remus68 Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Un preamplificator pentru doza MM sau MC foarte bun (sint prezentate amindoua variantele cu 100uV respectiv 5mV la intrare). Quad 34 e un mixer dar se poate face doar preamplificatorul (cele doua tranzistoare + OP) si are un raport semnal zgomot foarte bun http://www.geocities.com/pa_schematics/QUAD-34.html Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Preamplificatorul ala cu 100uV la intrare "face toti banii"! Nu stiu ce tranzistoare sunt alea ca nu prea se vede scrisul. Am facut si eu ceva asemanator cu BFW11 pe intrare (rbb foarte mic) generator de curent constant in colector cu BC327 si iesirea pe BC337 repetor pe emitor dar nu mai am schema cu valorile exacte, au trecut 10 ani de atunci Preampliful era bineinteles pt doza electrodinamica dar eu il foloseam ca preu de microfon cuplat cu un microemitator MF cu rezultate excelente. Daca il bagai sub un pat in dormitor ascultai si ce se vorbeste la baie atat de sensibil era! Fara brum, fara alte neplaceri. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Schema are un raport semnal/zgomot excelent. Tranzistoarele de la intrare sint cuplate in serie in curent continuu si in paralel in alternativ (nici unul dintr-e ele nu e generator de curent constant !). Se pot utiliza BC549/559, BC413/415, BC239/309 cu factor de amplificare peste 300 si bine imperecheate ; operationalul NE5532, NE5534(2 bucati pentru stereo), RC4558 sau TL072. Bucla de reactie se poate adapta si pentru transfer liniar iar amplificarea e reglabila prin schimbarea valorilor rezistentelor din bucla de reactie negativa . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 As adauga ca performantele deosebite ale montajului se obtin numai in conditiile unei realizari practice corecte si unei ecranari serioase! Nu-i de gluma cand amplificam semnale de ordinul a 100uV! Link spre comentariu
alexutu Postat Iulie 27, 2009 Partajează Postat Iulie 27, 2009 am si eu o problema cu un pick-up aiwa model px- e770,l-am primit de la cineva gratis si a mers ce a mers, mi-a incantat urechile cu un sunet de calitate dar de la inceput facea el inca de la inceput niste probleme in sensul ca se oprea cand ti-era lumea mai draga. am fost la cineva cu el care cica se pricepe mai bn, si mi-a zis ca ar fii motorul de vina. OK. am fost am cumpparat un motoras de 12 v dc( pare sa se potriveasca cel decasetofon) BELEAUA E CA ARE O TURATIE MAI MARE SI IMPLICIT SE MISCA MAI REPEDE.(din pacate motorasul nu are reglaj de turatie-si asa de-a bea l-am gasit IN TEI la magazinele de acolo) din cate stiu ar trebui pus ceva care sa mai reduca din turatia motorului, tin sa precizez ca are niste reglaje pe placa de baza dar nu reusesc sal aduc la turatia respectiva.DK ESTE CINEVA CARE M-AR PUTEA AJUTA SA IL FAC SA MEARGA CUM TREBUIE SI SA IMI SPUNETI SI CAT MAR COSTA VA ROG. MULTUMESC. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 27, 2009 Partajează Postat Iulie 27, 2009 Motorul ar trebui alimentat dintr-un stabilizator cu tensiune reglabila si totul va fi OK. http://members.shaw.ca/novotill/SmallDc ... rcuit1.png http://members.shaw.ca/novotill/SmallDc ... rcuit2.png Link spre comentariu
alexutu Postat Iulie 29, 2009 Partajează Postat Iulie 29, 2009 up, dk e cineva care ma poate ajuta sa readuc la viata pick-upu Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 1, 2009 Partajează Postat August 1, 2009 Era o schema foatre desteapta intr-un Tehnium, care stabiliza cu mare precizie turatia motoarelor de pick-up. Practic se monta pe axul motorului un disc de tabla care avea date gauri la intervale egale, asemenea orelor expuse pe un cadran de ceas. De o parte a discului era un led, iar de cealalta parte un fototranzistor. Prin invartirea discului odata cu axul motorului, gaurile lasau ledul sa dea impulsuri luminoase fototranzistorului, frecv acestor impulsuri fiind functie de turatia motorului. Un montaj electronic compara frecv impulsurilor cu o frecventa fixa stabila, corectand permanent si prompt tensiunea de alimentare a motorului. Autorul articolului spunea ca se obtine o stabilizare a turatiei superioare oricarui stabilizator clasic.O sa caut schema si daca o gasesc promit sa o postez.Ca solutie provizorie, poti sa alimentezi motorul direct pe perii cu o sursa de tensiune reglabila dar turtia nu va fi prea stabila... Link spre comentariu
zal Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 S-au g?sit pîn? de curînd pl?cile cu controlul de tura?ie de la pick-up-urile Unitra folosite de ai no?tri prin combine, exact cu disc cu fante pe axul motorului ?i optocuplor, 2 viteze ?i control fin de tura?ie (pitch-control). Chiar ?i pick-up-ul complect la cutie, ca pies? de schimb. Era pe forum ?i schema controlului de la GS-431, simpl? ?i eficient?. Link spre comentariu
sorinpavel Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 Deci,i-a raspuns cineva unde sa-l repare in Bucuresti? Link spre comentariu
Vizitator chiar_alex Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Buna,Dupa cum spunea cineva mai sus: Totusi unde-l pot repara in Bucuresti?Cat despre aparat, problemele sunt urmatoarele:- acul de citire se tocise. Am cumparat de la Muzica (inca se mai gaseau) capete de citire compatibile NAD cehesti parca, "Ortofon" FF15E MkII. Schimbarea l-a facut sa mearga cateva sapt si sa aiba un sunet mai ok, insa au intervenit urmatoarele probleme- aparatul avea fir separat de masa care se lega la amplificator. Brusc a inceput sa baraie si sa paraie, comportament pe care l-am mai intalnit in cazul in care nu era corect conectat la masa. Totusi orice fel de incercari, inclusiv schimbarea firului nu au dus la nici un rezultat, ci doar la aparitia unei a 3-a probleme- dereglarea turatiei In concluzie mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ati putea indica un atelier de reparatii al unui electronist priceput care se si incumeta la asemenea provocari Multumesc, Link spre comentariu
doru77 Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Era o schema foatre desteapta intr-un Tehnium, care stabiliza cu mare precizie turatia motoarelor de pick-up. Practic se monta pe axul motorului un disc de tabla care avea date gauri la intervale egale, asemenea orelor expuse pe un cadran de ceas. De o parte a discului era un led, iar de cealalta parte un fototranzistor. Prin invartirea discului odata cu axul motorului, gaurile lasau ledul sa dea impulsuri luminoase fototranzistorului, frecv acestor impulsuri fiind functie de turatia motorului. Un montaj electronic compara frecv impulsurilor cu o frecventa fixa stabila, corectand permanent si prompt tensiunea de alimentare a motorului.Autorul articolului spunea ca se obtine o stabilizare a turatiei superioare oricarui stabilizator clasic.O sa caut schema si daca o gasesc promit sa o postez.Ca solutie provizorie, poti sa alimentezi motorul direct pe perii cu o sursa de tensiune reglabila dar turtia nu va fi prea stabila... Va amintiti in care numar al revistei se afla articolul? Link spre comentariu
Kuki Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 http://blog.copcea.ro/files/tehnium/revista/8911.pdf pag 16. Link spre comentariu
doru77 Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 Multumesc pentru link! Totusi, Florin se referea la alt articol, dintr-un numar mai vechi. Este vorba de o schema pentru construit. Stie cineva din ce an era revista? Sau o schema de regulator de turatie asemanatoare, cu tahogenerator pe care sa o construiesc de la 0? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum