minitm Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 Salu, Am facut rost de o schiema electronica de comanda a 6 motoare pas cu pas este o schiema greoaie pe portu paralel intre timp am inteles ca, comanda etse cam "naspa", am hotara sa caut alta schiema dar nu gasesc ceva pe "intelectu" meu, in timp ce cautam am intzeles ca cele construite pe baza de PIC pot fi controlate cu ajutoru unui soft de proiectare 3d (nu stiu cum vine asta dar am inteles ca e ok). In timp ce faceam "sapatri" am mai descoperit ca pot sa folosesc 1 controler cu o axa de 5 ori (numaru de axe pe care vreau sal folosesc), in acest caz, cum le leg pe toate la portu paralel ?? si daca acel soft 3d despre care am auzit ramane valabil (in cazul in care este adevarat). Rog daca este cineva disponibil sa ma ajute cu o schiema electrica + schiema cablajului + firmwer + acel soft "fabulos" sa posteze aici pe forum toate cele necesare, dac se pote fara lincuri, un link duce la alt link ... si eu nu dau de capat. multumesc, Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 1 controller cu o axa se leaga la portul paralel de n ori (n=nr de axe) astfel:iesirile pe axe separat,restul toate comune-iesirile cum le configurezi din soft.Pt restul intreaba-l pe 'Vasile'. Link spre comentariu
minitm Postat Iunie 27, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2009 Nu prea pricep eu ce zici acuma dar e o informatie buna, se gasesc mai greu controlere cu 5 axe, tot ce trebe sa fac e sal contactez pe vasile sai rog sami dea un proiect de controler sper ca are Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum