Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Williamson schema si realizare

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 263
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

65

• Depanatoru

14

• blue

13

• sebi_c

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Music Angel XD-800MKIII transformatoare de ieşire cum rar se pot întâlni ,menţionez că în acest moment(după procesul de tuning) nu am compensat încă amplificatorul ,cabluri...).Două imagini mai jos(buclă închisă/gradul de reacţie negativă relativ-minuscul)Poate comenta oricine doreşte(aş prefera ca eventuale comentarii să fie însoţite de habar).

post-18717-139829546785_thumb.jpg

post-18717-139829546798_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cam aşa arată(schema)pentru un canal acum(williamson uşor îmbunătăţit).În oscilograma de mai sus pe intrare se află E88CC-siemens-gold pin , desigur prefinală 6N1P selecţionată atent.

post-18717-139829546888_thumb.jpg

Link spre comentariu

Frumoasa oscilograma la 10kHz, trafurile de iesire sunt realizate cum trebuie in cazul asta. Finalele erau conectate ca pentode?Alta intrebare, ce valori au rezistentele desenate cu verde in schema?Cat despre E88CC daca se selectioneaza atent si 6N23P-EV, cred ca pot fi la fel de bune.

Link spre comentariu

DA(trafuri rar de întâlnit ,mă şi mir cum de a reuşit chinezul performanţa...) ,regim triodă sau pentodă schimbări nesemnificative oscilogramă ,220k+330k.

Numai "o ureche" bine antrenată poate face diferenţa între E88CC-siemens-gold pin în raport cu 6n23p-ev(desigur cu incinte şi surse semnal capabile să evidenţieze eventuale diferenţe).

Link spre comentariu

Am intrebat de regim, fiindca in pseudotrioda ar fi cam la limita dupa specificatiile producatorului de 30w out(triode mode). Intreb altfel sarcina era de 4ohmi sau 8ohmi aferenta acelei oscilograme?Cat despre urechea antrenata, da asta asa e! Iar boxele ar trebui sa fie cat mai "transparente" posibil. Atunci cred ca se poate face diferenta intre orice e88cc sau echivalenta.Oricum imi da de gandit cum au nimerit aia trafurile? :freaza: Probabil fier mult (la cele 22kg) si cat de cat de calitate. In cutia trafurilor de iesire e turnata rasina sau sunt capsulate si nu se poate observa asta?

Link spre comentariu

8Ω ,de moment nu am desfăcut cutia/ecranul OT dar o să revin cu un răspuns cert(oricum am rămas impresionat de calitatea OT ,poate o să prezint şi alte oscilograme) ,acum ascult ceva muzică (surprins plăcut de calitatea sunetului).

Am în casa trei modele Hammond(varianta push-pull) chinezăriile prezentate acum le spulberă... ( ce draqu au copiat/clonat chinezoi ?!... ).

Nu ştiu dacă modele identice Music-Angel răspund la fel ?!,sper să nu fie o eroare-pozitivă singulară(mult prea bun raspunsul...).

Link spre comentariu

Deja chinezii au trecut la faza de calitate, practic repeta drumul facut de japonezi, posibil ca miezurile sa fie japoneze dar sint sigur ca nu pentru mult timp :da oricum raspunsul la 10Khz este ceva iesit din comun, probabil au clonat ceva de soi,bravo lor !!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Deja chinezii au trecut la faza de calitate, practic repeta drumul facut de japonezi, posibil ca miezurile sa fie japoneze dar sint sigur ca nu pentru mult timp :da oricum raspunsul la 10Khz este ceva iesit din comun, probabil au clonat ceva de soi,bravo lor !!

miezul e 100% chinezesc si asa o sa ramina,chinezii nu prea vor sa importe materiale,importa doar tehnologie
Link spre comentariu

miezul e 100% chinezesc si asa o sa ramina,chinezii nu prea vor sa importe materiale,importa doar tehnologie

Sustin si eu aceasta afirmatie. Oricum viobio "a luat pulsul" chiar la fata locului daca nu ma insel. Stiu sigur ca era o ciudatenie: cine exporta in China nu putea sa scoata bani, ci trebuia sa caute sa cumpere marfa in locul marfii bagate pe piata chineza. Si importurile "nu prea sunt vazute cu ochi buni" de conducatorii lor. Cred totusi ca o firma cu nume greu isi face acum trafurile la chinezi si astfel chinezii au pus mana pe know how.

In scurt timp o sa aflam si raspunsul la intrebarea:

ce draqu au copiat/clonat chinezoi?!

. Informatia nu poate sa ramana mult timp secreta. Eu cred ca Hammond de ani buni isi fac trafurile in China.

Miezurile sunt E+I sau C-core?

Link spre comentariu

Ce mare inginerie să desfaci un trafo de firmă, să-i scoţi toate detaliile şi să faci analiza materialelor la laboratorul de metalurgie? Trebuie numai voinţă şi bani.

Caracteristici pe care majoritatea romanilor le-au" pierdut" in negura istoriei (ultimilor 25 de ani) cu exceptia citorva ...se stiu ei. :rade:
Link spre comentariu

Da, si eu stiu ca japonezii sint lideri mondiali la productia de tabla cu insusiri electromagnetice. Asta de citeva decenii bune si poate si pentru ca au cele mai dure standarde industriale, deci repetabilitatea nu-i o problema. Oricum, indienii mi se par mai avansati decit chinezii in domeniu, vezi "Unicore", parca au si-n Cehia ceva sectie... Ceilalti 'or fi buni si ei, nordicii bunaoara, insa nu cred ca se bat in preturi cu japonezii. Noi, pe de alta parte, inca sintem lideri mondiali la cazane de palica hand-made din tabla de cupru de pe turla bisericii (ca fabrici nada) lipite cu un aliaj aproape ecologic si etansate cu un amestec de faina alba si apa chioara.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări