ohamoha Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 SalutAm un circuit cu un PIC alimentat cu 5V. Mai am un modul Bluetooth care trebuie alimentat cu maxim 3.6 V.Cele doua trebuie sa comunice prin UART.Cum as putea face sa se inteleaga dat fiind diferenta de tensiune? M-am gandit sa separ cicuitul in doua, si pe RX si TX sa bag niste optocuploare. Aveti vreo idee mai eleganta?Merci frumos Link spre comentariu
nooob64 Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Nu cred ca ar avea probleme acel modul Bluetooth daca primeste semnal de 5V de la PIC eventual pui rezistente de 1 sau 2Kohm daca dispui de datasheet trebuie sa scrie acolo ce tensiune de semnal poate accepta acel modul .Nu are rost sa pui optocuplor la asa ceva , niste rezistente rezolva problema. Link spre comentariu
ohamoha Postat Iulie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2009 In datasheet scrie, citez "Supply voltage for UART : 3.0V - 3.6V".Acuma nu inteleg, se refera la tensiunea de alimentare daca folosesti functia UART a modulului, sau semnalul trebuie sa aiba max 3.6V. Mai sunt cateva specificati pe acolo pe care nu le inteleg neaparat (Input High Voltage UART: min-0.7VDD max-VDD+0.3).Am atasat documentul, poate va spune mai multe.Multam' Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 de la pic-ul de 5V poti face un divizor de tensiune ca sa ai 3.3V.Iar iesirea de la modulul bluetooth poti sa lo legi direct la usratul de la pic. vezi in datasheet ce nivel recunoaste pic-ul ca fiin 1 logic. daca e sub 3.3 e ok. Link spre comentariu
ohamoha Postat Iulie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2009 PIC-ul meu este un 16F877 de 4 Mhz.Am citit pe site (microchip.com) si scrie ca "Operating Voltage Range (V) 2 to 5.5".Asa ca voi alimenta si PIC-ul si modulul Bluetooth la 3.3 si am rezolvat problema. Nu pot testa chiar acum pentru ca nu am cumparat inca modulul Bluetooth. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum