Ovidanie Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Cineva cu multi bani a auzit ca incintele acustice zidite din caramida si mortar ar suna mult mai natural si acum vrea asa ceva. Vreau sa prind lucrarea asta, e vorba de bani, joi trebuie sa ma prezint cu un proiect. Problema este ca astazi am venit din concediu si am foarte multa treaba, nu am timp sa ma documentez asa ca va rog: Ajutati-ma cu cateva link-uri, in schimb eu o sa va arat si voua cum avanseaza lucrarea. Link spre comentariu
BF37 Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Cu ceva ani in urma am citit ceva despre un proiect de boxe din marmura , care erau incastrate in perete . Nu am retinut prea multe detalii , pt ca nu m-a interesat f mult subiectul , dar chestia care m-a surprins a fost faptul ca se punea mare accent pe izolarea incintei propriuzise de restul structurii ( ceea ce e destul de logic , daca stai sa te gandesti ) . Zicea acolo ca o astfel de incinta neizolata ar afecta serios structura de rezistenta a constructiei , bineinteles acolo era vorba despre difuzoare puternice , pt sonorizari. Deci parerea mea , indiferent ce design va avea boxa si mai ales daca e vorba de puteri mari , e sa alegi cu grija amplasarea si sa te gandesti serios izolatie.Bafta ! Link spre comentariu
AlpHso Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 poate sa fie si din beton, nu neaparat caramida si mortar, cu ala e mai greu dar in schimb poti sa-i faci placile din beton armat in care poti face gaurile pt difuzoare din matrita, dupa care tai placile cu o panza diamantata la dimensiuni sau cu rabdare il faci la dimensiunile dorite din matrita, cauti printr-un depozit de constructii un produs de la Sika (nu-mi amintesc cum se numeste) ce este pt sudura betonului, un produs din doua componente care se intareste de mama dracului, ei un sac de ciment din ala special pt finisaj, nu ciment normal, ii finisezi boxele dupa care cauti tot de la Sika un impermealizant ce se foloseste in garaje pe jos si care la randul lui are o rezistenta foarte mare dar care are avantajul ca merge slefuit ii dai vreo 3-4 straturi cu ala dupa care bagi smirghelul in ele. Pt prinderea difuzoarelor folosesti dibluri din alea pt beton.Am ceva experienta in constructia de prefabricate din beton deci daca te hotarasti sa le faci din asa ceva si ai vreo nelamurire te pot ajuta. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Ceva linkuri (nu stiu cat ajuta): Link 1 Link 2 Link spre comentariu
VTP Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 poate sa fie si din beton, nu neaparat caramida si mortar, cu ala e mai greu dar in schimb poti sa-i faci placile din beton armat in care poti face gaurile pt difuzoare din matrita, dupa care tai placile cu o panza diamantata la dimensiuni sau cu rabdare il faci la dimensiunile dorite din matrita, cauti printr-un depozit de constructii un produs de la Sika (nu-mi amintesc cum se numeste) ce este pt sudura betonului, un produs din doua componente care se intareste de mama dracului, ei un sac de ciment din ala special pt finisaj, nu ciment normal, ii finisezi boxele dupa care cauti tot de la Sika un impermealizant ce se foloseste in garaje pe jos si care la randul lui are o rezistenta foarte mare dar care are avantajul ca merge slefuit ii dai vreo 3-4 straturi cu ala dupa care bagi smirghelul in ele. Pt prinderea difuzoarelor folosesti dibluri din alea pt beton.Am ceva experienta in constructia de prefabricate din beton deci daca te hotarasti sa le faci din asa ceva si ai vreo nelamurire te pot ajuta.E O SOLUTIE PROASTA! F. PROASTA!Ia sa vedem: ghicesti de ce???? E mai buna cea initiala! Link spre comentariu
VTP Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 In general, romanii au tendinta de a se complica fara rost, si, mai ales sa creada toate bazaconiile ca avand rezultate spectaculoase! Realitatea insa nu confirma aceste lucruri!S-a gandit cineva la urmatoarele chestii:- cum influenteaza structura fizica frecventa de rezonanta a materialului utilizat?- cat de mare este castigul unei solutii de acest fel, comparativ cu o executie corecta si bine gandita din materialele clasice?- cum se face reorientarea incintelor daca sunt inglobate in constructia casei sau sunt separate de aceasta?- dece ar suna aceste incinte mai natural???? Daca difuzoarele au timbrul lor specific, caramida le modifica timbrul????- ce ne facem cu absorbtia inegala a vaporilor de apa??? Link spre comentariu
AlpHso Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Eu unu nu cred ca mi-as face incinte din beton, caramida, marmura sau altele atata timp cat exista mdf. Poate din fibra de sticla dar e scumpa si greu de lucrat. Cat despre complicatii mi se pare mai usor sa fac o matrita din lemn in care in care sa torn betonul decat sa zidesc caramida.La o incinta din beton trebuie sa folosesc produse de calitate la imbinari si ma ocup doar de finisaj pe care il poti face direct din matrita daca o faci calumea pe cand la aia din caramida poate cadea oricand tencuiala. Cat despre diferenta de sunet dintre o incinta de beton si una din caramida nu cred ca urechile mele ar sesiza-o. Link spre comentariu
Golem Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Rasina epoxy armata cu fibra de sticla sau carbon ar fi ideala pentru constructia de incinte acustice, in ceea ce priveste incintele din zidarie, parerea mea e ca au rost atunci cand se construieste o mare sala de auditie, cinematograf, ceva, deci dimensiuni mari, precum cel de mai jos. http://www.royaldevice.com/customita3.h ... 0subwoofer Link spre comentariu
stereomaster Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Uite aici un proiect "reusit": http://www.royaldevice.com/customita3.htm Cu asta SIGUR racoresti orice client.... Si cand sotia sau oricine altcineva vocifereaza ca sunt prea multe scule/cabluri/s.a.m.d. prin casa, arata-i exemplul asta: functioneaza intotdeauna. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 6, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2009 In cazul de fata este vorba despre bani, ideea era sa contractez lucrarea. Am fost la 'licitatie', de fapt a fost mai mult un interviu. Individul stia ce vrea, avea cat de cat habar de electronica, citise si ceva lucrari de acustica. De fapt omul dorea un singur lucru: sunetul exploziilor din filme sa fie resimtit ca un mic cutremur, nu dorea doar sunet de frecventa joasa. Camera de vizionare, un mic cinematograf cu 7 locuri este deja amenajat, nu mai este loc pentru un subwoofer si subwoofer-ul existent nu este destul de performant. Tot clientul a venit cu solutia: Peretele de sub ecran este liber pe o inaltime de 1,2m si o latime de 2m, in acest loc va monta o placa de granit prevazuta cu patru gauri rotunde pentru patru difuzoare Pioneer. Peretele din spatele placii de granit se gaureste pentru a face loc celor patru difuzoare. Dupa perete, in exteriorul casei va fi construit din zidarie incinta acustica cu dimensiunea aproximativa 5m*1,5m*1.3m (de fapt sunt doua incinte identice). Eu nu ma bag in treaba asta, nu are rost, e treaba arhitectului, noua constructie trebuie mascata cumva, din cate am inteles gratarul pe care va coace micii va fi amplasat pe corpul incintei iar spatiu ce ramane va fi acoperit cu blat de marmura si amenajat ca masa de lucru, conditie absolut necesara, in caz contrar sotia nu aproba constructia. Link spre comentariu
stereomaster Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Uite aici un proiect "reusit":http://www.royaldevice.com/customita3.htmCu asta SIGUR racoresti orice client.... :daSi cand sotia sau oricine altcineva vocifereaza ca sunt prea multe scule/cabluri/s.a.m.d. prin casa, arata-i exemplul asta: functioneaza intotdeauna.Acum vad ca a mai postat cineva cu o zi inainte acelasi link .Culmea e ca m-am chinuit mult sa-mi aduc aminte unde am vazut site-ul: din aproape in aproape mi-am adus aminte ca l-am vazut pe http://www.aca.gr , dar am constatat ca asta nu mai functioneaza !Pacat, era unul din cele mai faine site-uri europene audiofile. Tot bietul Google m-a ajutat in final...P.S. La asemenea "proiect" e mai bine ca nu te-ai bagat, cu siguranta ieseai "sifonat" in final.Cu atatea conditii impuse e greu sa iasa ceva... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum