zal Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 De la mine? E vorba de altcineva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Asta e !!!...Pt cine vrea sa inteleaga priza G2 optima pt 6p3c sau 6p3c-e in UL este la 20% maxim 30% optim 22%-23% ,nu se compara cu 5881 care are priza G2 optima 43%.Daca 22% este acelasi lucru cu 43% si diferenta o compensam din rezistente G2(Rg2),CE SA MAI ZIC ???!!!...In al doilea rind 5881 merge cu tensiuni egale Ua= Ug2 pina pe la 400V-450V pe cind 6P3C-E merge cu Ua= Ug2=280V max, SUPER-ECHIVALENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????...........................................INTRE "6P3C-E" SI "5881".Cind lucrati cu 6P3C sau 6P3C-E in UL faceti domnule trafuri asa cum e normal cu priza pt G2 la 20%-25% (si dupa specificatiile producatorului lampi) !. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 La-ti cam speriat pe bietul om din fericire legaturile la socluri sunt identice fie ca e 6L6GT sau restul 5881,.....asa si 6V6 rusesc e vaide mama lui in comparatie cu un 6V6 de la JJ daca tot comparati tuburile de la diversi producatorii........ 6P3C-E costa putin si de aici tentatia mare....... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Cu voia d-voastra mi-am permis sa deschid un subiect despre un amplificator pe care aproape l-am finalizat ( mai am de dat gaurile pentru lampi in capacul cutiei). Schema este o compilatie, transformatorul l-am calculat iar aceste calcule le voi trece "pe curat" si posta aici data viitoare impreuna cu modul de legare a infasurarilor. Am trecut in schema si tensiuni masurate dupa o ora de "incalzire". Ar fi interesant daca asi gasi pe cineva in zona sa masoare caracteristicile amplificatorului.felicitari pentru constructie! intotdeauna se vor gasi discutii pro si contra la un montajpersonal i mi place cum arata pentru ceilalti useri eu zic ca ar fi cazul sa ne oprim cu aceste contraziceri si contre ,deja sunt multe meciuri ,in special valderama cu restul lumiivalderama este un bun cunoscator al electronicii si un mare practician(dupa posturile sale) de mult asteptam si o realizare a dinsului ,care sigur va fi o buna inspiratie pentru multi cu mai putina experienta Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 30, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2009 OK, am inteles magariile comise si le-am remediat, atasez si noua schema. Traful de iesire l-am prevazut , preventiv, si cu priza la 21%. Acum insa a aparut o problema de care imi era frica si anume autooscileaza cu potentiometrele la maxim iar din cauza asta am pus 220p pe G2. Incerc sa gasesc sursa instabilitatii.Multumesc tuturor pentru sugestii, cite un dus rece ajuta din cind in cind! Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Nu din cauza prizei din primarul trafului de iesire ai oscilatii.Ai cuplaje parazite intre zona finala si zona de corector. Poate fi (aproape sigur) asezarea relativa a componentelor.Pune 100n in paralel cu C2 si C13. Mareste C5. Fa si o reactie negativa de la secundarul transformatorului de iesire pina intre catodul triodei ECC83 si R22.(vezi sa nu iasa pozitiva) Incearca sa renunti la condensarorii care le-ai pus pe G2 ale finalelor, ei strica tot ce cistigi cu proiectul UL. Apuca pe rind problemele. Nu fa doua modificari deodata. Testeaza dupa fiecare.Prin rearanjarea componentelor, sigur scapi de oscilatii dar poate e mai simplu sa faci modificarile care ti le-am propus. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Da ! Felicitari , este o realizare deosebita ! Tine-o tot asa!Ne scuzi pe noi ca avem chestiuni mai grele si mai vechi ............... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 ...de mult asteptam si o realizare a dinsului...Ce tip de constructie(abordare, tip lampi etc)var interesa domnule ?. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Nu-ti cere scuze danzup! Omu' "risca" sa invete tot felul de chestii interesante, ca de altfel noi toti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Vezi daca mai oscileaza doar cu o finala in loc de 2 ?!......daca da nu uita punctul comun de massa ...pe linga ce au mai spus ceilalti... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Vezi daca mai oscileaza doar cu o finala in loc de 2 ?!......daca da nu uita punctul comun de massa ...pe linga ce au mai spus ceilalti...Asta e cablajul lui , nu are puncte de masa este asa cum se vede , la postat initial in "Scheme.rar"(ce sa_i faca, aleluia !,nenumarate bucle de masa,precis daca scoate prima lampa EF86 amplificatorul nu_i mai oscileaza): Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 da cablajul e frumos e minunat dar punctul comun de massa lipseste cu desavirsire :cry: asa ca incepe circul ....sai sa pun, hai sa scot, ia sa adaug....s.a.m.d Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Hai sa io spunem omului pe aia dreapta ! etajul final este inpins de un corector de ton urmat de un repetor pe catod,ce ar fi de precizat aici :cistigul de tensiune al etajului cu ECC83 este unitar atunci cind potentiometrele aferente corectiei se afla la jumatatea cursei adica in +_ 0(punte in echilibru,nu atenueaza ! nu accentueaza).Singurul etaj care asigura cistig in tensiune fiind etajul cu EF86.Eu nu as face o astfel de schema(mai ales ca 6P3C-E este o lampa destul de puturoasa avind panta MICA de cca 5-6mA/V).Pot sa spun decit ca apreciez eforturile depuse pt realizarea ei dar... mai mult nu ! Designul schemei trebuie refacut valabil si la cablaj.Apropo de ce spunea "misa" reactia negativa in catodul triodei sau oriunde in alta parte nu poate fi introdusa datorita prezentei corectiei de ton direct inaintea etajului final.Pina la urma trebuiesc spuse lucrurilor pe nume(altfel riscam sa nu se mai inteleaga nimic). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 ...de mult asteptam si o realizare a dinsului...Ce tip de constructie(abordare, tip lampi etc)var interesa domnule ?.orice montaj audio cu tuburi realizat de dv,cu schema,cablaj,dispunere a pieselor etccred ca numai asa cei cu mai putina experienta vor fi protejati de esecuri ale constructiilor,vor avea o sursa buna de inspiratie Link spre comentariu
zal Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 ...Pina la urma trebuiesc spuse lucrurilor pe nume(altfel riscam sa nu se mai inteleaga nimic).Da, dar într-un mod mai calm, f?r? s?-i d?m cu firma-n cap, to?i pot gre?i, dac? le desfin??m munca a?a de categoric, risc?m s?-i pierdem pe cei cî?iva care mai lucreaz? ceva pe forum ?i r?mînem cu ciumpalacii care întrab? prostii. P?rerea mea... RockDok, încearc? s? corectezi traseul de mas? direct pe cablaj cu sîrm? sau li?? groas? lipit? ?i rezolv? etajul final f?r? partea de preu care r?mîne la urm? s-o corectezi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum