blue Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Scanerul meu este defect, am transmis schema de conectare fiului meu sa o scaneze si sa mi-o retransmitata prin mail, dar nu reusesc sa o directionez pe forum, undeva gresesc... ------------------------------------- edit kosmin227 Link spre comentariu
mișa Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Ar trebui sa arati si numaratorul...Strungul ca masina de bobinat demonstreaza determinarea omului de a raspunde provocarilor... Williamson!Bravo omule!Iata vestitul numarator legat la strung: Link spre comentariu
blue Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Misa, strungul tau este nemaipomenit, felicitari, in alta ordine de idei multumesc lui Kosmin 227 pt edit . Astazi am testat raspunsul transformatorului in frecventa pt situatia 3,9K/8ohm si a rezultat 12 Hz-46Khz /0,2dB sau 7 Hz-58 Khz/ 1dB Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Ar trebui sa arati si numaratorul...Strungul ca masina de bobinat demonstreaza determinarea omului de a raspunde provocarilor... Williamson!Bravo omule!Iata vestitul numarator legat la strung:puteti posta si-o schema? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 ..Astazi am testat raspunsul transformatorului in frecventa pt situatia 3,9K/8ohm si a rezultat 12 Hz-46Khz /0,2dB sau 7 Hz-58 Khz/ 1dBIn ce situatie ?!,in anodul "vre-unei lampi" sau "liber" in ce sarcina ?, la ce putere ? SE ? PP ?-ETC-ETC... Link spre comentariu
blue Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Generatorul meu are o iesire de impendanta redusa si livreaza 3,16 v intre 10-100000 hz, cu aceast semnal alimentez secundarul . Raportul de nr spire primar/sec este 2562/116 deci Z=3,9K, am inseriat un grup de rezistoare neinductive care reprezinta sarcina in primar si pe acesta am citit 62V . Astazi voi incerca un SE cu PL504 si verific saturatia miezului si raspunsul cu semnal dreptunghiular, dupa care transformatorul va ramine doar pt teste si determinari de adaptare impendante Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 ...Iata vestitul numarator legat la strung:Stii ce m_ar interesa , daca ai folosit avansul longitudinal-automat la acel strung in/pentru realizarea pasului de bobinare ?. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Normal ca am folosit avansul automat. Asta e marele avantaj. Sirma e tensionata prin stringere intre 2 bucati de piele. Piesa de tensionare e fixata in port-cutit. download/file.php?id=39327&mode=viewEnergetic vorbind, nu e o solutie prea economica, adica bobinez cu sirma de 0.3 folosind un motor de 3.3KW. Bine, strungul nu-l folosesc numai la bobinaje. Il folosesc la incredibil de multe chestii hobby. De exemplu chiar inainte de acest traf am dat cu stungul niste gauri de 85mm in tabla de aluminiu de 4mm. Altfel era mai greu si nu reuseau perfect gaurile. Scuzati off-ul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Normal ca am folosit avansul automat. Asta e marele avantaj. Sirma e tensionata prin stringere intre 2 bucati de piele...Originala metoda si de efect !(i_mi place aceasta "masina de bobinat semiautomata"). Link spre comentariu
mișa Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Putin imi pasa ca e de efect...Traful pe care tocmai l-am terminat e o lucrare foarte grea. Nu e pentru incepatori... Hai sa pun o poza sa ne distram...: Asa sare spanul cind faci o gaura de 85mm la strung intr-o tabla de Al de 4 mm. Pare transparenta doar datorita pozei, de fapt e compacta de Dural. (am baut un pic de ulei de sarpe asa ca sa fiu iertat de off) Eventual, il rog pe Kosmin sa stearga acest post! Scuze! (mi-a placut poza) Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Daca ai semnat deja protectia muncii , totul e OK! Oricum ceea ce faci este super ! Nu te laud , nu am nici un avantaj , chiar esti bun , si VALDERAMA , amandoi aveti acea sclipire de geniu , caci eu ma uit in oglinda si nu o vad..... Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
mișa Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Doamne da! Sti care e chestia interesanta? Eu in modul asta ma relaxez.Protectia muncii o semnez lunar. E obligatoriu. Problema e ca oricum e o frectie. Cineva trebuie sa isi ia banii. Degeaba. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Doamne da! Sti care e chestia interesanta? Eu in modul asta ma relaxez.Protectia muncii o semnez lunar. E obligatoriu. Problema e ca oricum e o frectie. Cineva trebuie sa isi ia banii. Degeaba.puteti da si o schema pt acel numarator? Link spre comentariu
mișa Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Practic nu are o schema anume. E doar un microcontroller care are citeva porturi legate la afisor si citeva legate la traductorul de pe strung. In el ruleaza un program care face totul. In rest e alimentare si citeva butoane cu functii de reset, adaugare impulsuri si senssul de adaugare a lor. Semireglabilul care se vede e o banalitate: contrastul la afisor. De fapt cred ca schema reala nici nu o mai am. L-am "cirpit" rapid, initial pentru o alta aplicatie, pentru a numara altceva. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 am inteles, ca sa realizez eu schema si programul nici nu incape vorba, nu-s capabilmultumesc de timpul acordat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum