Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Supraincalzire Modem ADSL

mecaboy

Postări Recomandate

Salut.Am un modem ADSL care in ultimul timp face multe figuri,in sensul ca se reseteaza datorita temperaturii foarte ridicate.Astazi la-am desfacut sa vad care circuit se incalzeste,si am observat faptul ca regulatorul de tensiune 7812 si un alt circuit se incing foarte tare,am masurat si temperatura,este undeva pe la 50 C.Eu zic ca nu este inregula deoarece se ajunge la aceasta temperatura in nici 5 minute de functionare.Problema poate proveni de la regulator?Din pacate la ultima comanda de piese nu mi-au venit si regulatoarele...daca le aveam il si schimbam.Condensatoarele par OK,adica nu sunt umflate.Ca sa nu se mai tot resetez,nu am mai montat la loc carcasa...este o solutie temporara,sper sa o rezolv cat mai repedeP.S.Nici regulator si nici circuitul cu pricina nu au radiator ptr. racire

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

4

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

50 C fara carcasa,iti dai seama daca ii pun carcasa temperatura este mult mai mare.Am sa incerc sa le pun radiatoare,problema e ca nu stiu cum sa-l lipesc pe cel de pe cip.Cert este ca resetarile sunt din cauza temperaturii

Link spre comentariu
Vizitator Paul Nadejde

da, da nu superglue, nu tine la cald bine. pune niste poxipol gri, asa am lipit eu. evident, nu intre radiator si cip, ci pe margine, si tii deshtu acolo pana sta.daca nu merge, am eu de vanzare. si modem si ruter adsl :d, 0767287306

Link spre comentariu

De Routere nu duc lipsa dar vad ca se cam screme modemul asta.Acum cu fara carcasa nu se mai reseteaza.Cat despre lipire,eu am poxipol incolor...poate e bun...nu stiu ce sa zic.Iti multumesc pentru oferta dar momentan sunt in pom :nebunrau: ...nici un necaz nu vine singur :cry:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări