Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MJ15022/15023 sau 2SC5200/2SA1943 pt P3A?

FIXVID

Postări Recomandate

http://pg.photos.yahoo.com/ph/killer_0riginal/detail?.dir=4c77&.dnm=9fe4.jpg&.src=ph

http://pg.photos.yahoo.com/ph/killer_0r ... pg&.src=ph

pt csl1131: daca se vede poza de mai sus poti vedea radiatoru cu 4 to3-uri pe el ........ruginiti :lol:

-noroc ca miam facut rost si de un traf cu miez de 20cm pat, poate o sa ma duc la unu care are aparat de bobinat sa numi mananc nervii cu bobinatul

csl1131 wrote:

sa nu uitam totusi ca boxele se aud la fel de bine cat componenta cea mai proasta a lor(adica degeaba ai amplificator fff bun,si boxe ff fidele,daca tu ai intrarea la amplificator o placa de sunet integrata,sau o caseta audio... ca se va auzi nu la cat poate amplificatorul,si boxele,pt asta ti-0ar trebui un cd-player la fel de performant+cd-uri originale...ca sa dau un exemplu...)

heh...

-io am placa de sunet integrata

-da se aude tzapan

-ii un nvidia soundstorm cu codec alc658 :d

-mai am si un sound blaster live da io zic ca se aude un pic mai fain soundstormul mai ales ca am si egalizator hardware pe 9 benzi la el :)

-si aia cu cdurile originale hmm ce sa zic eu .... se pot auzi si alea la fel ca si alea copiate adika vreau sa zic ca nu simti diferentza cu urechea (eventual cu ceva aparate)

poza

The File You Are Looking For Is Inaccessible

aveti vreo idee unde sami pun poza aia? acuma ii pusa pe yahoo photos da vad ca nu merge

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FIXVID

8

• csl1131

6

• Sharky

4

• Mircea Bartic

2

Top autori în acest subiect

ce ziceti este destul de mare pt mj15024/25 sau ar trebui sami iau unul mai mare? -sau cear fi daca as pune un ventilator pe el :?: (nushtiu in ce masura ar ajuta racirea ca nui un design facut ca sa aiba si un coller pe el)- si am auzit ca vopseaua aia"mat-negru" ajuta la racire (mie mi se da jos deja :d ) da cred ca stratu ala ar ingreuna racirea collerului. voi ce ziceti?

Link spre comentariu

nu stiu care e faza cu vopseaua..adica ma intreb de ce pe radiatoarele de pe proc. nu e asa ceva..toate sunt din Al curat sau Cu...

Poti sa pui ventilator pe orice..ajuta intotdeauna...partea proasta e ca mai face zgomot.

Ce ar fi foarte indicat e sa pui radiatorul cu lamele orientate vertical..creste eficienta asa

Radiatorul ala e bun pt orice, adica poti sa montezi orice pe el....faza e sa nu se incalzeasca :lol:

Citeste de aici si o sa vezi in mare cum se calc. radiatoarele

http://www.sound.westhost.com/heatsinks.htm

Link spre comentariu

tind sa cred ca la radiatorul ala, desii e negru(parca) nu e destul de mare ca sa faca fata la amp-ul ala, mai ales ca o sa fie stereo...

daca ii pui si un ventilator pe mijloc..merge....altfel..eu tind sa cred ca nu e destul de mare..

Ce ar fi foarte indicat e sa pui radiatorul cu lamele orientate vertical..creste eficienta asa

pai sunt puse deja asa....(in poza aia asa sunt...daca ai vazut)

nu stiu care e faza cu vopseaua..adica ma intreb de ce pe radiatoarele de pe proc. nu e asa ceva..toate sunt din Al curat sau Cu...

Citeste de aici si o sa vezi in mare cum se calc. radiatoarele

http://www.sound.westhost.com/heatsinks.htm

pai aici te contrazici... pt ca daca tin eu bine minte in link-ul ala, scrie acolo si cum influenteaza culoarea la radiator disiparea....si e o MARE diferenta daca ai radiatorul numai asa,aluminiu curat, sau daca il ai negru...

coolerele nu se fac negre,pt ca ele ar costa mai mult..si oricum daca mai pui un ventilator atunci culoarea nu conteaza asa de mult...

Link spre comentariu

de ce ma contrazic? din cate stiu ca sa te contra zici trebuie sa faci doua afirmatii despre acelasi lucru.Eu am facut o afirmatie si un "nu stiu" ..nu vad cum s-ar contrazice cele doua..sau poate iti place tie sa te contrazici cu mine..eu nu am citit tot articolul..doar am luat formula aia barbara pt rezistenta termica sa am legatura intre suprafata radianta si rezistenta termica

Link spre comentariu

nu vreau sa ma cert cu tine(sper ca nu te-ai suparat)eu stiam ca parca scrie acolo cum influenteaza culoarea un radiator, si ziceam ca daca ai citit ala, atunci cum de nu stii cum influenteaza culoarea disiparea la un radiator.......

Link spre comentariu

off topic :nu m-am suparat stai flexm-am mirat si eu de asta..o sa citesc cand am vreme...deocamdata ce ma mir ca am doua radiatoare identice, unul eloxat si unul nu..iar cand pun mana pe cel eloxat parca pun mana pe o bucata de plastic, nu ma "raceste", si cand pun mana pe cel neeloxat simt imediat ca e rece...Oricum pe unde am montat finalii am dat cu smirghelul...dar ma intreb oare cat de eficient e trasnferul de caldura intre aer si radiatorAsta teoretic..pratic am tinut 2 module ipa60(varianta mea..nu chiar ca si schema) pe el si nu depaseste 50C nici dupa o ora de muzica data la max,chiar inainte sa intre in saturatie.

Link spre comentariu
Vizitator s3xpistols

salpe mine m-a invatat un profan de la faculta ca in unele instalatii unde avem radiatoare pe la vreo 800 grade celsius... sau asa ceva ...se elimina caldura sub forma de radiatie si cica culoarea neagra ar elibera-o mai usor... (u.e.e -paicu) (sper ca nu ma insel da asa ini amintesc eu :d )deci teoretic cele negre sunt mai bune ...nu :?: :!: :wink: si daca ma contraziceti am sa merg la el cu o foaie si-am sa va explic dupa aia tot capitolul de caldura si cum se elimina ea( convectie ,..,si radiatie) :lol:

Link spre comentariu

pe mine m-a invatat un profan de la faculta...se elimina caldura sub forma de radiatie si cica culoarea neagra ar elibera-o mai usor...

deci corect asa stiam si eu (si din practica), dar si din teorie..citisem undev dece e asa..da acu nu mai stiu...oricum asa e.....(cred ca e ceva in genul asta(cred ca gresesc, da..oricum) deci vara,cand bate soarele si esti imbracat in negru te incalzesti mai tare, iar cand esti imbracat in alb mai putin(adica tricoul),desii temperatura la aer e aceeasi....pai eu cred ca e cam la fel cu culoarea neagra la radiator...marginea,suprafata exterioara la radiatorul negru seincalzeste mai tare decat suprafata la rad care nu e negru,si venind in contact cu aerul rece,daca e mai calda suprafata atunci aerul ia mai multa caldura decat daca e mai rece suprafata, si astfel degaja mai multa caldura in atmosfera....)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări