Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

barcuta comandata prin "antena"

Vizitator crizti

Postări Recomandate

Vizitator crizti

Salut!Un prieten de-al meu,amator in "ale electronicii" si facut demult planuri pentru o barcuta comandata prin antena(ca la masinutele acelea cu telecomanda fara fir) numai ca nu gaseste schemele necesare.M-a rugat pe mine sa postez in locului lui deoarce el are domiciliul intr-un sat unde nu exista net... :aut: Il puteti ajuta cumva?Schema nu trebuie sa fie complicata,barcuta trebuie sa faca doar 4 comenizi: stanga,dreapta(servomotoare),inainte,inapoi si distanta maxima a undei trebuie sa fie unde in jur de 350 m.....Numai bine!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

2

• ionut20

1

• Stefan

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Utilizeaza asa ceva. http://www.tvproducts.ro/emitator-receptor.html .Gasesti o gramada de modele chiar si la magazinele de jucarii. Citeste in prospect cu atentie ce putere au. Trebuie sa aiba in jur de 400mW la 446Mhz. Exista si fente de 1-2mW la acelasi pret pentru fraieri. Deci ai grija.

Le scoti din carcasa, mai adaugi un pic de electronica si iese o chestie trasnet.

1. Ieftine

2. Frecventa stabila

3. Raza de actiune mult mai mare decit ai tu nevoie

4. Nu te complici cu constructia partii de radiofrecventa unde daca nu ai experienta si scule nu prea poti face mare lucru.

Link spre comentariu

Pai mai ai multe de construit pe linga emitatoarele care ti le-am propus eu pina sa manevrezi prin radio barca. Considera emitatoarele ca niste componente, mai adauga-le cite un modem FSK de exemplu FX604, pune un controller, fa actionarile de putere pentru motoare.... Sunt multe de facut. Daca incepi cu partea de emisie receptie risti sa fie un proiect mort din start.Sau o solutie mai simpla si mai usor de construit la nivel de amator: conecteaza emitator un encoder DTMF iar la receptor un decoder DTMF. Functioneaza extraordinar.

Link spre comentariu

si daca faci cum a zis misa mai ai bonus si un telefon plutitor (deci nu fix) :rade: mai bine cumperi o masinuta radiocomandata si ai rezolvat problema (nu cred ca bate 350m dar inoti pana la barcuta) sau cauti pe forum un link pus de mine cu microcontrolere. mai era o schema in rev. conexclub simpla (oarecum) in genul schemei gandita de misa.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări