Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stetoscop electronic

milet

Postări Recomandate

Vreau sa construiesc un stetoscop electronic si doresc parerea celor care poate au construit sau stiu mai multe....eventual scheme.Eu am gasit una cu 5 circuite 741 si microfon electret,dar stiam ca cel mai bun este un microfon cu bobina - clasic ,sau chiar un difuzor pe post de mik.Pus in emiterul un tranzistor pentru adaptarea impedantei,apoi niste etaje cu 741 si filtre.Atasez schema gasita momentan.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• milet

1

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Foloseste, asa cum e indicat in schema, un microfon electret. Cu R1=10K, care realizeaza alimentarea cu tensiune a amplificatorului incorporat in microfon, are o buna sensibilitate si e foarte ieftin (gasesti asemenea microfoane sub 0,5ron !) ; mai mult : etajele succesive de amplificare vor aduce semnalul la un nivel ridicat. In finalul articolului la "note" i-ti explica si cum prinzi capsula microfonului in tubul unui stetoscop. Poti utiliza TL071 (4buc) sau pentru o mai buna compactizare poti incerca sa faci cu 2buc - TL072 sau chiar cu un singur operational quadruplu TL074.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări