Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare Blaupunkt.

denny50cent

Postări Recomandate

Salutari!Va deranjez cu inca o problema,am recuperat din masina (opel astra 1995) 2 difuzoare blaupunkt,din pacate din ceea ce scrie pe ele nu inteleg decat impedanta,4 ohm si eu as vrea sa le construiesc o incinta sa se auda cat de cat bine.Acestea sunt difurile : http://img38.picoodle.com/img/img38/2/6 ... fe2919.jpg

Multumesc anticipat...

Le:am uitat sa precizez ca au diametru ~15 cm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• denny50cent

4

• mircea888

3

• BF37

2

Simplu , calculeaza litrajul usii , si construiesti cutii care sa corespunda acelui litraj.

tu ai desfacut vreodata o portiera? cum calculezi tu volumul ala? mai ales ca ai o gramada de chestii pe acolo. eu nu cred ca volumul portierei e chiar optim.eu zic sa faci altfel: avand in vedere ca sunt difuzoare full-range si oricum nu vei avea o extensie foarte buna in frecvente joase nu trebuie sa te chinui foarte mult cu volumul. faci 2 incinte inchise la plezneala, dar sa fie proportionate bine (adica sa arate bine :rade:). oricum nu le poti face foarte mari datorita diametrului difuzorului si a faptului ca folosesti un singur difuzor pe boxa, deci vor arata rau daca le faci prea inalte. volumul intern nu o sa-ti iasa mai mare de 10L. eu am calculat asa pentru niste dimensiuni care mi s-au parut cat de cat potrivite si mi-a dat vreo 6-7L.sa pui neaparat vatelina in cutie!
Link spre comentariu

ziceti doar 1 difuzor/incinta?de ce nu ambele?

pai ma gandeam ca vrei sunet stereo, de asta. le poti pune ambele in aceeasi incinta daca vrei dar o sa pierzi efectul spatial, chiar si cu semnal mono mie mi se pare ca se aud mai bine 2 incinte decat una singura.am zis ca pui un singur difuzor pentru ca sunt full-range si in principiu nu au nevoie de tweeter, dar daca ai pune si difuzoare specializate de inalte atunci ar iesi niste boxe adevarate. nu stiu exact ce vrei sa faci cu ele, daca sunt pentru auditii ocazionale si nepretentioase atunci nu te mai complica cu tweetere.
Link spre comentariu

Hai ca nu e imposibil sa calculezi asa ceva , + ca nu trebuie sa fie volumul exact , ca doar nu au pus dif calculat exact pt volumul portierei :rade: . Masori lungimea si inaltimea , aproximezi o medie a adancimii si ai rezolvat problema . Faci 2 coloane cu litrajul respectiv si cu siguranta vor suna acceptabil :da

Link spre comentariu

pun si tweetere:party:am 2 tweetere tot din masina,si mai am 1 pe 8ohmi

ce tweetere ai? sunt cumva din alea rotunde special pentru masina? merg si alea puse dar suna aiurea, au o banda foarte ingusta pe care o redau si suna acut rau. acuma depinde si de gusturi, iar astea nu se discuta.gasesti tweetere in comert cu aproximativ 10 RON bucata si sunt de tipul "dome tweeter" deci cu membrana normala si magnet nu piezo sau alte porcarii. cred ca ar merita niste tweetere cat de cat pentru ca par bune si difuzoarele alea si ar iesi niste boxe de camera chiar ok.in orice caz, pune doar cate un tweeter pe fiecare boxa ca sa arate decent, sa nu faci "colectie" de difuzoare pe ele.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări