iulidan2 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Arata ca la manual, felicitari.Rog pe cei care au cunostiintele necesare, sa faca o paralela, intre schema propusa de initiatorul topicului si schema de mai jos; exista asemanari, dar in mod sigur si diferente.Am adunat si eu lampile necesare pentru schema propusa de valderama, avand in vedere ca vreau sa fac ceva cu finale GU 50. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 __Din punctul meu de vedere defazorul cu sarcina distribuita este mult mai precis din punct de vedere al fazei la frecvente joase(defazajul de 180 se pastreaza mult mai bine pe cele doua ramuri anod-catod la frecvente joase si foarte joase-un punct de vedere mult studiat in decursul timpului),singurul sau dezavantaj este ca se pot produce usoare dezechilibre de amplitudine la iesire in sarcina(rezistentele de grila etajul urmator) dar acest lucru este imediat compensat de rezistenta comuna din catod a etajului urmator NE_decuplata.__Asa incit intr_o astfel de configuratie-cu prefinal sa zic, personal optez pentru defazorul cu sarcina distribuita.__Daca e vorba de un amplificator de instrument unde frecventele joase sau foarte joase nu au o pondere semnificativa utilizez si modul de defazare cunoscut sub titulatura anod-anod(NU mai am preferinte exprese). Link spre comentariu
iulidan2 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Multumesc pentru precizari.Citind diverse pe net, am ajuns sa ma feresc de defazorul catodina.Ar fi util daca se va deschide un topic in care sa se abordeze problema defazorului.Eu nu vreau amplificator de instrument, deci voi continua cu schema propusa de dumneavoastra, cu atat mai mult ca are si cablajul, realizat de un profesionist. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Multumesc pentru precizari...E...o decizie care i_ti apartine !.Williamson asta la vremea lui era adeptul joaselor profunde ca si mine astazi,modelul lui de amplificator poate cobori la citiva hertzi sinus cu traf de iesire adecvat(model Williamson=traful de iesire) si sa nu credeti ca va afecta cumva raspunsul la acute (inalte). __Sint si situatii cind NU am nevoie de o amplificare cu raspuns bun(exagerat) foarte jos !(raspuns foarte jos ,i_mi "filfîie" difuzoarle de bas,risc chiar iesirea bobinei mobile din intrefierul mecanic/magnetic ,o blocare si descentrare a bobinei mobile in afara intrefierului mecanic/magnetic ). __In High-End am nevoie de raspuns cit mai bun si cit mai jos ca frecventa cu putinta(desigur nici sus-frecvente inalte nimic nu este de neglijat-aceasi poveste)/defazaje minime deasemeni.Din acest motiv trafurile de iesire sint "kk_cioase" (se mai fac "artificii" prin catozi si g2 finale pentru a ameliora "diverse" aspecte !,desigur si "designul" trafului de iesire conteaza mult si "miezul" folosit...) .Cu tuburi e mult mai greu !...,dar si sunetul obtinut e "ALTUL"(care nu se poate compara cu semiconductori indiferent de "natura" lor="lucruri" total diferite,asa..., cite un hibrid mai pupa cite ceva !? dar totusi departe). Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Am pus in functiune defazorul realizat de mine cu e83cc si ecc802 (recalculat pentru curenti ceva mai mari) si am obtinut lejer fara distorsiuni vizibile 200Vvv/100KOhm pe fiecare iesire. (am mai miscat putin dintr-o rezistenta pe canal pentru simetrie perfecta) Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 GU50 în montaj ultraliniar??? Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 E vorba de defazorul propus de valderama in pagina 1 pe cablajul realizat de mine tot in pagina 1 dar schema recalculata pentru alte lampi.Da, una din aplicatii va fi cu GU50, alta cu 6N13S. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Deci nu ultraliniar, m-am liniştit... Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Nu va fi UL, dar care ar fi problema ca nu inteleg? Daca cumva te gindesti la tensiunea mica a lui GU50 pe G2, problema poate fi rezolvata usor cu infasurare separata pentru G2, polarizata corespunzator. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Cablajele concept @misa la lucru :Sarcina pe iesire 220k(considerata Rg1-finala).Versiunea 6n1p bucla deschisa=fara reactie negativa in acest moment(intrare 60 mVef !!! - iesire 42Vef).Cistig 700x bucla deschisa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 1khz-sqw necompensat peste 50Vef. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Amplificarea in bucla deschisa e intr-adevar foarte mare. Cu lampile si valorile componentelor folosite de mine, semnalul la iesire incepe sa scada ca nivel pe la 70KHz.(testele le-am facut cu alimentare la 390V) Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Si eu am facut testul cu raspunsul la semnal dreptunghiular (printre primele masuratori) pentru ca acest test spune multe despre cablaj, conexiuni, capacitati parazite, trasee de masa. In cazul asta, se pare ca nu sunt necesare compensari, dar ramine de vazut cum se comporta cu finalele, caz in care, per global e posibil sa fie necesare compensari.Oricum, e bine de stiut cum functioneaza independent fiecare etaj. E un punct de plecare important in realizarea unui amplificator cu pretentii.Faptul ca in bucla deschisa incepe sa scada nivelul semnalului de la 70KHz, nu trebuie sa ne nelinisteasca deoarece acest defazor e destinat amplificatoarelor cu reactie negativa. In acest caz, amplificarea va fi mult mai mica, iar banda de trecere fara atenuare ar putea ajunge mult mai sus, probabil peste 200KHz. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 ..., semnalul la iesire incepe sa scada ca nivel pe la 70KHz...In bucla deschisa(fara reactie negativa) !?1khz-sqw necompensat peste 50Vef.Mai sus aia 50Vef-sqw sint de fapt +_50V(100V de la un palier la altul ,ca sa fie clar pt toata lumea adica y=20V/div. si asta nu inseamna ca nu scoate mai mult scoate chiar 200Vvv-SINUS inainte de limitare).__Liniaritatea in bucla deschisa este de 10Hz-30.000Hz cu mai putin de -1dB.(cred ca -0,5dB, nu am stat sa mai calculez) Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Cred ca am postat aproximativ deodata cu valderama Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum