collemann Postat Iunie 27, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2009 Mersi de ajutor ... aveam alt? valoare pe r7 ... acum func?ioneaz? ambele module Dac? tot ai avut r?bdarea ?i m-ai ajutat pân? acum, ai putea s?-?i dai o p?rere ?i pentru acest preamplificator (cel de 3,7) http://www.niqro.3x.ro/preu/preu.htm L-am realizat...dar nu se auzea bine si a trebuit sa-l scot. Aveam sunetul destul de distorsionat, f?r? bass ... mai mult înaltele le auzeam. O fi schema gre?it?? Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 Depinde ce semnal ai aplicat la intrare - cu semnal de nivel mare distorsioneaza. Valorile R1,R2,R3 sint cam mari fata de schemele uzuale. Incearca R1=10k, R2=27K, R3-eliminat, R4=100k, C1=2,2uF, C2=10uF, OP=TL072 sau NE5532, Ua=+/-12...15V. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 am ?i o tensiune , respectiv pe dioda D2.Pentru echilibrarea tensiunilor pe zenner-uri pune in paralel pe fiecare cite o rezistenta de 15...22k. Rezistentele sa fie cit mai egale intr-e ele (cele doua dupa o placa) - le poti monta pe partea placata direct pe lipiturile diodelor. Link spre comentariu
collemann Postat Iunie 28, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2009 ok.am sa pun si acele rezistente in paralel cu diodele.pentru preamplificator o sa cumpar ceva condensatori ca nu mai am , o sa schimb si rezistenele si o sa te anunt daca am obtinut ceva. Semnalul il iau direct din placa de sunet a calculatorului, nu cred ca e mare.Mersi de ajutor Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Aceas circuit dar mai diferit si ma refer la puntea in tre tranzistori Q1-Q2 pana la firul ce merge de la IN la releu pe unde circula semnau de putere a amplificaotorului poate cineva sa ma lamureasca dece aceasta modificare sau a fost redesenat gresit mai de graba cred ca sa desenat gresit al fel sar arde tranzistori fara nici o rezistenza Link spre comentariu
MCDragoos Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Salut! Prima schema este gresita in sensul ca emitoarele tranzistoarelor nu se leaga la intrare ci la masa cum este in a doua. Eu l-am facut si functioneaza foarte bine. Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Salut! Prima schema este gresita in sensul ca emitoarele tranzistoarelor nu se leaga la intrare ci la masa cum este in a doua. Eu l-am facut si functioneaza foarte bine.da este cel de la PSC? Link spre comentariu
MCDragoos Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Nu stiu daca este cel de la PSC. Eu l-am facut pe primul cu valorile din schema numai ca am facut modificarea circuitului bistabil conectand emitoarele la masa in loc de semnal si am pus in locul lui R7 un semireglabil de 100K deoarece la 23Vca cu cat il alimentez eu nu imi anclansa releul instantaneu dupa cateva secunde ci foarte lent. Imi functioneaza perfect l-am incercat cu o baterie de 1,5V si declanseaza imediat protectia. Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Nu stiu daca este cel de la PSC.Dupa ce este in schema acea si dupa ce vad pe acel placaj este IDENTIC!!!da la tine palpaie ledu la aprindere?daca nu te deranjeaza imi faci lista cu tensiuna condesatorilorde cat sai pun de 63V la aia care nu scrie tensiunea? Link spre comentariu
Den Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Mare atentie cum alimentati acest modul.Se foloseste o sursa separata de aceea a amplificatorului.Daca se alimenteaza din ramurile amplificatorului prin regulatoare,aceasta nu va functiona corect,efectiv va rata o ramura de alimentare,de obicei aceea de plus. Link spre comentariu
Den Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Nu reusesc sa-i dau de cap,stiu ca undeva am o greseala,dar am obosit.Nu vrea sa detecteze nimic,ma dispera q3,daca ii decuplez baza si ii aplic direct polarizare,nu vrea sa-l inchida pe q4,in schimb daca doar ii ating baza,inchide imediat Link spre comentariu
Den Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 I-am gasit rezolvarea.R1 si R2 sunt de 22k pt. un raspuns rapid.Tensiunile de alimentare le-am notat gresit in schema,sunt +-12v.Se alimenteaza direct din ramurile amplificatorului prin stabilizatoare,etc,dar sa fie conectat inaintea unor eventuale sigurante. Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 I-am gasit rezolvarea.R1 si R2 sunt de 22k pt. un raspuns rapid.Tensiunile de alimentare le-am notat gresit in schema,sunt +-12v.Se alimenteaza direct din ramurile amplificatorului prin stabilizatoare,etc,dar sa fie conectat inaintea unor eventuale sigurante. DECI ASTA ESTE CUPLARE INTARZIATA SI DC PROTECT STEREO? Link spre comentariu
MCDragoos Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Salut! Pentru prima schema LED-ul palpaie pana la anclansarea releului dupa care ramane aprins. Toti condensatorii folositi sunt de 63V pentru ca nu am tensiune foarte mare pe alimentare. Link spre comentariu
Den Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Mitidj2008,da,primeste semnal de pe ambele canale.Dar,prin excluderea catorva piese,se poate face doar pentru un canal.Eu in principiu folosesc protectii separate pe fiecare canal in parte.Macar nu ma lasa in liniste totala in cazul in care un canal se defecteaza.Folosirea unui singur detector pentru a urmarii ambele canale e de natura pur economica,mai putine piese,cost scazut,spatiul ocupat,etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum