Vizitator antoniu12 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 pot lega la ledurile vu-metrului inca 10 leduri in paralel?MS moolt! Ps:Sunt putin incepator! Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 In general nu se poate . Cu ce e facut VU-metrul ? Eventual posteaza schema ! Link spre comentariu
Vizitator antoniu12 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Cu lm3915! schema o am pe foaie de imprimanta Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 NU se poate. Cind ai nelamuriri in ceea ce priveste parametrii vreunui integrat, tranzistor, dioda intra la www.alldatasheet.com si descarca foaia de catalog a respectivei componente. LM3915 nu poate duce mai mult ! Link spre comentariu
Vizitator antoniu12 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Pacat ! oricum ms!Dar o sa incerc , am 15 integrate! Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Daca aveai 16 ramineai cu unu' ! Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 in serie cu fiecare LED ar putea pune inca unu' Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 sau ar putea comanda niste tranzistori cu integratul, gen bd135 Link spre comentariu
GigiZ Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Sau ar putea sa se plictiseasca de ars circuite si sa ajunga la concluzia ca era mai "fain" daca facea o schema buna de la inceput ca sa aiba si el o satisfactie :PSfatul meu :incearca sa pui un tranzistor si sa arzi leduri ca e mai ieftin :DDaca nu stii cum se pune tranzistorul intreaba ca iti aratam noi GoodLuck !!! Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 daca va lega corect tranzistorul nu se va arde nimic, nici led-uri nici integrat Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Daca are cineva posibilitatea, sa-i posteze desenul cum trebuie adaptati tranzistorii la schema originala http://www.electroniq.net/ro/scheme-ele ... m3915.html Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 si eu m-am lovit cu aceasta problema dar pana la urma am zis sa pun cele 10 leduri ca indicator + un led power astai al meu ultimul led lam pus rosu http://www.youtube.com/watch?v=wtVok7rNL2Q l.e poza cu egalizatorul meu si vumetrele cu LM http://it.tinypic.com/view.php?pic=t7jpmp&s=3 Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Poate lorik199 va realiza chiar schema propusa de el si dupa aceea i-si va da seama de ce NU fuctioneaza ! Ce bine ar fi daca nu ar mai propune nimeni scheme nefunctionale ! De ce ? Iesirile din LM3915 se fac din OUT-ul unor comparatoare. In schema originala, LED-urile sint conectate cu anodul la V+ si catodul la iesirea respectiva din LM3915, deci pe acea iesire vine un minus pentru a aprinde LED-ul respectiv. Cine va polariza baza tranzistorului NPN pentru a se satura si a aprinde LED-ul din colector? Ce-ti recomand ? In locul LED-ului din schema originala conecteaza jonctiunea BE a unui tranzistor PNP cu emitorul conectat la V+ si o mica rezistenta in baza ; in colector vei conecta o rezistenta inseriata cu anodul LED-ului , iar catodul il vei conecta direct la masa. Asa vor putea fi alimentate mai multe LED-uri in paralel ! Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 m-am lovit cu o problema !!! am cumparat 4 icuri lm3915 sperand cami voi face niste vumetre kool dar din pacate tensiunea ledurilor de alimentare este mai mare si ledurile de la vumetru se aprind incet as avea nevoie de un tranzistor ridicator va multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 Incearca sa faci asa cum am postat mai sus. Tatonind rezistenta montata intre colectorul tranzistorului si led vei putea modifica intensitatea luminoasa. Piese suplimentare fata de cele ale IC-ului : tranzistoare PNP (BC558, 557), in baza rezistenta de 1K, in colector functie de intensitatea luminoasa dorita si de tensiunea de alimentare a led-ului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum