zal Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Da, aşa se aude bine orice amplif la noi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Fericire, sănătate şi mulţi bani la anu' şi La Mulţi Ani! Link spre comentariu
csongore Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Buna ziua am niste probleme cu amplificatorul meu daca puteti sa ma ajutati.-problema e ca la driverul-defazor la un anod nu e stabil tensiunea, am schimbat: tubul, inlocuit potentiometru cu rezistenta fixa, am separat finali tar tot se comporta asa, se schimba cam cu o frecventa de 1Hz.Atasezi schema cu tensiunile masurate Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Depinde foarte mult de cum a fost realizat cablajul/cablarea sau cât de mare este fugă fazei introdusă de OT(la joase-având în vedere bucla închisă) ,în această situaţie este bine să deconectaţi etajul final(astfel se deschide buclă) şi vedeţi ce se mai întâmpla la anodul cu pricina ,dacă fenomenul persistă traseele dumneavoastră de masă nu cred că sunt corect realizate...,slăbiţi eventual şi cuplajul către grile-comandă tuburi finale(aprox 100nF în loc de 470nF).Acum aveţi de fapt amorsată o oscilaţie de frecvenţă foarte joasă(aprox 1Hz după cum precizaţi). Link spre comentariu
csongore Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Am separat partea finala si fenomenul persista, deci incep sa verific buclele de masa fac si un desen cu legaturile de masa. Link spre comentariu
csongore Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Situatia actualaNu am gasit ce cauzeaza fluctuatia curentului de mers in gol am shimbat tuburile prefinale refacut traseul de masa am schimbat potentiomerul de reglaj anodului defazor etc....- Am observat ca fluctuatia incepe cand reglez curentul la finalii la peste 20mA (in difuzoare face ca semnalizarea de la masina)- Masuratorile fac cu intrarea la masa si reactia negativa deconectata- Canalul celalalt functioneaza nu are nimic(brum aproape insesizabil)- Masa e facut radial si unit intrun punct comun Filamentele sunt alimentate in CC (si pentru finali)pe un circuit izolat de masa comuna-Daca separ driverul de finali pot sa reglezi orice curent de mers in gol si e stabil.Pana la urma cred ca refac din zero canalul asta rezistente condensatori .....etc Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Incearca sa ridici potentialul la filamente.Masa filamentelor trebuie unita cu masa montajului,si tot in stea e bine a fi facuta. -Daca separ driverul de finali pot sa reglezi orice curent de mers in gol si e stabil.Asta "miroase" a bucla de masa,si inca una urata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Ce spune "osciloscopul"...........daca este ca daca nu este e fu....re !!!! Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Ei,trebuie sa mearga si fara osciloscop,daca poate regla tensiunile..e totul ok acolo.Alimentarea nu este ok.Dl Misa a pus niste cablaje foarte bune,cu decuplari locale cu alimentari care merg la ultimul C din filtraj.Cand se face masa in stea prin fire,cele doua amplificatoare sunt cablate complet independent unul de celalat,ultimul c din filtrare trebuie sa stea fix intre cele doua amplificatoare,iar masa in stea se face fix pe pinul negativ al condensatorului,cu ajutorul unei reglete sau a unei bucati de cupru lucrata in forma de stea. Link spre comentariu
csongore Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Osciloscopul si generatorul nu am in locatia actuala din pacate Puteti sa sugerati ceva valori ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Osciloscopul si generatorul nu am in locatia actuala din pacate Puteti sa sugerati ceva valori ?Sa ai pe divizor cca 35-50v.... e suficient ,deci alegi de ex:R4=180k/2w; R5 15-17k/05-1w; C1=47microF/63V iar R1;R2 =47/56 ohm/1w riguros egale Link spre comentariu
csongore Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Multumesc pentru ajutor! Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Oricum la alimentarea in cc a tuburilor cu incalzire indirecta de multe ori e suficient sa legi masa de la filamente cu cea de a montajului (acolo unde e steaua).Firele la filamente sunt separate sau ai dus de la o lampa la alta? Link spre comentariu
csongore Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 2 grupe in pararel (2x6p3s,2x6n1p in pararel cu 2x6p3s,2x6n1p,EM80) Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Ideea e ca daca un canal e ok,atunci trebuie sa-l faci si pe al doilea la fel.Daca piesele sunt bune si verificate,atunci tot in cablare e problema.Mai bine ii tragi o poza la cablare,se vede mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum