Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Williamson schema si realizare

Vizitator

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 263
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

65

• Depanatoru

14

• blue

13

• sebi_c

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Scuze de off topic, dar nu sunt cam putini bani acolo.Abia astept sa vad rezultatele finale dupa realizarea trafo alimentarePt cei interesati de realizarea unui numarator de spire se poate realiza din trun banal calculator de buzunar prelungind terminalele de la tasta = iar la capatul celalant montat un contact cu cama sau ata solutie care sa va avantajeze.La inceperea bobinari se tasteaza pe calculator 1+1 iar la inchiderea contactului cu cama va incepe sa inumere 2,3,4,5........Trebuie tinut cont ca din nr. total de sp trebue scazuta o sp

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Ee ,acum cine doreste poate face un calcul simplu Pa_a sau Ps pentru situatia download/file.php?id=31331&mode=view de aici considerind Raa=3k0 Ua0=620V ,Ua_min=50V Ia_max(mA)=760mA in conformitate cu ce am spus aici download/file.php?id=68006&mode=view si se va constata daca aveam dreptate cind afirmam aici o "cifra rotunda"(in Iul. 01, 2009 ):

... 200W/8 ohmi sinus mod AB ...

desigur SINUS.

GU50 tub de tub (mai ales pentru bugete mici ,dar puteti rupe ceva difuzoare cu acest tub...),

dar ce ne facem , "S_o" depasi oare puterea disipata maxima permisa/suportata la/de anod ?!GU50(in aceste conditii...).

..........................................................................................................................................................................

PS.Cit de curind "voi trece la distorsiuni"...

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna ziua am si eu o intrebare?Daca la schema lui dl. Valderama intre prima trioda si a doua pun un corector de ton mai trebuie un etaj de intrare in plus?Folosesc ca sursa Laptop eventual CD

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am fost nevoit să umblu într-un amplificator Williamson cu nume comercial Music Angel(made în china KT88-98 finale) ,înaintea mea în amplificator se intervenise de o aşa zisa "persoană calificată" în urma intervenţiei raportul semnal zgomot cred că se situa undeva 50db , brumul se auzea clar de la 5m...

Am găsit filtrajul suplimentat excesiv şi fără rost(doar doar o scăpa de brum...) ,cuplaje strânse la maxim (g1-finale 4,7uF ,g1-driver-1,5uF) decuplări în catozi de la A la Z(câştigul în tensiune foarte mare-nepermis de mare motiv de instabilitate în cazul williamson...)...

Surpriză plăcută după rebuild transformatoarele de ieşire incredibil de reuşite...,acum amplificatorul funcţionează impresionant atat în mod super-triodă cat si in mod pentodă dacă exista interes voi prezenta câteva oscilograme şi eventual în ce constă tuningul acestui amplificator.

Acestea sunt o parte din componentele schimbate

post-18717-139829546349_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cu piesele inlocuite s-ar mai putesa face un amplificator...aproximativ. D-le Vali ar fi interesanta o prezentare cu oscilograme, eventual citeva date masurabile ale transformatorului, se pare ca este o supriza fata de ce am putut eu constata la doua amplificatoare chinezesti, destul de mediocre de altfel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări