Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 12/24-230V sinus - simplu - fara microcontroler

florint

Postări Recomandate

Buna,

Am gasit schema unui invertor sinus fara microntroler. Acesta foloseste un oscilator "Bubba".

Schema este de aici

Schema nu are convertorul CC-CC si m-am gandit sa folosesc schema unuia cu SG3525.

Pentru aceasta trebuie calculat transformatorul. Am facut acest lucru in Smath (un program de calcul free asemantor cu Mathcad). Programul smath se descarca de aici

Formulele de calcul le-am gasit in alt document ce prezenta un invertor de 24V-1kW.

Rog pe cineva sa se uite pe acest calcul sa vada daca am greseli. Nu inteleg cum a scos numarul de spire din primar deoarece nu zice la deltaB valoarea folosita.

Dupa amiaza postez si simularea cu invertorul fara partea de convertor CC-CC.

As dori sa-mi fac un invertor sinus de cel putin 2,5-3kW deoarec in prezent am unul de 2,5kW sinus modificat. Vreau sa-l conectez la sistemul meu eolian

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florint

7

• Dr.L

2

• daniel_smd

1

Top autori în acest subiect

Buna,.....Rog pe cineva sa se uite pe acest calcul sa vada daca am greseli. Nu inteleg cum a scos numarul de spire din primar deoarece nu zice la deltaB valoarea folosita.............

Am gasit undeva ca acel deltaB=2*B unde B este inductia optima a miezului la frecventa respectiva.La mine banuiesc ca daca Bm=0,05 [T]=> deltaB=0,1 [T] si de unde rezulta N1=2,5 spire. Eu am aproximat deltaB=0,125 ca sa pot scoate 2 spre in primar conform cu exemplu de calcul.Sper sa fi inteles bine.
Link spre comentariu

nu-i cam mica tensiunea de 24v pt 2,5kW? totusi inseamna 100A efectivi :speriat

Nu.Noi cei cu eolienele suntem obisnuiti.Sunt cei cu sistemul la 12V si ei trag cu invertorul 200A iar curentii de incarcare trec la unii de 150A.Eu am baterii de 24V - 1000Ah, asta daca se intreba cineva de unde pot trage atat.Am si sudat cu acel invertor.
Link spre comentariu

pai de ce nu folositi 48v? ca mai e un user cu eoliana,dar tocmai d-aia el zicea de 48v si folosea un ups de 2kw cu acumulatori pe 48cata acumulatorii ai :da

Link spre comentariu

pai de ce nu folositi 48v? ca mai e un user cu eoliana,dar tocmai d-aia el zicea de 48v si folosea un ups de 2kw cu acumulatori pe 48cata acumulatorii ai :da

Am 48 de elementi la 2V - 510Ah.Pentru ca tensiunea depinde de frecventa, nr. de spire si inductie:Cresterea frecventei se face marind nr. de magneti, eu am 24 de magneti cate 12 pe un disc (adica 6 perechi de poli).Daca cresc numarul de spire va creste intreferul si va scade inductia.In final vreau sa spun ca este un optim legat de numarul de magneti, volumul lor si de gradul de magnetizare.Generatorul meu este de 1kW.
Link spre comentariu

Reactia se poate face pe urma daca suntem pe drumul cel bun.Se face corectia tensiunii de referinta functie de tensiunea de iesire pentru a pastra aceeasi amplitudine pe iesire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări