Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme conectare la retea wireless

Vizitator dany_t

Postări Recomandate

Vizitator dany_t

salutate!am cumparat de curind un adaptor wireless RPC WU1420B cu care ma conectez la un rooter wireless . Vede reteaua , se conecteaza cu un semnal destul de bun intre 50 si 70 % la aproximativ 40 metri prin ziduri . problema este k la un interval de timp (5 -10 )minute se deconecteaza, mai exact nu mai gaseste gateway ul retelei si incepe sasi renoiasca ip ul singura, si infinal se reconecteaza singura , dar dupa ce imi cade mie messu si orice alta aplicatie care tine de net :sparge: lucrul acesta se intimpla si daca o pozitionez si la 5 metri de rooter , nu conteaza distanta. O folosesc pe win xp sp2 impreuna cu driverul si utilitarul dupa cd ul placii . deasemenea celelante calculatoare din retea nu au acciasi problema , deci adaptoru meu e de vina (sau calculatoru) :da a mai intimpinat cineva o astfel de problema ?dati mi si mie citeva sfaturi ! ce pot sa fac ?va multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelu57

2

• 2informaticos

2

salutare!

....folosesc pe win xp sp2 impreuna cu driverul si utilitarul dupa cd ul placii ....

Încearc? un update de driver...dac? g?se?ti pe situl produc?torului...
Link spre comentariu

Ai pus IP manual, sau folosesti DHCP?E totusi posibil sa fie defect adaptorul. Eu am patit cu un eRize chipset RTL8187 (200mW), care dupa 3-4 minute nu mai vedea nika. Trebuia scos si infpt din nou in USB ca sa-si revina; solutia, cosul de gunoi (la bani putini... calitate ioc).Incearca eventual sa instalezi doar driver si foloseste WZC pt management.

Link spre comentariu
Vizitator dany_t

Ai pus IP manual, sau folosesti DHCP?E totusi posibil sa fie defect adaptorul. Eu am patit cu un eRize chipset RTL8187 (200mW), care dupa 3-4 minute nu mai vedea nika. Trebuia scos si infpt din nou in USB ca sa-si revina; solutia, cosul de gunoi (la bani putini... calitate ioc).Incearca eventual sa instalezi doar driver si foloseste WZC pt management.

Am incercat si varianta asta , dar atunci nu pot sa bag parola retelei :nas: Cred ca cea mai eorecta varianta este aia cu cosul de gunoi :freaza:
Link spre comentariu

De ce nu poti baga parola???Ai scris ca ai SP2, trebuie sa mearga si cu WPA, fara sa instalezi aplicatia cu care vine adaptorul.Incearca o cheie WEP.Vezi cum se comporta si fara securitate eventual...Testeaza-l complet, inainte sa-l arunci.Chiar si fara o cheie WEP/WPA poti sa faci o retea destul de sigura, daca filtrezi dupa MAC si lasi doar adaptorul tau sa se conecteze la ruter...

Link spre comentariu
Vizitator dany_t

De ce nu poti baga parola???Ai scris ca ai SP2, trebuie sa mearga si cu WPA, fara sa instalezi aplicatia cu care vine adaptorul.Incearca o cheie WEP.Vezi cum se comporta si fara securitate eventual...Testeaza-l complet, inainte sa-l arunci.Chiar si fara o cheie WEP/WPA poti sa faci o retea destul de sigura, daca filtrezi dupa MAC si lasi doar adaptorul tau sa se conecteze la ruter...

da am vazuk k sp2 recunoaste wpa , dar ruterul foloseste wpa2 si nu merge. si ma rog e o retea standard a unei firma , careia nu pot sai schimb eu setarile. am so testez si pe vista sa vad daca merge acolo.deasemenea se mai petrece ceva la ea care nu prea imi place :se cam incinge ajungind la o temperatura aproximativa de 50-55 grade si raminind constant indiferent de timpul in care o folosesc . e normal lucrul asta?
Link spre comentariu

...se cam incinge ajungind la o temperatura aproximativa de 50-55 grade si raminind constant indiferent de timpul in care o folosesc . e normal lucrul asta?

Când te-ai referit la timp...probabil la temperatura mediului ambiant ?Se pare c? are stabilizare termic? prin termostatare...?i atunci e normal? aceast? înc?lzire...Personal a?a procedam când m? mai ocupam cu oscilatoarele ( în special la cele cu cristal de quartz )...le stabilizam prin înc?lzire termostatat? la temperatura de 50-55 grade celsius.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări