 3200 Mhz, placa video cu gpu-urile la la 550 mhz,si clock-ul memoriilor de pe placa video la 700, si facand un dvd sau jucand un joc la detalii maxime. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 puneti mana pe aparatul de masura (care masoara corect alternativul) si lasati speculatiile de genul: a mea e mai mare !!! nu prea ne intereseaza ce sistem ai sau ce DVD-uri faci @lucian_e. spune clar consumul masuat in idlle si in procese. nu mai trintii poante: imi tine sursa cand fac chiar un DVD, desigur cu joace piratade pe pe huburi/torentzi !!! pe bune? eu tin 3 hdd-uri si 2 unitati optice si chinezaria de sursa abia daca le sesizeaza. cele 4 vantilatoare consuma f. mult , ce sa mai zic cand il aveam pe ala de 1A jumate de nu puteam sta langa calculator. conteaza randamentul sursei - daca tu tragi din ea 200W si ea trage de la priza 400W e clar ca o poti arunca linistiti. aa si nu uitati ca majoritatea UPS-urilor alimenteaza pc-ul direct cu trensiunea de la retea, deci nu stabilizaeaza nimic, doar la variatii si subtensiune trece pe acumulator. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 Si care ar fi modalitatea de masurare a consumului avand in vedere numarul de railuri, faptul ca nu poti solicita toate componentele la maxim simultan si e greu sa gasesti un aparat de masura capabil sa afiseze valoarea corecta? Nu avem la dispozitie testere profesionale precum cei care testeaza sursele, nu ne putem baza decat pe experiente, pe recomandarile producatorilor in unele cazuri; apropo de asta la 7300GT AGP recomandarea era 350w parca...se pot vedea consecintele intr-un post anterior. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 poti calcula consumul si aici : http://www.antec.outervision.com/index.jsp Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 am masurat cu un ampermetru made in china corect curentul => puterea consumata de sistem, diferenta foarte mica fata de ce indica contorul digital. faptul ca nu poti solicita toate componentele la maxim simultanatunci cum ajungi la un consum maxim? adica faci un calcul ca sistemul consuma 400W dar el oricum nu va ajunge la puterea aia, doar nu te apuci sa arzi CD-uri, procese 100% ,cel mait tare joc care il suport placa video si copiezi pe toate hdd-urile in acelasi timp ?la mine din calculele pur teoretice ajung la o medie de 420W, in realitate nu cred ca am depasit 250W in aplicatiile mele.oricum componentele sunt subdimensionate si la sursele de firma si la alea facute pe "vapor".astfel de subiecte au fost/sunt lung dezbatute si pe alte forumuri dar nimeni nu va ajunge la o concluzie clara atata timp cat sunt sute de feluri de surse si miliarde de utilizatori.consumul il poti calcula si aici dar este departe de realitate (e vorba de acelasi script ) Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 Sunt curios cum ai efectuat masuratoarea, la priza presupun? Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 pai la priza ca daca masuram la iesire din sursa spuneai ca nu e bun clampmetrul meu.stiu sursa nu are randament 100%, am spus mai sus. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 Multumesc de raspuns, din pacate metoda nu e ideala si poate oferi doar o valoare orientativa. Tensiunea de alimentare care fluctueaza, eficienta care poate fi diferita fata de ce declara producatorul...sunt multe variabile, dar astea sunt primele care imi vin in minte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum