Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Williamson schema si realizare

Vizitator

Postări Recomandate

Ia masurati-va si voi trafurile si puneti aici niste rezistente! Nu mai e mult si-mi voi da seama ca am facut cel mai rau traf posibil... :ras:

Ai trafuri faine! La toroidal GU17 Petra, sunt tot 2X140Ohm si suna foarte bine! Nu stiu cum au scos-o la GU19, 2X60Ohm.Da' nu zici ce inductanta ai acolo?
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 263
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

65

• Depanatoru

14

• blue

13

• sebi_c

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ia masurati-va si voi trafurile si puneti aici niste rezistente! Nu mai e mult si-mi voi da seama ca am facut cel mai rau traf posibil... :ras:

Ai trafuri faine! La toroidal GU17 Petra, sunt tot 2X140Ohm si suna foarte bine! Nu stiu cum au scos-o la GU19, 2X60Ohm.Da' nu zici ce inductanta ai acolo?
In sfirsit am am terminat trafurile. Inductanta P-P e 120H. Inca nu am facut alte masuratori.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Inductanta de pierderi a trafului e 30.5mH. (am masurat inductanta primarului cu secundarul in scurt circuit)Am obtinut 70W sinus la iesire cu GU50 fara probleme cu o sursa de alimentare de test ( un traf ramas prin atelier), evident atacate cu un Williamson. In curind va fi gata si traful de alimentare cu prize pentru 600, 700 si 800V. (cc) Sper sa depasesc pragul psihologic de 100W sinus continuu. Atunci am sa fac si masuratori mai ample. Inca nu mi-am dat seama cum suna pentru ca am experimentat doar un canal iar urechea mea nu-si da seama de sunet numai cind merg amindoua canalele.De fapt curiozitatea mea e alta: Cum suna comparativ cu un amplif cu 6p3s, care dupa parerea mea suna extraordinar de bine...Singura problema (pina acum) a lampilor GU50 e ca sunt urite. Probabil de asta nu au fost avansate la rangul de lampi Hi-End. (dar urmeaza, pe masura ce se epuizeaza stocurile de lampi frumoase)

Link spre comentariu

Testele le-am facut intre 550 si 600V cu un traf putin subdimensionat asa ca nu te poti baza prea mult pe aceste rezultate. Referitor la schema finalului, pur si simplu nu inteleg intrebarea. Cite scheme clasice de atacat traf exista? Eu stiu numai una. Sa o pun aici?

Link spre comentariu

Raportat la inductanta transformatorului , valoarea de pierderi este excelenta iar GU50 nu are cum sa fie o lampa urata vis a vis de performanta obtinuta de tine , mai da-o incolo...

Link spre comentariu

Intrebarea se referea la modul de conectare al catozilor, dar nu asta e problema, eu, nu am vazut lampa mai frumoasa decat GU 50, dacat cand am avut GU 29 si GU 81, in rest, lampile sunt cam banale.Probabil si din cauza ca primele lampi pe care le-am facut rost, au fost 4 GU 50.

Link spre comentariu

Foarte corect ce zice Blue. Nu are nici un sens sa vorbesti de inductanta de pierderi daca nu precizezi inductanta transformatorului. De fapt raportul acestora e important. Am mai vazut pe net diferite personaje care se laudau ca au obtinut inductante de pierderi deosebit de mici dar nu precizau inductanta primarului. Este ca si cum ai da toleranta unei rezistente in Ohmi fara a preciza valoarea ei.

Link spre comentariu

Inductanta de pierderi a trafului e 30.5mH.

Ce ar fi interesant de stiut este cum i_ti raspunde la joase si inalte (capetele benzi-in special frecvente mici) transformatorul de iesire ?.
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Am realizat si eu, folosind cablajul prezentat aici, acest defazor si sunt foarte multumit, cu atat mai mult cu cat, functioneaza si la tensiuni mai mici, decat cela prezentate, prin simpla omitere din schema, a rezistentelor de 2k2 de pe alimentare, practic, functioneaza chiar si la 200 V.Multumesc si pe aceasta cale, initiatorului topicului, atat pentru prezentarea detaliata, care permite realizarea montajului chiar si de catre incepatori, cat si pentru sprijinul acordat pe parcursul realizarii.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Domnule Valderama...am facut rost de acest transformator...(am 2 bucati) v-as ruga frumos sa ma ajutati cu informatiile necesare pt a realiza trafurile pt amplificatorul acela cu 200W(4 GU50 pe fiecare canal,deci 8 tuburi in total pt varianta stereo....)ce sarma ar fi indicata,cate spire,cati galeti sunt recomandati in conditiile in care am aceste trafuri si vreau sa le bobinez...Va multumesc anticipat......

Link spre comentariu

Cred ca transformatoarele prezentate de dumneavoastra provin de la un amplificator magnetic pe tuburi electronice(dupa cum sint cuplate cu EL500 sau PL500) ,Nu au sectiune prea mare cca 8cmp/miez ,separate asadar pe acest tip de miezuri si cu aceasta sectiune 8cmp puteti miza pe 10W maxim 15W pentru auditii(adica sa coboare 20-30Hz) desigur nu cu GU50,pentru ce doriti dumneavoastra(8XGU50=4XGU50 pe canal) sint necesari 30-45cmp pentru auditii(raspuns cit de cit liniar in banda 20/30Hz pina la 20.000Hz).Practic aceste miezuri(din img. prezentata) nu sint potrivite pentru ce vreti dumneavoastra sa realizati(i_mi pare rau ca va "dezumflu" dar aceasta este situatia ,nu pot sa spun altceva pentru miezurile prezentate de dumneavoastra).Ce doriti sa realizati(un proiect "ambitios" 8XGU50) necesita miezuri "serioase" ,desigur daca veti insista probabil ca o sa procurati astfel de miezuri pt trafo-out.

Link spre comentariu

Dupa ce faceti rost de tole(miezuri) cu care sa puteti ajunge la 30-45cmp(pentru 4XGU50 pe canal) functie de sectiunea miez pe car o veti atinge si regimul de lucru al etajului final va ajut cu placere(vedem atunci ce aveti de facut in privinta trafo-out, in aceste conditii urmarind decit o "prezumtie"-mi se pare inutil sa "elaboram ceva"...).__Oricum ca sa realizati un astfel de amplificator(daca va fi destinat "auditiilor") mina dumneavoastra va intra "adinc in buzunar" (nu va ginditi doar la pretul a 8XGU50...).Daca aveti timp liber(si vreti sa faceti totul cu mina dumneavoastra) estimez 2luni sau daca in mare timpul este alocat altor scopuri probabil undeva la 6-12 luni(oricum in orice situatie "punga" trebuie sa fie plina ,asta daca doriti o "abordare serioasa a problemei")...,numai materialele pentru doua astfel de trafo-out estimez 400-500lei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări