Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Puterea maxima scoasa din 2 MOS-FEET-uri

Postări Recomandate

Cam ce putere se poate scoate din 2 MOS-FEET-uri pe un final ? :?: :?: Am vazut statii auto care au ridicator de tensiune si MOS-FEET-uri pe radiatoare si puteri de 2 X 340 W, 2 X 200 W si chiar 2 X 120 W - toate cu doar 4 MOS-FEET-uri pe radiatoare si sigurante de: 35 A la aia de 340 W si 25 de A la alea de 200 si 120 W Nu stiu la ce tensiune sunt alimentate, dar cred ca au suficienta , ele fiind astfel reglate din fabrica :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

6

• niq_ro

4

• Sharky

1

Mosfeturile nu scot putere..ele doar o suporta...Uite-te in catalog si vezi ce putere suporta componenta (ai grija ca specificatia e la 25C, de acolo incepe sa scada), ce curent, ce tensiune ..etc.Asa o sa ai idee despre cum ar merge etajul finalCa sa vezi cat scoate masori tensiunea cu care e alimentat etajul final, mai scazi vreo 8V si apoi P=U^2/2r..asta ar fi aprox puterea de iesire

Link spre comentariu

Mi-am cumparat pana la urma o statie deasta de 2 X 200 W.....are sursa in comutatie si finalii sunt alimentati la +-30 V si daca aplic formula ta rezulta o putere de 338 W pe 4 ohmi :shock: :shock: cam mult...nu crezi ????Alta modalitate de a calcula puterea reala....nu stii ???

Link spre comentariu

Mi-am cumparat pana la urma o statie deasta de 2 X 200 W.....are sursa in comutatie si finalii sunt alimentati la +-30 V si daca aplic formula ta rezulta o putere de 338 W pe 4 ohmi :shock: :shock: cam mult...nu crezi ????Alta modalitate de a calcula puterea reala....nu stii ???

e f.buna formula... doar ca mai trebuie si ceva calcule reale :lol: ca sa nu mai zic altceva :evil: fara pierderi... 30^2/2*4=900/8=112,5W :roll: de unde 338? :shock: ai inmultit cu pi? ca nici asa nu-ti da :roll:
Link spre comentariu

e f.buna formula... doar ca mai trebuie si ceva calcule reale :lol: ca sa nu mai zic altceva :evil: fara pierderi... 30^2/2*4=900/8=112,5W :roll: de unde 338? :shock: ai inmultit cu pi? ca nici asa nu-ti da :roll:

AAAAAAAAAAAA eu calculasem cu 60 V - ca atat inseamna +-30 V :oops: Asa dupa formula asta da bine :) 2 X 112,5 W pe 4 ohmi 2 X 225 W pe 2 ohmi (merge stabil) 2 X 56,25 W pe 8 ohmi :? Cred ca e de`ajuns intr-o Dacie :wink: Dar cum pot calcula puterea in BRIDGE ???
Link spre comentariu

Daca aplic formula P = V^2/Z => o putere de 112.5 W pe 8 ohmi sau 225 W pe 4 ohmi :twisted: Si inca ceva ce nu inteleg...scrie in cartea tehnica "TRI-MODE SPEAKER CONNECTION 2/1/2+1 CHANNEL CAPABILITY" asta inseamna ca poate lucra si STEREO si in BRIDGE in acelasi timp ??? :shock:

Link spre comentariu

esti fenomen :evil:

de ce crezi ca-ti copiasem ce crezusei tu.. rezultatele sunt identice,

la prima iei in calcul tensiunea pe ramura, la a doua ambele

P1=30^2/2*4

P2=60^2/2*4

adica P1=P2

erata: P2=60^2/8*4

Link spre comentariu
Daca aplic formula P = V^2/Z => o putere de 112.5 W pe 8 ohmi sau 225 W pe 4 ohmi

Asta era formula pt BRIDGE care am gasit-o pe siteu dat de tine :? ...fie....

P1=30^2/2*4

P2=60^2/2*4

adica P1=P2

asta inseamna ca 112,5 = 450 :shock: :shock: `tui mama ei de georgrafie.....pardon...matematica......dar fie am inteles ideea cu puterile astea....mai ramane

Si inca ceva ce nu inteleg...scrie in cartea tehnica "TRI-MODE SPEAKER CONNECTION 2/1/2+1 CHANNEL CAPABILITY" asta inseamna ca poate lucra si STEREO si in BRIDGE in acelasi timp ???
Link spre comentariu
Vizitator s3xpistols

adi_0106

zi-mi si mie cat te-a costat si de unde ai luat-o pls... :d de cat timp o ai si cam cum se comporta in frecvente :d (am zis bine da? !) se incalzeste ceva ?!

Link spre comentariu

zi-mi si mie cat te-a costat si de unde ai luat-o pls... :d de cat timp o ai si cam cum se comporta in frecvente :d (am zis bine da? !) se incalzeste ceva ?!

Parca ti-am mai raspuns odata... :shock: in alt post, dar daca ma insel - scuza-maDeci statia e luata de la cineva care le aduce din Italia si costa 1.5 mil dar eu am luat-o cu 1.450 :wink: (faza cu berea)Cum se comporta in frecvente ?? care frecvente ?? are filtre active trece sus si trece jos - pe inalte nu stiu cum lucreaza ca eu o folosesc pe subwoofer, dar la capitolu` bass :shock: sa ai tu difuzoare care sa suporte - rupe, si daca mai dau si BASS BOOST-u` :twisted: crima face cu difurile (ca e pe mos-feet totusi 8) )Eu o am de pe 17.05 :mrgreen: dar in 2,3 zile am scos cat de mult s-a putut din ea....mai bine zis ca as fi scos daca ma tineau boxele :(La capitolu caldura...stau fara grija - are protectie termica :) ,dar nici nu se incalzeste prea tare, cel mai mult am reusit sa o incalzesc cu un dif pe 2 ohmi, dupa vreo 3 ore de mers la limita cat suporta difu...si statie era calduta....se putea tine mana pe radiatoare fara nici o problema si temperatura asta era constanta cam de o ora, o ora jumate :wink:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări