Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine stie cam ce putere reala au boxele acestea ?

Vizitator dori_x

Postări Recomandate

Vizitator dori_x

Buna ziua! Sper ca am postat unde trebuia. Daca nu, imi cer scuze. Am cumparat 2 boxe de camera, mi s-au parut mie destul de ieftine. As vrea sa stiu si eu cam care este puterea lor reala. Am desfacut una, sa vad daca scrie ceva pe difuzoare. Pe difuzorul de bas nu scrie nimic, pe celelalte doua, se vede in poze. Daca ma poate ajuta cineva, va rog sa-mi dati ceva detalii despre ele. Pe Google nu am gasit decat difuzorul de inalte, care ar fi Philips. Dar fara alte date.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

14

• ionescu liviu

9

• Golem

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

Vizitator dori_x

Deci pe inalte scrie : AD 0160/T4 si sunt de 9,5 cm , pe medii scrie AD 9060/W8 si sunt de 10,5 cm, iar basul este de 30 cm. Masurate de la membrana.

Link spre comentariu

Difuzoarele AD sint produse de Philips (cel de inalte AD0160/T4 are 50W/4 ohmi). La diametrul mebranei de 30 cm a difuzorului de joase, bobina are 2" (5 cm) si duce sigur 50W fara probleme. Spun doar atit (ar putea fi cu mult peste dublu !) deoarece nu stiu cind a fost produs acel difuzor si puterea este in functie de calitatea materialului magnetului (in timp poate slabi). Pina in '90, pentru bobine de 2", difuzoarele aveau 50...200W dar cele de productie recenta trec si de 400W. Poate il va recunoaste cineva (daca l-a utilizat) si atunci iti va spune precis.

Link spre comentariu

Diful de înalte e pe 4 Ohmi, cel de medii e pe 8 Ohmi, diful de joase ce impedan?? are? Mi se pare c? cel pu?in unul din difurile de medii sau înalte e schimbat. Filtrul, care e montat de cineva, are piese nem?e?ti, dup? condensatori, cei roz, elko nepolariza?i sînt foarte pro?ti calitativ, dac?-i po?i schimba cu unii cu polipropilen?, ar fi foarte bine. De asemenea nu se vede nici urm? de capitonare a cutiei pe interior... :nebunrau:

Link spre comentariu

Da, au un aspect artizanal, deci sigur cutia nu e acordat? cu diful de bas.

Golem, to?i cond nepolariza?i electrolitici (a?a-numi?ii elko, de c?tre nem?i), indiferent de produc?ie, sînt slabi, au toleran?? mare, pierderi mari, singuril avantaj e c? sînt mai ieftini. Po?i s? verifici cu orice aparat de m?sur?.

Link spre comentariu

Golem, to?i cond nepolariza?i electrolitici (a?a-numi?ii elko, de c?tre nem?i), indiferent de produc?ie, sînt slabi, au toleran?? mare, pierderi mari, singuril avantaj e c? sînt mai ieftini. Po?i s? verifici cu orice aparat de m?sur?.

Huh, mersi de raspuns, dar nu ma refeream la nepolarizati, de ex. cei din filtrele boxelor, aia clar ca nu sunt la fel de buni ca MKP-urile, ci la cei electrolitici de filtraj, de ex. 2200u/40V.Te intreb asta fiindca am observat ca folosesti conzi electrolitici vechi, si am astfel de minuni ELKO care merg non stop, de vreo 12 ani, intr-un echipament esential, deocamdata n-a bubuit nimic. :rade:
Link spre comentariu
Vizitator dori_x

Oricum, pentru mine conteaza mai putin caracteristicile componentelor electronice din filtru. Ma interesa daca am facut o "afacere" buna cumparand ambele boxe cu 300 lei si daca vor rezista la o statie Blue Tech MA-300 , la care dau producatorii o putere de iesire RMS de 300/500 W in 8/4 ohmi. Sunt convins ca nu scoate atat, macar la jumatate sa scoata.

Link spre comentariu

Oricum, pentru mine conteaza mai putin caracteristicile componentelor electronice din filtru. Ma interesa daca am facut o "afacere" buna cumparand ambele boxe cu 300 lei si daca vor rezista la o statie Blue Tech MA-300 , la care dau producatorii o putere de iesire RMS de 300/500 W in 8/4 ohmi. Sunt convins ca nu scoate atat, macar la jumatate sa scoata.

Ai mixer? E posibil sa ai surprize cu statia aia, daca boxele au sub 8 ohmi e posibil sa iti demonstreze statia ca duce cam cat specifica producatorii :da . Despre boxe nu putem spune daca merita banii sau nu daca nu le auzim, tu stii cum se aud. Le-ai probat pe statie pana acum? Eu as avea emotii sa fortez pe ele cu MA-300.Daca tin bine boxele pe statia aia si se aud binisor, atunci nu stiu ce altceva ai fi putut lua la banii aia in conditiile in care spui ca vrei decibeli multi.
Link spre comentariu
Vizitator dori_x

Ai mixer? E posibil sa ai surprize cu statia aia, daca boxele au sub 8 ohmi e posibil sa iti demonstreze statia ca duce cam cat specifica producatorii :da . Despre boxe nu putem spune daca merita banii sau nu daca nu le auzim, tu stii cum se aud. Le-ai probat pe statie pana acum? Eu as avea emotii sa fortez pe ele cu MA-300.Daca tin bine boxele pe statia aia si se aud binisor, atunci nu stiu ce altceva ai fi putut lua la banii aia in conditiile in care spui ca vrei decibeli multi.Nu am mixer. Boxele au in jur de 6,2-6,3 ohmi, masurate de mine. Azi mi-a ajuns statia si le-am probat. Semnalul il iau de la un laptop, unde si umblu cu volumul si egalizatorul. Eu zic ca se aud ( boxele) destul de bine, mai ales la pretul acela. Cat despre statie+ boxe, si mie mi-e frica sa incerc volumul maxim. Oricum, nu am nevoie de asta. Deocamdata.

Link spre comentariu

E pacat sa nu ai mixer la o asa statie. Dar cu boxele tale merge, cu mixer chiar cred ca le arzi. Oricum, sa stii ca nu folosesti statia la adevarata valoare fara mixer, la boxele tale nu e neaparata nevoie dar sa stii pt viitor.Grea statia, nu? :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări