Vizitator Rockeru Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Ai dreptate ,power led e o tehnologie scumpa,deocamdata.Ca ai vazut HID mai mult,asta din cauza ca led e o tehnologie noua,nu se stiu multe despre ea(mai ales pe la noi) si suprataxata.Oameni prefera ceva verificat in timp(pana si banalul bec cu filament e preferat unui led).Totusi ,cat are HIDul la care nazuiesti?Ca pretul am inteles cat e.Eu sincer abea astept era LED-urilor . Osram XBO Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 A inceput deja. Poti gasi si la noi led-uri de putere cree cu 130lm/watt (teoretici) la ~1.2 euro/watt (cauta la comet...) ceea ce eu zic ca e deja acceptabil. Eu mi-am facut deja 2 becuri cu cate 2 LED si sursa de curent constant, direct de la 220, cu integrat TNY266 si un LM339 ordinar, si un miez E16/5. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Cum ai convins 266 sa scoata 4W? Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 266 scoate pana la 15W in conditii "ideale" - asa ca 8W pentru doua leduri e chiar lejer. Uite schema tot aici pe forum, am dat-o la viewtopic.php?f=209&t=55557&p=558093#p558093 . Acum lucrez insa la una mai puternica ptr un prieten, cu 6 LEd-uri in serie, dar tot pe familia TNY. Link spre comentariu
Vizitator johny_b Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 vreau si eu o schema de alimentare Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Vrei...cauti: viewtopic.php?f=209&t=83785&hilit=metal+halide Link spre comentariu
worker Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 Noile lampi cu vapori de mercur care au sistem de autoaprindere mai functioneaza daca ii spargi balonul? Am nevoie de un ''generator de ozon" si cel mai simplu este sa-l obtin dintr-un bec cu vapori de mercur. M-am gandit sa cumpar un bec cu autoaprindere ca nu mai am becuri cu droser. https://www.dedeman.ro/bucuresti4/bec-cu-vapori-de-mercur-cu-autoaprindere-e27-lohuis-160w/p/1040149 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 (editat) Ozonul se generează ușor cu ajutorul descărcărilor de înaltă tensiune tip Corona, între un fir și un tub metalic sau piepteni metalici.Îl poți obține ușor folosind montajul electronic de la o ,,plasma globe,, dacă legi firul central la un electrod subțire, fir de sârmă, sau pieptene metalic. Cu ajutorul unui tub de descărcare în vapori de mercur vei obține ultraviolete dăunătoare vederii și nu numai, ai grijă.... Editat Decembrie 14, 2018 de validae Link spre comentariu
worker Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 Multumesc, Validae! Cunosc riscurile luminii UV generate de acest bec. As avea posibilitatea sa generez ozon cu un multiplicator de tensiune cu diode si condensatori sau cu o sursa de inalta din imprimantele laser dar mi se pare mai simplu cu celebrul ".. de berbec". Am nevoie de UV pentru a incerca sa construiesc un sistem de neturalizare a fumului. Lampa resectiva va fi introdusa intr-o tubulatura de inox. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 Păi cum poate neutraliza fumul radiația UV emisă de tubul cu vapori de mercur ? Cu filtre electrostatice de înaltă tensiune poți atrage particulele de fum pe o suprafață, am observat asta acum mulți ani după ce utilizasem un ionizator cu multiplicator de tensiune și un fir de nichelină plasat lângă tavanul încăperii.Deasupra firului descărcător, tavanul s-a înnegrit de la fumul depus prin neutralizarea sarcinii electrice. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 15, 2018 Partajează Postat Decembrie 15, 2018 Un generator de ozon simplu se realizeaza cu un tub de descarcare in vapori de mercur introdus intr-un tub din aluminiu lustruit pe interior. Prin tubul exterior trece un flux de oxigen, nu de aer. Ultravioletele si descarcarile Corona produc in aer mai degraba oxizi de azot, mult mai toxici decat ozonul. 1 Link spre comentariu
worker Postat Decembrie 15, 2018 Partajează Postat Decembrie 15, 2018 Validae, Am facut ceva experimente cu un mic generator de ozon si a dat rezultate. Pe mine ma intereseaza sa elimin sau sa diminuez mirosul. M-am gandit la un filtru electrostic dar ... nu cred ca se poate realiza in conditii de amator. Sunt unele sisteme de filtrare cu filtru electrostatic pentru fumul de tigara si nu dau randament. Puriu, Sunt generatoare de ozon care sunctioneaza cu aerul din atmosfera. E adevarat ca exista si generatoare cu sursa de aer controlata (oxigen) dar acelea se folosesc in medicina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum