zahei Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 problema este exact ca cea descrisa anterior in discutie si anume: locuinta are alimentare trifazata, consumatorii din casa fiind distribuiti pe toate cee 3 faze. atunci cand cade una din faze, as vrea alimentarea consumatorilor respectivi dintr-una din fazele ramase in picioare, dupa care, la restabilirea fazei, consumatorii sa treaca inapoi pe faza originala. ar mai fi de tratat inclusiv situatia in care faza cade din cauza unui consumator intern si nu din cauza enel-ului, situatie in care imi vor pica pe rand toate fazele, presupun. costurile automatizarii sunt secundare, ma intereseaza rezultatul. Link spre comentariu
bcristian Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 Poti folosi 3 de-astea, de exemplu: https://www.tme.eu/ro/details/pf-451/relee-de-supraveghere/f-f/?gclid=CjwKCAjw4rf6BRAvEiwAn2Q76ms04oUz6JsSMD1QQhGHtzYnqQL6MZ8oWzM9xZ7MMqWNP37jix1FJBoCtTgQAvD_BwE Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 (editat) Deci.....trebuiesc urmatoarele date: -puterea instalata,sau de cat este siguranta din firida,de dinainte de contor; -schema electrica a instalatiei de distributie; -arhitectura consumatorilor,respectiv consumatorii in functie de importanta lor.Consumator primar,consumator secundar,consumator tertiar......... -gradul de automatizare/autogestionare al instalatiei,respectiv se poate prevedea monitorizarea consumatorilor si rearmarea automata a protectiilor consumatorilor principali; P.S. In mod cert costul unei asemenea automatizari nu este de neglijat..... Editat Septembrie 1, 2020 de alex.cselenyi Link spre comentariu
zahei Postat Septembrie 3, 2020 Partajează Postat Septembrie 3, 2020 On 9/1/2020 at 7:31 PM, bcristian said: Poti folosi 3 de-astea, de exemplu: https://www.tme.eu/ro/details/pf-451/relee-de-supraveghere/f-f/?gclid=CjwKCAjw4rf6BRAvEiwAn2Q76ms04oUz6JsSMD1QQhGHtzYnqQL6MZ8oWzM9xZ7MMqWNP37jix1FJBoCtTgQAvD_BwE asta sigur nu e o solutie, ca nu am control ce faza ajunge in casa pe fiecare din faze. poate sa alimenteze din aceeasi faza toata caza sau sa le bâțâie. eu vreau ca fazele sa ramana fixe si doar daca pica sa comute temporar. On 9/1/2020 at 7:54 PM, alex.cselenyi said: Deci.....trebuiesc urmatoarele date: -puterea instalata,sau de cat este siguranta din firida,de dinainte de contor; -schema electrica a instalatiei de distributie; -arhitectura consumatorilor,respectiv consumatorii in functie de importanta lor.Consumator primar,consumator secundar,consumator tertiar......... -gradul de automatizare/autogestionare al instalatiei,respectiv se poate prevedea monitorizarea consumatorilor si rearmarea automata a protectiilor consumatorilor principali; P.S. In mod cert costul unei asemenea automatizari nu este de neglijat..... diferentialul de la intrare e de 32A. dispunerea consumatorilor si schema casei nu ar trebui sa fie un factor important. nu am consumatori atat de mari mari incat sa devina o problema comasarea. tot ce vreau e continuitate, best effort. proiectul de smart home de care m-am apucat vreau sa preveda inclusiv monitorizarea si comanda automata sau manuala a sistemului electric. am comandat deja monitoarele de tensiune si curent pentru cele 3 faze, care vor fi conectate la smart home prin arduino pentru monitorizare si istoric. inregistrarile de incarcare a fazelor le pot folosi ulterior daca simt nevoia pentru a lua decizii automate sau a trimite alerte. in viitor casa va avea si un ups online trifazic si un generator electric. Link spre comentariu
bcristian Postat Septembrie 5, 2020 Partajează Postat Septembrie 5, 2020 Scuze, am pus alt comutator din serie. PF-431i e cel potrivit. https://www.fif.com.pl/en/automatic-phase-switches/1078-automatic-phase-switch-pf-431i.html Selectarea fazelor la functionarea normala se face alegand la fiecare in parte ce legi la L1/L2/L3. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Se da situatia in care ai consumatori mono pe toate cele 3 faze.Una dintre faze cade.Consumatorii de pe faza respectiva se vor redistribui pe celalalte 2 faze,cu conditia ca si consumul pe cele 2 faze sa nu depaseasca o anumita valoare,respectiv cei 32A,suportati de siguranta de pe bransament.Dupa reaparitia fazei buclucase,consumatorii revin pe respectiva faza.Solutia nu este chiar asa de simpla.Iti trebuie monitorizare pe fiecare faza in parte,plus monitorizarea nulului.Monitorizare tensiune si curent.Plus aparatajul de comutatie.Trebuie stiut exact cum este realizat bransamentul.Cu conductorul de nul de aceeasi sectiune ca si conductoarele de faza sau cu conductorul de nul cu sectiune redusa.Cand functioneaza toate cele 3 faze si consumatorii sunt impartiti echilibrat pe faza,curentul pe nul este mult mai mic decat curentul pe oricare faza.In momentul cand treci de la alimentarea trifazica a consumatorilor mono la alimentarea bifazica a acelorasi consumatori mono.......se schimba radical datele problemei.Nu degeaba am cerut toate datele acelea,intr-o postare anterioara. 1 Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Corect d-le alex.cselenyi! ...like! 1 Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Si inca ceva.......sistemul de monitorizare-comanda trebuie sa fie redundant.Atentie la realizarea lui. Link spre comentariu
zahei Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 consumatorii sunt monofazati, cu exceptia plitei cu inductie care este alimentata trifazat. nulul este de aceeasi sectiune cu fazele. va trebui sa fac rost de schema de distributie sau sa o documentez singur. Consumatorii, in afara de plita electrica trifazata, sunt cei obisnuiti intr-o casa. masina de spalat rufe, masina de spalat vase, frigider, cuptor electric, cuptor cu microunde, espressor, 2 televizoare, calculator, lumini, fier de calcat, aspirator si alti consumatori ocazionali/mici. E foarte greu sa ajungi la 32A consum. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 Asa crezi?Sa inteleg ca nu esti casatorit? Link spre comentariu
zahei Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 (editat) On 9/5/2020 at 10:49 AM, bcristian said: Scuze, am pus alt comutator din serie. PF-431i e cel potrivit. https://www.fif.com.pl/en/automatic-phase-switches/1078-automatic-phase-switch-pf-431i.html Selectarea fazelor la functionarea normala se face alegand la fiecare in parte ce legi la L1/L2/L3. asta pare sa fie exact ce imi trebuie! multumesc! o singura nedumerire am. plita fiind alimentata trifazat va crea probleme daca va fi alimentata cu o faza dublata, gen L1 L1 L3 ? On 9/7/2020 at 4:16 PM, alex.cselenyi said: Asa crezi?Sa inteleg ca nu esti casatorit? sunt casatorit dar cheia de la tabloul de sigurante e la mine Editat Septembrie 8, 2020 de zahei Link spre comentariu
bcristian Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 Acum 5 ore, zahei a spus: plita fiind alimentata trifazat va crea probleme daca va fi alimentata cu o faza dublata, gen L1 L1 L3 ? Depinde de cum functioneaza. Daca alimenteaza elemente intre faze, cele care vin intre o faza dublata nu vor mai merge. Daca alimenteaza fata de nul sau daca redreseaza tensiunea nu or sa fie probleme. Dar vezi sa nu supraincarci conductorii asa. Daca ai pune o poza cu schema de alimentare, din manual sau de pe cutia de conexiuni, sa vedem daca putem intui cum merge. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum