Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

5V - 3V

ohamoha

Postări Recomandate

SalutAm un circuit cu un PIC alimentat cu 5V. Mai am un modul Bluetooth care trebuie alimentat cu maxim 3.6 V.Cele doua trebuie sa comunice prin UART.Cum as putea face sa se inteleaga dat fiind diferenta de tensiune? M-am gandit sa separ cicuitul in doua, si pe RX si TX sa bag niste optocuploare. Aveti vreo idee mai eleganta?Merci frumos

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ohamoha

3

• bogdan_

1

• nooob64

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu cred ca ar avea probleme acel modul Bluetooth daca primeste semnal de 5V de la PIC eventual pui rezistente de 1 sau 2Kohm daca dispui de datasheet trebuie sa scrie acolo ce tensiune de semnal poate accepta acel modul .Nu are rost sa pui optocuplor la asa ceva , niste rezistente rezolva problema.

Link spre comentariu

In datasheet scrie, citez "Supply voltage for UART : 3.0V - 3.6V".Acuma nu inteleg, se refera la tensiunea de alimentare daca folosesti functia UART a modulului, sau semnalul trebuie sa aiba max 3.6V. Mai sunt cateva specificati pe acolo pe care nu le inteleg neaparat (Input High Voltage UART: min-0.7VDD max-VDD+0.3).Am atasat documentul, poate va spune mai multe.Multam'

Link spre comentariu

de la pic-ul de 5V poti face un divizor de tensiune ca sa ai 3.3V.Iar iesirea de la modulul bluetooth poti sa lo legi direct la usratul de la pic. vezi in datasheet ce nivel recunoaste pic-ul ca fiin 1 logic. daca e sub 3.3 e ok.

Link spre comentariu

PIC-ul meu este un 16F877 de 4 Mhz.Am citit pe site (microchip.com) si scrie ca "Operating Voltage Range (V) 2 to 5.5".Asa ca voi alimenta si PIC-ul si modulul Bluetooth la 3.3 si am rezolvat problema. Nu pot testa chiar acum pentru ca nu am cumparat inca modulul Bluetooth.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări