Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

citirea cu pic 16f877A a segmentelor a 2 digiti.

ionut_h

Postări Recomandate

salut.vreau cu picul 16f877a sa citesc segmentele a 2 digiti.valoarea citita trebuie comparata cu o valoare data de mine, dupa care se va declansa o alarma sonora.cum fac legaturile la pic si ce trebuie sa scriu in cod?multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut_h

4

• nooob64

1

Top autori în acest subiect

segmentele alea sunt de la un lcd mai complex.le-am identificat.sunt multe combinatii intre pinii lcd-ului, ma gandesc ca e multiplexat.vreau ca picul meu sa le citeasca si valorea data (ex. 0.8) sa fie comparata valorea de ex. 1.2. daca e mai mica , 0.8 < 1.2 voi declansa o alarma sonora.cum procedez cu segmentele astea?multumesc.

Link spre comentariu

Explica si tu mai clar ce vrei sa faci ... nu mai bine faci toata chestia aia cu tot cu display ( e multiplexare) direct cu un PIC ?

Incearca compilatoarele de la mikroelektronika :miKroC , mikrobasic sau mikropascal , ai acolo exemple , help , etc

http://www.mikroe.com

Link spre comentariu

am un modul afisor, de acolo imi trebuiesc doi digiti.cum ii adaptez? oberv ca un segment de exemplu apare in mai multe combinatii de 2 cu 2 pini.asta inseamna ca imparte in comun mai multe linii.imi trebuiesc doua drivere pentru fiecare digit de 7 segmente.cum citesc linia, sau segmentul?cum fac asta?multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări