RockDok Postat Iunie 29, 2009 Partajează Postat Iunie 29, 2009 Cu voia d-voastra mi-am permis sa deschid un subiect despre un amplificator pe care aproape l-am finalizat ( mai am de dat gaurile pentru lampi in capacul cutiei). Schema este o compilatie, transformatorul l-am calculat iar aceste calcule le voi trece "pe curat" si posta aici data viitoare impreuna cu modul de legare a infasurarilor. Am trecut in schema si tensiuni masurate dupa o ora de "incalzire". Ar fi interesant daca asi gasi pe cineva in zona sa masoare caracteristicile amplificatorului. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 29, 2009 Partajează Postat Iunie 29, 2009 Felicit?ri! E muncit ampliful, se vede. Cum se aude? 16 Ohmi ca sarcin? maxim? e mai rar folosit?, dar dac? faci rost de difuri de calitate... :supz:Totu?i o mic? aten?ionare: trioda de sus a tubului ECC83 (sau 82?) are aproape 200V pe catod, ar fi trebuit folosit un tub separat cu secundar de filament separat de celelalte. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 29, 2009 Partajează Postat Iunie 29, 2009 Tensiunea filament-catod!!! Link spre comentariu
blue Postat Iunie 29, 2009 Partajează Postat Iunie 29, 2009 Felicitari , lucrarea este promitatoare ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Priza pentru grila 2 in primarul transformatorului de iesire este inadegvata pt 6P3C-E fiind la 43% acest procent este adegvat EL84 si EL34,pt 6P3C-E procentul ar trebui sa fie 20%-25%(optim 22%-23%) maxim 30%.La 43% si doua 6P3C-E mai rau strica....pune EL34.Si raportul de transformare lasa de dorit pt 16 ohmi secundar si doua lampi finale in paralel 6P3C-E,Traful de iesire este gindit tot pt 2xEL34.Rapoartele posibile pe traf ar fi 2000/120 , 2000/160 , 2000/240 , ca impedante 1k2/4 , 1k/8 , 1k2/16,in genere rimarul are 1k2(oricum ai luao) , NU este bun pt doua 6P3C-E paralel(putere anemica 4-5W sinus) , adauginduse si priza de g2 asa cum e !trebuiesc schimbate lampile finale cu EL34 ....singurul remediu posibil pe acele trafuri de iesire fara complicatii majore,ar mai fi posibil adaugarea inca unui 6P3C-E adica 3x6P3C-E dar oricum ramine cei 43%(pt care ar trebui deconectata G2 si dusa normal nu in mod UL).Mai trebuie tinut cont de ce spun "zal" si "+_florin_+" !.Montajul asa cum e nu ramine decit eventual la stadiul de functional si atit !.Si 100uF din catozi finale mult prea mic necesar 1000uF-2200uF. 6P3C-E la tesiunea data are nevoie de 3k6-4k Ra tinind cont ca sint doua tuburi paralel ar veni 1k8-2k primar .Cam asta ar fi !. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Felicitari pt lucrare .......laudabil efortul tau,dar la ce folosesc toate acele intrari cu potentiometre de volum separate tip mixer... pt ca daca folosesti o singura sursa de semnal nu isi prea au rostul....si e o sursa in plus de zgomot si complicatii ( sunt intrari de microfon? ),atentie mare cu punctul de massa .....unic si ..massa pe steker. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Se poate inspira din alte scheme cu 5881, echivalentul lui 6P3S-E. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Se poate inspira din alte scheme cu 5881, echivalentul lui 6P3S-E.6P3C-E, NU ! este echivalent direct cu 5881 , 5881 are tot 43% pt G2 UL ,din acest pct. de vedere 6P3C-E nu este echivalent cu nimic !!!...Oricum echivalentele 6P3S-E cu 6L6 si 5881 sint fortate si generice !,6P3S-E este echivalent perfect cu 6P3S-E si atit !!!...uitativa aici(este dat si un exemplu de UL): http://www.drtube.com/datasheets/5881-tungsol1962.pdf ... ,6P3C-E este mai apropiata de 6L6 CHIOR din pct. de vedere al tensiunilor anodice de grila2 si grila1 si al puteri disipate Pda_max=21,5w Pdg2_max=3,5w Total_max=24w : http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... /6/6L6.pdfPS.Daca tot facem amplificator cu doua tuburi 6P3S-E in paralel nu trebuie sa ne bata alti cu un singur tub EL84. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Asta nu o zic eu, o zic chiar ru?ii prin foile de date ?i pozele de la vînz?ri. Am ?i datele pe undeva, dac? le mai g?sesc... Diferen?e exist? între aceea?i lamp? f?cut? de produc?tori diferi?i, a?a c? una minim? între 2 l?mpi diferite, conteaz? prea pu?in. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Important e ca pus in locul unui 6P3S normal se comporta la fel . 6P3S are datele de catalog exact ca un 6L6 . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Zal,rusi o zic de reclama !.si tubul pe care il prezinti are alt marcaj chiar daca seamana constructiv(la balon si forma interioara) nu inseamna ca este musai un 6P3C-E BRANDAT ALTFEL, pot fi diferente constructive interne si 6p14 seamana perfect cu 6p15 dar sint doua lampi diferite total ! Ce experienta ai in vacummtube ?!.Pentru "depanatoru" 6P3C-E se comporta la fel in principiu ca 6L6 chior,exceptie facind cazul UL !,SITUATIA IN CARE NE AFLAM !,ati venit iar cu contraziceri ?.Nu va mai explic nimic ca n_am cui !.Vedeti la cit recomanda rusi priza de g2 pe traf pt UL si 6P3S sau 6P3S-E !. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Asta e corect, c? 6P3S ?i 6P3S-E sînt pe baz? de 6L6 construite, ajutor fr??esc de la americani în timpul r?zboiului. Normal c? tot în jur de 23% au nevoie de priz? în montaj ultraliniar. Tot a?a g?sisem undeva c? se modific? priza la punerea de l?mpi în paralel, pe la 30-35% ptr 2 buc??i, 40% ptr 3... etc, dac? minte cine a scris, atunci e vina lui, dar pe baza asta stau ?i m? gîndesc dac? între 35% ?i 40% e sesizabil? diferen?a, mai ales c? apare ?i o rez pe G2. A mai construit cineva pe forum un amplif cu 4 6P3S u.l. în contratimp ?i a folosit traf proiectat ptr EL34, mergea perfect (dup? urechile mele de cîrp?), dar pusese rez din G2 de 1k sau mai mult. ?sta e un exemplu, dac? are cineva documenta?ie mai exact?, ar fi recomandat s? o posteze. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Zal,rusi o zic de reclama !.si tubul pe care il prezinti are alt marcaj chiar daca seamana constructiv(la balon si forma interioara) nu inseamna ca este musai un 6P3C-E BRANDAT ALTFEL, pot fi diferente constructive interne si 6p14 seamana perfect cu 6p15 dar sint doua lampi diferite total ! Ce experienta ai in vacummtube ?!.Pentru "depanatoru" 6P3C-E se comporta la fel in principiu ca 6L6 chior,exceptie facind cazul UL !,SITUATIA IN CARE NE AFLAM !,ati venit iar cu contraziceri ?.Nu va mai explic nimic ca n_am cui !.Vedeti la cit recomanda rusi priza de g2 pe traf pt UL !.Aici are valderama dreptate : pe site rusesti dau maxim 30% pentru Ultraliniar cu 6P3 ! Eu am facut experimentul asta cu traful calculat pentru EL34 .Din aceasta cauza in conexiunea UL la schema mea am inseriat si rezistente ( in final am ajuns la 1.5K ) catre G2 ca sa reduc influenta trafurilor care aveau priza la aprox 45% . Link spre comentariu
zal Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Exact de acel amplif am amintit ?i sînt convins c? se poate aplica ?i aici aceea?i metod?.Maxim 30% probabil din cauza împr??tierii caracteristicilor... cred. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Asta e corect, c? 6P3S ?i 6P3S-E sînt pe baz? de 6L6 construite, ajutor fr??esc de la americani în timpul r?zboiului. Normal c? tot în jur de 23% au nevoie de priz? în montaj ultraliniar. Tot a?a g?sisem undeva c? se modific? priza la punerea de l?mpi în paralel, pe la 30-35% ptr 2 buc??i,... mai ales c? apare ?i o rez pe G2. A mai construit cineva pe forum un amplif cu 4 6P3S u.l. în contratimp... dar pusese rez din G2 de 1k sau mai mult. ?sta e un exemplu, dac? are cineva documenta?ie mai exact?, ar fi recomandat s? o posteze. misa a construit cu 6p3s-e ceva in UL intrebatil pe el !.Astept de la zal o explicatie referitoare la Rg2 si valoarea lor in cazul UL ,CA SA MAI PUTEM DISCUTA !.Ar fi pe aici AMP6P3SE1.pdf in linkul: viewtopic.php?f=28&t=29648&st=0&sk=t&sd=a vedeti cit reprezinta 280sp din 1400sp,NU CUMVA 20% ?!. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum