Vizitator Gladiatorul1933 Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Am un sistem audio 5.1 sanyo de vreo 30 de wati total si zilele astea am desfacut subwooferu din curiozitate.....am descoperit un difuzor de 10 cm diametru deci foarte mic pe care scrie 20 wati .....si m-am gandit sa fac si eu un subwofer cu un difuzor de 16.5 cm doar asa din curiozitate cum o sa sune si m-am gandit la un difuzor foarte ieftin dar nu stiu daca e cat de cat ok si deaia va rog sa ma ajutati cei care puteti si vreti. Di fuzorul este acesta http://www.profesionalaudio.ro/product_ ... ts_id/2166 Cu respect!!! Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Difuzorul din linkul dat de tine este un difuzor slab de mid-bass. nu merge deloc pe post de subwoofer. sa inteleg ca vrei sa-ti faci alt subwoofer in locul celui de la sistem? cu bani putini nu faci mare lucru. pentru casa ar merge un difuzor auto de 8"-10" dar deja vei avea nevoie de amplificare mai puternica si de bani mai multi pentru difuzor. gasesti si pe site-ul ala unde te-ai orientat tu prima oara ceva difuzoare mai potrivite pentru bass, dar sa fie de minim 8 inch, vezi din seria LRY (astea nu apar pe site dar le gasesti in magazin) . Link spre comentariu
Vizitator Gladiatorul1933 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 eu am dat foarte putin pe sistemul audio si deaia m-am gandit ca nu ar trebuii sa ma coste foarte mult cel pe care o sa il fac......si am auzit ca in subwoferu de la genius e un difuzor de 16,5 cm si deaia vroiam sa fac ceva asemanator ceva mai puternic decat cel pe care il am,deaia am ales acel difuzor...... Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 eu am dat foarte putin pe sistemul audio si deaia m-am gandit ca nu ar trebuii sa ma coste foarte mult cel pe care o sa il fac......si am auzit ca in subwoferu de la genius e un difuzor de 16,5 cm si deaia vroiam sa fac ceva asemanator ceva mai puternic decat cel pe care il am,deaia am ales acel difuzor......intr-adevar subwooferul sistemului Genius este facut cu un difuzor de 16.5cm dar acela este un difuzor facut anume pentru bass, contructia lui e de asa natura. cel arat de tine e de mid-bass, adica pentru boxe pe 2 cai si face un compromis intre bass si medii.se gasesc difuzoare de diametru mic care redau bine joasele, dar sunt destul de scumpe si nu le gasesti chiar usor. si astfel ti-am sugerat sa cauti ceva de diametru mai mare, mai ales ca imi dau seama ca ai buget redus. nu ai sa gasesti difuzoare chinezesti (in genul YDD-urilor alea) care sa coboare bine la diametru asa mic.uite o firma care produce ceva difuzoare de diametru mic pentru subwoofer, si Vasile iti poate aduce difuzoare de la ei.http://www.tb-speaker.com/ uite asta imi place mie http://www.tb-speaker.com/detail/1230_04/w6-1139si.htm Link spre comentariu
Vizitator Gladiatorul1933 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 deci ca idee cu difuzoru indicat de mine nu am nici cum sa scot bass nici cu filtre ,cu nicio solutie.....????? Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 deci ca idee cu difuzoru indicat de mine nu am nici cum sa scot bass nici cu filtre ,cu nicio solutie.....?????el "scoate" bass, dar slab, doar bass mai inalt, nu coboara suficient de bine pentru a fi folosit doar pentru bass. nu cred ca se va auzi mai bine decat difuzorul de la sistem. tie iti trebuie un difuzor facut special pentru subwoofer.filtrele nu imbunatatesc prea mult raspunsul in frecventa, mai ales in cazul unui astfel de difuzor care oricum nu coboara prea mult. cu filtru va suna mai bine doar pentru ca nu ai sa mai auzi frecventele medii dar nu va cobori mai mult. Link spre comentariu
Vizitator Gladiatorul1933 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 o sa caut un alt difuzor dar treaba sta in felu urmator ....am un modul de amplificare facut de mine cu TDA1562q de vreo 50 de w ,am un traf de 12v 100w cu redresare am si diful asta si am si posibilitatea sa fac incinta.....o sa incer sa vad ce iese daca tot nu ma costa nimik....sunt curios si o sa pun si ceva filtru sa il taie pe la 500 de hz......ms mult pt informatii.....o sa revin cu pareri..... Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 o sa caut un alt difuzor dar treaba sta in felu urmator ....am un modul de amplificare facut de mine cu TDA1562q de vreo 50 de w ,am un traf de 12v 100w cu redresare am si diful asta si am si posibilitatea sa fac incinta.....o sa incer sa vad ce iese daca tot nu ma costa nimik....sunt curios si o sa pun si ceva filtru sa il taie pe la 500 de hz......ms mult pt informatii.....o sa revin cu pareri.....daca tot ai difuzorul si dispui de ceva materiale atunci incearca. integratul ala chiar poate livra 50w/4ohmi daca e alimentat cum trebuie, iar la puterea asta difuzorul ala o sa aiba probleme mari cu cursa la frecvente joase. cursa lui mica este un alt motiv pentru care nu e recomandat pentru "subwoofere".incearca sa fii prevazator si sa faci cutia un pic mai mare, sa incap un difuzor de 8" pe ea in caz ca nu te multumeste asta.filtrul trebuie sa aiba frecventa de taiere sub 150hz, acuma depinde si ce panta are. daca tot ai modulul de amplificare separat fa un filtru activ cu Ft=120hz. daca te intereseaza iti postez o schema simpla cu doar un operational calculat pentru 120hz la 12dB/octava low-pass. Link spre comentariu
Vizitator Gladiatorul1933 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Probabil ca nu o sa sune bine.....dar ca raul sa fie mai putin rau ce ma sfatuiesti sa fac incinta inchisa sau cu port de bass reflex.....? Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 e greu de recomandat o incinta fara sa stii parametrii difuzorului.pentru subwoofere incinta bass-reflex e mai buna dar cred o sa ai probleme cu cursa difuzorului in bass-reflex, in incinta inchisa ar trebui sa fie un pic mai mica cursa. eu initial as incerca o incinta inchisa, asa ai si posibilitatea sa ii faci bass-reflex daca vrei.e cam firav difuzorul asta pentru a duce 50w de bass. deci ai grija cu volumul. Link spre comentariu
Vizitator Gladiatorul1933 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 pe el scrie putere garantata 50 w......muzical 150......acuma oricum nu ii dau pana moare.....parametrii ii am.....FS=65hz;Re=3.6 ohm;Qes=0.7;Qms3.8;qts=0.59;vas=25l;Sd=176 cm2;xmax =3mm;bl=6.5;Le=1;imped 4ohm;nominal power 50w;program power 150w;sensyt=90db;frecv 65~6000 hz........acestia sunt parametrii de pe cutia lui........ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum