Vizitator ronix4000 Postat Mai 16, 2005 Partajează Postat Mai 16, 2005 am rasfoit tot manualul amplif-ului sa caut ceva referire la impedanta boxelor...dar n-am gasit altceva decat o propozitie care spune sa fac atentie sa folosesc impedanta corecta la boxe care e inscrisa pe panoul din spate al amplif-ului..iar acolo scrie asa ceva : " CAUTION : RATED SPEAKER IMPEDANCE 8 OHMS " semn ca toate cele 4 difuri pe care le conectez tre sa fie de 8 ohmi....ps. am facut si proba cu 4 boxe de 8 ohmi fiecare si se aude bine , semn ca ar fi o adaptare de impedanta buna.. Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Mai 16, 2005 Partajează Postat Mai 16, 2005 totusi ceva nu inteleg....cum se poate sa mearga in acelasi timp bine si cu 2 boxe de 8 ohmi dar si cu 4 boxe de 8 ohmi care inseamna 4 ohmi....???daca aveti vreo idee , pls...spuneti-mi si mie Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 16, 2005 Partajează Postat Mai 16, 2005 probabil merge 2X4 sau 4X8ohmi..sau poate ai 4 canale cum a spus cls1131In orice caz daca pui subwoofer 8 pe o iesire nu cred ca o sa fie probleme.atata tot ca daca nu ai intrare separata pt fiecare iesire ci numai 2 atunci nu o sa poti folosi filtre active. Link spre comentariu
FIXVID Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 ronix4000 wrote: cum se poate sa mearga in acelasi timp bine si cu 2 boxe de 8 ohmi dar si cu 4 boxe de 8 ohmi care inseamna 4 ohmi....???formula pt rezistenta in paralel:1/Rt=1/R1+1/R2 (cred ca asai)adika Rt=rezistenta totala, R1 si R2 rezistenta a doua boxe legate in paralel . daca ai 2 boxe de 8 ohm legate in paralel rezistenta totala va fi de 4 ohm (sar putea ca ampliful tau se reziste la 4 ohm da sar putea sa se si arda dacal dai prea tare)formula pt rezistenta in serie:Rt=R1+R2in caz ca legi doua boxe in serie rezistenta creste. daca ai 2 boxe de 8ohm iti creste rezistenta la 16 ohm (de aia se aud mai incet 2 boxe legate in serie ca le creste rezistenta , in caz ca se leaga in paralel, rezistenta se injumatateste iar puterea amplifului se dubleaza, iar in cazu asta cele doua boxe o sa se auda mai tare decat numai una singura legata la amplif) Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 2 boxe in serie nu se aud mai incet pt ca o sa creasca si suprafata membranei si forta motorului. Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 2 boxe in serie nu se aud mai incet pt ca o sa creasca si suprafata membranei si forta motorului.:?: :? :shock: :? :?: ce???pai daca pui 2 in serie atunci fiecare o sa se auda mai incet decat daca ai pune-o direct la amplificator...daca zici ca daca ai avea o boxa si ai pune-o la un amplificator, si sa pui 2 boxe in serie se aude mai tare decat una direct la amplif...aici s-ar putea sa iti dau dreptate... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum