Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit incarcare acumulatori

Vizitator yuliano_02

Postări Recomandate

Vizitator yuliano_02

Salut am si eu un circuit de incarcare a 2 acumulatori de 12V.Incarcarea lor se face cu cei 2 acumulatori in serie.[attachment=1]INCARCARE ACUMULATORI.JPG[/attachment]Se specifica ca incarcarea se face la 2A dar nu specifica daca se face la 2 A pentru fiecare acumulator in parte sau pentru ambii la un loc.Pentru amandoi acumulatorii pentru circuitul de mai jos ies 24V la 1+1=2A sau 2+2=4A?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator yuliano_02

deci sa inteleg ca pentru schema de mai sus curentul de incarcare care iese la cirucitul acesta este de 2A nu de 4 nu?ca pe mine ma intereseaza cati amperi ies la iesirea redresorului(in figura a 2-a).

Link spre comentariu

deci sa inteleg ca pentru schema de mai sus curentul de incarcare care iese la cirucitul acesta este de 2A nu de 4 nu?

Eu vad ca acest montaj,functioneaza la tensiune constanta,cum este pe masina,nu la curent constant.

ca pe mine ma intereseaza cati amperi ies la iesirea redresorului(in figura a 2-a).

Maxim 20A(cu piesele din schema),este limitat doar de performantele pieselor(transformator,punte, tiristor).
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Lorand27

Cam orice acumlator se incarca cel mai bine cam la 5-10% din capacitatea lui , deci , in cazul tau cam 1.5-1.7A ar fi curentul perfect pentru incarcare :)

Salutam o problema cu un alternator, mai bine zis dinam de pe un tractoras Fiat. Incarcarea e realizata cu dinam+releu de incarcare. Intrebarea mea e pot sa pun un alternator Bosch de 12 V si 50A sa incarce doua acumlatoare de 12V legate in serie a cate 100Ah (total 24V 100A)?Exista ceva schema care sa realizeze ridicarea de tensiune de la 12->24V? e posibil sa incarc cu acest alternator acumlatoarele legate in serie ? Ma ajuta cineva? Ca un alternator de 24 V e al naibi de scump.:(
Link spre comentariu

din ce stiu eu alternatoarele scot 12 V trifazatdeci ai putea sa folosesti doar 2 faze pe care le redresezi si inseriezi si una o lasi liberanu prea se merita sa faci un smps 12--> 24sper c-ai inteles ceva din postul meu

Flori de mar...nu o sa mearga in veci asa...e in conexiune stea...trebuie gasita conexiunea cmuna si desfacuta,apoi redresat si incarca fiecare acumulator prin bobina separata...o sa scada eficienta...ramai cu o bobina in aer...nu merge cu legarea in serie a bobinelor deoarece nu sunt in faza....inainte incearca daca legi bobina de excitatie la o tens mai mare ,nu scoate 24?Sau 28....vezi sa nu o arzi ...
Link spre comentariu
Vizitator Lorand27

Salutfaza e ca nemti daca fac ceva pentru un scop( ex sa incarce acc de 12V) ala incarca acc de 12V. Si are releu de incarcare incorporat intr-un loc cu periile colectoare, asa ca ma-ndoiesc sa scoata 24 doar prin schimbarea tensiuni de excitatie.De aceea ma intrebam ca oare se pote realiza un circuit care sa ridice dupa iesirea din alternator. sau daca stiti pe undeva un alternator (exclus romanesc) functionabil pe 24V, m-ar interesa (mesaj pe PM daca stiti). Eu am un bosch care scoate 12V cu45 sau 50A nu mai stiu si ma gandeam sa-l folosesc sa nu stea degeaba.

Link spre comentariu
Vizitator Lorand27

Cauta pe la dezmembrari

Numai ca lui nu ii trebuie alternatoare romanesti....de ce nu,...habar nam...
Pentru ca is de cacat.. am schimbat cateva si relee si alternatoare asa ca stiu despre ce vorbesc. Si la dezmebrari gasesti de obicei alternatoare de 12V rar pe 24V de aceea v-am cerut ajutorul. Na nu-i nici o problema ma descurc eu cumva... sau ma chinui in continuare cu astea de firma(precizia sacele) romanesti.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări