Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cutii boxe

proDJxlx

Postări Recomandate

mah am si eu o nelamurire, eu am 2 subwofere cu diful de 12" si cutia este de doar 50 cm inaltime si 40 latime, si am un prieten care are tot 2 subwofere care sunt doar de 8 " dar cutia este de 1,5m inaltime si 1 m latime , iar el are 2 difuri in cutie, a da si sunt pozitionate tot ca si ale mele si ale lui suna parca de 10 ori mai bine decat ale mele, (au fost probate in aceeasi sala) si as vrea sa stiu daca as schimba cutiile cu altele mai mari, as obtine si eu alt sunet?...ms

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• proDJxlx

6

• radue

2

• Dj_Dog

1

• BF37

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Este posibil sa fie cutiile de vina ( daca nu a fost calculat litrajul corespunzator, sau daca au fost acordate prea jos ) cred ca ar tebui doua tuburi de bassreflex mai mari putin , sau incearca sa scoti tuburile pe rand si mai fa o proba. La fel de bine poate fi de vina si amplificarea . Cati ohmi au ale tale si cati ohmi au ale lui ? Pe ce amplif le-ai probat ?

Link spre comentariu

mai este si posibilitatea fazarii corecte a difuzoarelordin ce vad eu in poze par a fi difuzoare no-name si cutii facute la plesneala.. si te poti astepta la performante din partea lor

Link spre comentariu

in poze par a fi difuzoare no-name si cutii facute la plesneala

Asta e motivul pentru care am spus un Nu si atata. Nu crec ca o sa iasa nimic bun.Totusi, fa si tu o cutie cu volum mai mare si daca tot vrei sa pui si porturi pune de minim 7-8 cm, minim 2 bucati. Cat mai lungi atata mai bine ( dar sa nu treaca de 18 cm ). Dimensiunile date de mine le-am dedus pe loc, oricum, ma gandesc ca vreti subwoofere care hruie mai jos in frecventa, nu mai sus in frecventa.
Link spre comentariu

am sa fac toate probele de mai sus si pe urma am sa revin cu ceea ce mi-a iesit...ms orcum...si daca totusi am deschis topicul asta as mai avea ceva de intrebat asta doar asa sa nu incep un topic nou, as avea de bobinat un difuzor tot de bas de 15" si locuiesc cam departe de atelierul unde se bobineaza, si mar interesa cam cat ar costa toata lucrarea. daca stie careva? ...ms ink odata.

Link spre comentariu

dar oare daca as monta un bassreflex mai mare in spatele cutiei (poza 1), nu s-ar simti mai tare basul, asa ca sa nu ma apuc de mari modificari, a da si diful este de 4 ohmi si cica 600W si l-am probat pe un Jvc A-K11 dar e de 8 ohmi si pe ce il folosesc mai mult e pe un ,, electromures 2x15W si 4 ohmi, dar nu pot da volumul doar pana p la vreo 6 din 10 deoarece se aprinde becul rosu la vumetru si incepe sa bace distorsiuni.....o parere...va rog

Link spre comentariu

In primul rand ar cam fi cazul sa-ti revizuiesti regulile de gramatica.Prietenul tau are 2 sub-uri cu cate 2 difuri, care din poza par sa fie facute dupa ureche, dar pe care le-a nimerit din moment ce zici ca se aud mai bine ale lui. Aia 600 de watti ai tai poti sa-i reduci la jumate sau chiar sa tai un zero in puterea maxima( dif no-name). Daca nu-ti mai trebuie cutiile, care oricum vad ca sunt facute din bucati de mobila, poti sa experimentezi pe ele: mai pui un port sau unele mai mari, mai astupi unu` sau poate o faci band-pass ;))Din moment ce nu ai parametrii la dif, doar norocul si incercarile te pot ajuta. Bafta.PS: daca ampliful este pe 8 ohmi si un singur dif de-al tau are 4 ohmi, atunci leagale in serie cand le mai incerci(asta daca nu ai vreun filtru prin ele).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări