Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stanga si dreapta...

Vizitator yo6hny

Postări Recomandate

Vizitator yo6hny

saluatare.. cine ma ajuta si pe mine cu o schema care sa comande un motor pas cu pas si anume, prin apasarea unui push buton sa se invarta la stanga prin apasarea altuia sa se invarta la dreapta...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

4

• Nucleu

2

• utzy

1

Top autori în acest subiect

eu am facut schema de mai sus cu pic 16f84 ..(nu trebuie sa te pricepi....faci rost de un programator si pui pe el *.hex de pe site)...daca te hotarasti sa il faci iti recomand sa cumperi pic16f84A (am inteles ca picul asta poate pana la 20mhz cuartzul) si sa ii pui un cuartz de 20mhz in loc de 4mhz ....ca vreste si viteza motorului...

Link spre comentariu
Vizitator yo6hny

va multumesc .. am inteles. o sa incep saptamana care vine. am deja picul am si programatorul. mai trebuie sa fac rost de tranzistori si gata. :da va multumesc

Link spre comentariu

va multumesc .. am inteles. o sa incep saptamana care vine. am deja picul am si programatorul. mai trebuie sa fac rost de tranzistori si gata. :da va multumesc

pentru tranzistoare poti sa faci tu montajul darlington din 2 tranzistoare ! eu am facut din bc107 si bd 139
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator katana

eu am facut schema de mai sus cu pic 16f84 ..(nu trebuie sa te pricepi....faci rost de un programator si pui pe el *.hex de pe site)...daca te hotarasti sa il faci iti recomand sa cumperi pic16f84A (am inteles ca picul asta poate pana la 20mhz cuartzul) si sa ii pui un cuartz de 20mhz in loc de 4mhz ....ca vreste si viteza motorului...

Dupa inscriptie mai urmeaza neste cifre ... si daca se sfarseste cu 20 atunci "stie" si oscilator extern de pana la 20 MHz iar daca este 16F628 oricum este o smekerie mai ceva ca 16F84 care oricum este dicontinued product iar daca aveti nevoie de programare sunt aici dar numai soft-ul face, dupa caz, una sau mai multe beri pe care le vom bea impreuna iar daca nu aveti programatoare am eu destule numai ca transportul il plateste fiecare. Am vazut pe aici reclame la chinezisme care nu pot rivaliza cu produse nici macar Made in Romania pentru simplu motiv ca Kinezul stie doar sa copieze si nu sa proiecteze mai ales ca "unghiul drept" la kinezi are in jur de 94 grade exceptie de la regula doar cazul cand unghiul drept al kinezilor este masurat cu un raportor kinezesc. Asa ca daca mai promovam produsele lor s-ar putea sa ajungem ca ei - multi ... dar MARUNTI.
Link spre comentariu
  • Administratori

daca te referi la linkurile mele NU sunt chinezarii iar tu ai postat doar ca sa iti faci reclama la situl tau ?Nu vad nimic concret si la obiectul discutiei in postul tau, picurile cu 20 in coada merg la fel de bine si cu cristale de 20 si de 4, aia e frecventa maxima a cristalului ce se poate pune doar ca softul facut pentru un cuart nu merge si daca pui alt cuartCe pana mea au raportoarele chinezesti cu subiectul asta eu nu inteleg... asa ca ti-am sters semnatura. Ca sa o pui inapoi trebuie sa ceri voie.

Link spre comentariu
Vizitator katana

Nu inteleg de ce te-ai ofensat pentru ca nu am facut referire la tine sau la produsele tale. Era o discutie generala in care, dupa cum vezi puneam pret mai mult pe produse romanesti vis-a-vis de alte kinezarii. Apropos de 20 -ul de care discutam (si nu cu tine), reiese BINE din text ca exact acelasi lucru l-am sustinut si eu. Incearca sa mai parcurgi o data postul. Faptul ca mi-am adaugat o semnatura (ca si tine dealtfel), am facut-o pentru cu mi S-A PERMIS prin dreptul de user al acestui forum dar, iarasi, daca mai citesti printre randuri si incerci sa fii impartial atunci ai sa ajungi la concluzia ca nu am facut decat sa-mi ofer serviciile ... pe nimic ... pentru un proiect care poate fi finalizat in mai putin de o ora si materializat acasa chiar si de catre un incepator in ale electronicii. Aviz moderaratorilor: Vedeti ca prin comportamentul asta de OFTICATI PE PROBLEME INCHIPUITE s-ar putea sa dispara notiunea de pasiune, discutie si chef de colaborare, iar in legatura cu semnatura, era simplu sa-ti dai seama din site ca nu fac decat sa pun la dispozitie niste echipamente cu care se pot produce niste ... (asta ca sa nu-mi fac reclama) ..., veriga lipsa de cele mai multe ori din minilaboratorul fiecarui pasionat de electronica si nicidecum servicii de Magazin ON-LINE.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări