Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor La vu-metru!

Vizitator antoniu12

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

7

• lorik199

2

• niq_ro

1

• GigiZ

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Sau ar putea sa se plictiseasca de ars circuite si sa ajunga la concluzia ca era mai "fain" daca facea o schema buna de la inceput ca sa aiba si el o satisfactie :PSfatul meu :incearca sa pui un tranzistor si sa arzi leduri ca e mai ieftin :DDaca nu stii cum se pune tranzistorul intreaba ca iti aratam noi :rade: GoodLuck !!!

Link spre comentariu

Poate lorik199 va realiza chiar schema propusa de el si dupa aceea i-si va da seama de ce NU fuctioneaza ! Ce bine ar fi daca nu ar mai propune nimeni scheme nefunctionale ! De ce ? Iesirile din LM3915 se fac din OUT-ul unor comparatoare. In schema originala, LED-urile sint conectate cu anodul la V+ si catodul la iesirea respectiva din LM3915, deci pe acea iesire vine un minus pentru a aprinde LED-ul respectiv. Cine va polariza baza tranzistorului NPN pentru a se satura si a aprinde LED-ul din colector? Ce-ti recomand ? In locul LED-ului din schema originala conecteaza jonctiunea BE a unui tranzistor PNP cu emitorul conectat la V+ si o mica rezistenta in baza ; in colector vei conecta o rezistenta inseriata cu anodul LED-ului , iar catodul il vei conecta direct la masa. Asa vor putea fi alimentate mai multe LED-uri in paralel !

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG

m-am lovit cu o problema !!! am cumparat 4 icuri lm3915 sperand cami voi face niste vumetre kool dar din pacate tensiunea ledurilor de alimentare este mai mare si ledurile de la vumetru se aprind incet as avea nevoie de un tranzistor ridicator va multumesc

Link spre comentariu

Incearca sa faci asa cum am postat mai sus. Tatonind rezistenta montata intre colectorul tranzistorului si led vei putea modifica intensitatea luminoasa. Piese suplimentare fata de cele ale IC-ului : tranzistoare PNP (BC558, 557), in baza rezistenta de 1K, in colector functie de intensitatea luminoasa dorita si de tensiunea de alimentare a led-ului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări