Vizitator Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 ...Pentru cineva care experimenteaza, este foarte util un transformator de iesire construit cu mare atentie iar secundarul sa aiba un numar suficient de mare de infasurari incit sa poata fi folosit pentru multe valori de impedante. (Nu scoti prize din primar ci doar din secundar si prin asta alegi impedanta de intrare)As zice mai degraba din primar fata de o infasurare data(ca nr. de spire) -23% si +20% iar din secundar fata de o infasurare data(ca nr. de spire) -20%,-10% si +40% astfel se poate obtine o "multitudine" de rapoarte de transformare prin combinatia prizelor primar/secundar,daca mai modificam un pic si rezistenta de sarcina(pt a determina puterea maxima-echilibrul perfect de transfer) putem determina practic cu super-precizie raportul optim de transformare !!! pt o situatie data... Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Da, poti sa complici cit vrei de mult traful experimental pentru ca sa te apropii de realitate. Eu ma gindesc ca ar fi mai relevante (zic eu) comparatiile pe impedantele recomandate dar pe aceeasi inductanta a primarului. Oricum, eu ma gindesc ca e destul de rara situatia in care la un traf de iesire cu sirma corect dimensionata sa poti baga mult mai multe spire decit ar fi strict necesar. (deci sa ai motiv sa te conectezi la prize cu mai putine spire) Bine, discutam de un traf de test pentru o anumita clasa de puteri, nu de la 0 la 250W out ca nu are sens. De exemplu ne propunem sa facem un traf de test pentru puteri intre 10 si 40W si pentru impedante anod-anod intre 2K si 6-7K. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 ...pe aceeasi inductanta a primarului...Se poate spune , ca daca nu mentinem aceasi "inductanta a primarului",nu se intimpla mare brinza intr_o situatie experimentala !(se va modifica eventual raspunsul la joase dar NU semnificativ daca din primar lipsesc 23% sau se adauga 20%). Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Nu asi vrea sa trec peste observatiile facute de zal cu privire la greselile afisate anterior... fara sa explic...-cand spun E20 inteleg latimea efectiva a miezului central, (cei drept) in versiunea ruseasca.-mai catre vest se spune EI20 si asta inseamna 1/2 latime efectiva a miezului central (care este egal cu latimea I-ului).De aici diferentele... cred... Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Se poate considera ca urmatoarea schema Yaqin PP EL34 este o derivata a schemei de baza a lui Williamson ? Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Nu. Ce ti se pare asemanator? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Pai eu doar am intrebat..... Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Pai si eu numa' am raspuns. Hai sa fiu mai clar: etajul de intrare (cu 2 triode) daca il redesenezi (in electronica se face frecvent pentru a vedea mai bine o schema) vei observa mari diferente in schema, nu numai valorice. Urmatorul etaj, adica defazorul e de asemenea diferit. Iata aici: http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/split.htm o foarte scurta chestie despre defazoare. Finalul e un pp-ul absolut clasic, cel mai simplu, si nu pot sa spun cine l-a construit prima oara, oricum nu cred ca Williamson. Cam asta am vrut sa zic doar dintr-o privire, pentru ca o analiza exacta, mai ales a valorilor rezistentelor nu am chef sa fac acum. Inca ceva, ce mi se pare esential pentru un amplificator care se vrea Williamson, e faptul ca amplificarea in bucla deschisa e foarte mare. Asta, presupune utilizarea reactiei negative sub diverese forme. Aici apar diverse variatiuni, diverse imbunatatiri sau din contra, depinde de cel ce face modificarile. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Am inceput lucrul la traful expus la pag.8 pentru Williamson cu GU50. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Ar trebui sa arati si numaratorul...Strungul ca masina de bobinat demonstreaza determinarea omului de a raspunde provocarilor... Williamson!Bravo omule! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Se numeste strung universal deci .... (e ceva ce nu poate sa faca...!?) Link spre comentariu
blue Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Da, poti sa complici cit vrei de mult traful experimental pentru ca sa te apropii de realitate. Eu ma gindesc ca ar fi mai relevante (zic eu) comparatiile pe impedantele recomandate dar pe aceeasi inductanta a primarului. Oricum, eu ma gindesc ca e destul de rara situatia in care la un traf de iesire cu sirma corect dimensionata sa poti baga mult mai multe spire decit ar fi strict necesar. (deci sa ai motiv sa te conectezi la prize cu mai putine spire) Bine, discutam de un traf de test pentru o anumita clasa de puteri, nu de la 0 la 250W out ca nu are sens. De exemplu ne propunem sa facem un traf de test pentru puteri intre 10 si 40W si pentru impedante anod-anod intre 2K si 6-7K.Asa ceva am facut in zilele acestea, un transformator cu posibilitati de alegere a diferitelor impendante ,in plus are disponibile chiar infasurari pt catod Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 ...Asa ceva am facut in zilele acestea, ...Trebuie sa gasiti o alta modalitate de prezentare !,nu pot vedea nimic-Ataşamentul dvs fiind INVALID !. Link spre comentariu
blue Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 sa incerc altfel... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 sa incerc altfel...E...,da,Ceva frumos..., foarte interesant,(succes in EXPERIMENTE !),destinat PP,SE, sau ambele situatii ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum