Vizitator ronix4000 Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 am si eu nevoie de ajutor de la cine stie si se pricepe mai bine ca mine.am un amplif de casa JVC cu 4 iesiri.la doua din ele am conectate 2 boxe iar la celelalte 2 vreau sa conectez un subwoofer tub.INTREBAREA mea este cum pot sa conectez subwooferul la cele 2 iesiri??? am auzit ceva de lagarea in punte dar nu stiu daca se poate asa ceva.... Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 poate are 4 iesiri,da e numai stero...daca are cumva un comutator,care comuta din A, B, A+B atunci nu poti sa il legi pt ca ala ce ai tu desii are 4 iesiri, e numai pt 2 boxe.....daca nu e asa, si ARE 4 INTRARI DE SEMNAL atunci poti....deci cum e..???cum zic eu cu A,B,A+B, sau cu 4 intrari de semnal??? Link spre comentariu
FIXVID Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 eu zic ca daca are 4 iesiri si numai doua intrari mai poti lega boxele in configuratie2.1-> pe prima pereche de mufe bagi boxele si celalta pereche de mufe le legi in punte (asa poti sa faci un montaj de legare in punte http://www.sound.westhost.com/bridging.htm) si la montaju asta legi subwooferul ii mai mica probabilitatea sa ai 2 intrari de linie si 4 iesiri amplificate (asta ar fi o mare prostie sa pierzi 2 canale) asa ca daca ai 4 intrari de linie si o sursa(audio) stereo at multiplici sursa stereo (sa zicem ca ai 2 mufe rca la iesirea sursei at pui un multiplicator pe fiecare mufa care sati faca 4 mufe rca in total (multiplicatorul asta il poti gasi la orice magazin de electronice audio-video)). acuma depinde...... poate ai o iesire la sursa pe mufa jack mama at iti iei un multiplicator si o sa ai doua mufe jack mama si in astea bagi 2*cabluri jack tata la 2*rca tata si va rezulta 4 rca-uri care le vei baga in amplif Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu' Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 Super-imbarligat ce scrie acolo ca daca ai si pui si iti mai si ramane, asa ca nu am sa comentez la ce a scris FIXVID dar as face o precizare: vezi cum faci cu adaptarea de impedanta ca daca n-o rezolvi pe aia poti sa multiplici si cu 100 una din intrari ca tot distorsionat o sa se auda. Deci ai grija ca nu cumva impedanta de intrare in amplificatoarele finale sa fie mai mica de impedanta minima suportata de "preamplificator", dar ai grija nici sa nu fii indus in eroare si "sa bagi prea muilt semnal" omorand astfel etajul de intrare in amplificatorul final (aici am vorbit de amlificatoare si preamplificatoare in general fara sa stiu prea multe date de "preamp-ul" tau, dar oricum e bine de stiut). Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 deja cred ca l-ati lamurit mai mult de o gramada pe ronix4000mai ales cum zicea si el ca e nou in ale electronicii, asa ca ipacretzu' nu cred ca a inteles nik din ce ai zis tu acolo, si FIXVID prefect de acord cu tine , asta DACA are 4 amplificatoare separate amp-ul ala(eu sunt ca >90% ca NU are, si ca ii stereo cu 4 iesiri, si un mic intrepupator(poti sa ii zici selector) care sa selectezi care din cele 4 iesire le folosesti pt cele 2 amplificatoare....) asa ca sa raspunda la ce am zis: are 4 intrari separate(nu zic aux,phono,sau ce mai are,daca la FIECARE dinasta are 4 rca-uri la intrare,sau numai 2)??? sau are ceva de selectezi A,B,A+B???? Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 pai amplificatorul meu JVC are pe panoul frontal 2 butoane pt. selectarea sistemului de boxe respectiv: sistemul 1, sistemul 2 sau amandoua impreuna iar daca sunt amandoua butoanele apasate atunci am observat ca scoate semnal pe toate cele 4 boxe. la intrare nu are decat 2 mufe RCA pentru fiecare intrare respectiv (CD,Phono,Tape......)..totusi va rog mult daca aveti vreo idee cum as putea totusi sa conectez subwooferul.....va raman dator....10x Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 deci e cum ziceam eu... ca are numa 2 amplificatoare.....si nu 4,ca sa poti pune pe celalalte 2 subwooferul...in punte nu poti lega.. si nici ca sa legi in paralel pe o boxa sau ceva..pt sa suprasoliciti amplificatorul...singura cam cum ai putea pune, e daca ai boxele pe 8 ohmi, atunci pui cele 2 boxe pe un canal, le pui in paralel, si subul pe cealalt canal..... altfel nu prea ai cum....da daca faci asa, sau oricum altfel, piersi stereo, si o sa se auda acelasi sunat in ambele boxe, deci....nu prea ai cum....cel mai bine ar fii ca sa iti iei/faci sau ceva un alt amplif pt subul ala, si oricum la amplificator tre sa ii pui si filtre, ca ma gandesc ca nu are.... Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 daca totusi nu se poate sa conectez un singur subwoofer atunci pot sa pun 2 subwoofere, dar credeti ca o sa iasa ceva? ..sau dau banii degeaba pe 2 subwoofere'....ma gandeam ca pe sistemul 1 de boxe sa las boxele si pe sistemul 2 sa pun 2 tuburi de bass...pe care le pot conecta optional din butonul selector de pe panoul frontal.....asta desigur daca nu pot rezolva cu un singur tub...astept parerile voastre.... Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 P.S. nu stiu daca va ajuta cu ceva daca va spun asta dar am observat ca pe radiatorul amplif-ului sunt 4 tranzistoare de putere...nu prea stiu ce inseamna asta...dar v-am zis totusi..& Boxele sunt pe 8 ohmi....dar nu prea inteleg cum de suprasolicit amplif-ul..ca in carte lui arata ca se pot conecta 4 boxe ( 2 frontale si 2 pe spate)...si bun...daca eu pun in loc de boxele pt. spate 2 subwoofere ce-o sa fie??? Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 pai daca nu merge cu unu ,cum sa mearga cu 2????????? :!: :?: :!: :| daca ai boxele pe 8 ohmi merge, ori cu un sub ori cu 2,,,, daca le ai pe 4 ohmi..atunci fara sa iti iei alt mplif nu merge Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 P.S. nu stiu daca va ajuta cu ceva daca va spun asta dar am observat ca pe radiatorul amplif-ului sunt 4 tranzistoare de putere...nu prea stiu ce inseamna asta...dar v-am zis totusi..& Boxele sunt pe 8 ohmi....dar nu prea inteleg cum de suprasolicit amplif-ul..ca in carte lui arata ca se pot conecta 4 boxe ( 2 frontale si 2 pe spate)...si bun...daca eu pun in loc de boxele pt. spate 2 subwoofere ce-o sa fie??? amplif-ul scoate 70 w rms pe canal Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu' Postat Mai 15, 2005 Partajează Postat Mai 15, 2005 scuze pentru prostiile spuse, se pare ca am cam uitat sa citesc si a iesit ceva de genul amplificator de casca in loc de amplificator de casa si tocmai ii explicam omului cum sa il lege la un alt amplificator :oops: sau ceva de genu, oricum sa revin : vad ca inca nu ai achizitionat un sub asa ca ar fi o solutie in cazul in care nu il iei de gata ; sunt pe piata dif-uri pt sub-uri care au doua bobine si ai putea sa legi iesirile amp-ului tau la cei patru conectori ai difuzorului; de fapt o sa ai doua sub-uri in unul; ar mai fi si aici o problema: tu ai doar doua intrari la amp deci pe sub o sa ai semnale stereo in loc de mono, iar daca asta nu te deranjeaza atunci spor la treaba la facut incinta si daca stau bine sa ma gandesc cred ca ar fi si alte solutii; scuze inca o data de prostiile scrise mai sus :roll: Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Mai 16, 2005 Partajează Postat Mai 16, 2005 ronix4000: poate o solutie simpla ar fi sa-ti cumperi un subwoffer activ cu intrari de putere, adica intrare direct de la 2 boxe (HIGH INPUT). Pe asta ai putea sa-l conectezi fara probleme pe celelate 2 iesiri. Un exemplu ar fi asta uite si documentatia tehnica, din pacate e in maghiara. Produsele astea se gasesc si pe la noi... ultima data parca era vreo 3.5 mil un woofer de asta, singurul dezavantaj e ca functioneaza la 12V, deci pentru casa iti mai trebe un transformator sanatos. Link spre comentariu
FIXVID Postat Mai 16, 2005 Partajează Postat Mai 16, 2005 ipacretzu wrote: sunt pe piata dif-uri pt sub-uri care au doua bobinesar putea realiza numa ca e o mica problema : is scumpe...cam f scumpe...asteas boxe de putere f mare , de aia au doua bobine in ele (daca tin bine minte ii cauza lungimi firului de bobinaj pt aceea leau impartit in doua) Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 16, 2005 Partajează Postat Mai 16, 2005 Subul ala de la SAL nu e prea bun(ma refer la randament)...poti lega numai pe iesire un sub, sau doua pe ambele...asta daca nu poti lega in punte.Ar fi bine sa te uiti in manual, sau pe spatele amplifului si sa vezi ce scrie.Am avut un sony pe care scria ca daca vcrei sa folosesti 4 iesiri atunci impedanta minima pe canal trebuie sa fie de 8 ohmi, pt 2 iesiri 4 ohmi.Cauta asa ceva...si spune-ne ce gasesti.Ar mai interveni atunci o problema...daca ai numai 2 intrari atunci sub-wooferul trebuie sa il filtrezi pasiv, deci mai pierzi ceva putere pe filtre. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum