Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat pentru cumparare difuzoare

Vizitator Demen2r

Postări Recomandate

Vizitator Demen2r

Am nevoie de parerea unor cunoscatori. Vreau sa achizitionez doua difuzoare de 25 cm, cu impedanta 8 ohmi care sa aiba un pret moderat si sa fie de calitate. Viitoarele difuzoare vor sta in locul celor din poza astasata,presupun ca va dati seama care:). Orice indicatie/parere/intrebare este bine venita.Motivele pentru care doresc sa inlocuiesc difuzoarele sunt urmatoarele:(ambelor difuzoare le-a fost inlocuita suspensia, partea aceea exterioara, daca nu ma insel asa se numeste)-unul din ele mergea aproape perfect chiar si la volum maxim iar dupa un timp nu a mai mers deloc, lam verificat cu aparatul de masura si imi apareau 2 ohmi in loc de 8 :jytuiyu .Daca stiti care este problema si daca/cum se poate rezolva nu ezitati sa informati .-celuilalt difuzor presupun ca i-a fost inlocuita suspensia cam superficial, lipiturile au fost facute cu prenandez(spuneti daca a fost bine sau nu)si sau dezlipit unele parti din suspenisie si bolta aceea centrala a difuzorului(nu stiu denumirea), iar acum la volum mai mare "zbarnaie" :limb: .Inca o intrebare, presupun ca se pot pune alte difuzoare in locul acestora si nu necesita inlocuirea si altor componente?Sunt incepator, in concluzie daca gresesc ceva corectati-ma :jytuiyu .Multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

2

• q_acdc

1

• misuraelectronic

1

• remus68

1

din poza atasata rezulta cum ca ati fi fericitul posesor al unor boxe unitra...daca nu ma insel prea tare , sint cele de 140 wdaca doriti difuzoare de 25 de cm...asta inseamna difuzoare de 10 zoll...in eventualitatea ca va doriti difuzoare de o calitate superioara si un pret relativ decent...va recomand cu caldura DIFUZOARELE EMINENCE...va comunic adresa reprezentantei pe pm...evident , daca vreti...! :da

Link spre comentariu

Daca ar fi fost problema doar cu bobina de 2 ohmi mai gaseai cite un bobinator care sa faca un lucru de calitate, dar daca sint probleme grave la suspensie (deci si la centrare) NU le mai faci. Urmeaza sfatul de mai sus si comanda-ti difuzoare originale de la Hi-End. Incinta a fost calculata si acordata de fabricant pentru aceste tipuri de difuzoare si daca vei monta in locul lor chiar alte difuzoare mult mai scumpe s-ar putea sa nu mai sune la fel de bine. :da

Link spre comentariu
Vizitator Demen2r

M-am uitat pe hi-end si am observat ca sunt 4 repere intre care pot sa aleg, care este cel potrivit pentru mine? Nu am inteles ce inseamna acel 60 si 40 precum si 3, 6 si 1(25/60, 25/40/3, 25/60/6, 2/60/1).Inca un lucru, in primul post @misuraelectronic spunea ca sunt "fericitul posesor al unor boxe unitra".Care este motivul pentru care sunt atat de "indragite" aceste difuzoare, am mai vazut si pe forum discutii despre unitra cum ca ar fi bune dar nu si argumente.Multumesc :da .

Link spre comentariu
Vizitator Demen2r

Difuzoarele se pot recentra?Daca da o sa merg la persoana respectiva sa le rezolve ca nu degeaba am platit si inainte, trebuia sa le faca corect!Presupun ca difuzorul care are 2 ohmi trebuie rebobinat?O sa intreb persoana respectiva daca il poate rezolva si sa vad costurile, dar mai mult tot spre difuzoare noi inclin :dsaf

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

dif. de 2ohmi sigur e ars iar celalalt se poate centra dar depinde de cine le repara :da eu zic sa le duci la un atelier specializat pe rep. difuzoare

Link spre comentariu

M-am uitat pe hi-end si am observat ca sunt 4 repere intre care pot sa aleg, care este cel potrivit pentru mine? Nu am inteles ce inseamna acel 60 si 40 precum si 3, 6 si 1(25/60, 25/40/3, 25/60/6, 2/60/1).Inca un lucru, in primul post @misuraelectronic spunea ca sunt "fericitul posesor al unor boxe unitra".Care este motivul pentru care sunt atat de "indragite" aceste difuzoare, am mai vazut si pe forum discutii despre unitra cum ca ar fi bune dar nu si argumente.Multumesc :da .

Cele de 140W au o gaura in plus,difuzorul de medii mai mare si cel de bas .(30 cm)
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări