Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare subwoofer la amplif de casa JVC

Vizitator ronix4000

Postări Recomandate

Vizitator ronix4000

am rasfoit tot manualul amplif-ului sa caut ceva referire la impedanta boxelor...dar n-am gasit altceva decat o propozitie care spune sa fac atentie sa folosesc impedanta corecta la boxe care e inscrisa pe panoul din spate al amplif-ului..iar acolo scrie asa ceva : " CAUTION : RATED SPEAKER IMPEDANCE 8 OHMS " semn ca toate cele 4 difuri pe care le conectez tre sa fie de 8 ohmi....ps. am facut si proba cu 4 boxe de 8 ohmi fiecare si se aude bine , semn ca ar fi o adaptare de impedanta buna..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

5

• Sharky

3

• FIXVID

3

Top autori în acest subiect

Vizitator ronix4000

totusi ceva nu inteleg....cum se poate sa mearga in acelasi timp bine si cu 2 boxe de 8 ohmi dar si cu 4 boxe de 8 ohmi care inseamna 4 ohmi....???daca aveti vreo idee , pls...spuneti-mi si mie

Link spre comentariu

probabil merge 2X4 sau 4X8ohmi..sau poate ai 4 canale cum a spus cls1131In orice caz daca pui subwoofer 8 pe o iesire nu cred ca o sa fie probleme.atata tot ca daca nu ai intrare separata pt fiecare iesire ci numai 2 atunci nu o sa poti folosi filtre active.

Link spre comentariu

ronix4000 wrote:

cum se poate sa mearga in acelasi timp bine si cu 2 boxe de 8 ohmi dar si cu 4 boxe de 8 ohmi care inseamna 4 ohmi....???

formula pt rezistenta in paralel:1/Rt=1/R1+1/R2 (cred ca asai)adika Rt=rezistenta totala, R1 si R2 rezistenta a doua boxe legate in paralel . daca ai 2 boxe de 8 ohm legate in paralel rezistenta totala va fi de 4 ohm (sar putea ca ampliful tau se reziste la 4 ohm da sar putea sa se si arda dacal dai prea tare)formula pt rezistenta in serie:Rt=R1+R2in caz ca legi doua boxe in serie rezistenta creste. daca ai 2 boxe de 8ohm iti creste rezistenta la 16 ohm (de aia se aud mai incet 2 boxe legate in serie ca le creste rezistenta , in caz ca se leaga in paralel, rezistenta se injumatateste iar puterea amplifului se dubleaza, iar in cazu asta cele doua boxe o sa se auda mai tare decat numai una singura legata la amplif)
Link spre comentariu

2 boxe in serie nu se aud mai incet pt ca o sa creasca si suprafata membranei si forta motorului.

:?: :? :shock: :? :?: ce???pai daca pui 2 in serie atunci fiecare o sa se auda mai incet decat daca ai pune-o direct la amplificator...daca zici ca daca ai avea o boxa si ai pune-o la un amplificator, si sa pui 2 boxe in serie se aude mai tare decat una direct la amplif...aici s-ar putea sa iti dau dreptate...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări