Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BOBINARE SUBWOOFER

Vizitator BACANUTINU

Postări Recomandate

Vizitator BACANUTINU

Buna ziua stimati domni.Daca ma poate si pe mine,sfatui cu urmatorul lucru.Am un difuzor care trebuie bobinat.Initial are sarma din Aluminiu de 0,7.Difuzorul are 1000 W/4 ohm.Din lipsa de sarma emailata din aluminiu, va trebui sa inlocuita bobina cu una din sarma de Cupru.Stie cineva, ce grosime ar trebui sa aiba sarma de Cupru pt a avea aceleasi proprietati?Trebuie sa reziste la aceeasi putere si sa aiba acelasi ohmaj pe acelasi nr de spire.Va multumesc.ENORM

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipcirip

1

• AlpHso

1

• GooD of BaSS

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

io pana acum nu am mai vazut difuzoare bobinate cu sarma din aluminiu :nebunrau: o fi ceva nou??pune totusi locatia in profil poate sa gaseste cineva din apropiere sa te ajute, sau spune de unde esti

Link spre comentariu

Nu e nimic nou sub soare.Sarma de aluminiu are avantajul ca iese bobina mai usoara si nu se poate inlocui cu una de cupru pt ca se schimba multi parametri ai difuzorului.Legat de sarma: daca nu e din aia patrata o poti recupera prin bobinele de demagnetizare tv pt ca unele aveau sarma de aluminiu mai babana sau pe la vre-un transformator de microunde. Sarma de aluminiu am mai intalnit si prin autotransformatoare din alea rusesti cu miez toroidal.

Link spre comentariu

Salut, multe din difuzoarele actuale sunt bobinate cu aluminiu, asa numitul CCAW (copper clad aluminum wire), mai pe romineste aluminiu spoit cu cupru; se foloseste pt ca e mai usor decit cuprul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări