costyy86 Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Ma scuzati daca am postat unde nu trebuie, dar am o nedumerire, am luat schema de mai jos si nu gasesc rezistenta "R11" , am inteles ca este o rezistenta bobinata, ce rezistenta as putea pune in loc? Ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 22, 2009 Administratori Partajează Postat Iunie 22, 2009 iti faci una dintr-o sarma, cel mai usor si rapid Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 22, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2009 Asta este? Dar am masurat-o si rezistenta la fel de mica ca si cand pun bornele aparatului de masurat in contact adica 0,5 ohm, pini 6 si 7 sunt legati bine? ca mi se pare cam dubios sa ii desparta doar aceasta rezistenta care este cam "degeaba" spun eu , sau gresesc? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 22, 2009 Administratori Partajează Postat Iunie 22, 2009 asta e bobina din poza, scoate-i miezul si ai rezistenta bobinata...Habar nu am daca e legat bine dar presupun ca da Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 22, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2009 Multumesc de ajutor Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 22, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2009 Dar ce rol are acea rezistenta? sau ce rol ar trebui sa aiva? ca la ce rezistenta are cred ca e cam degeaba pusa Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 22, 2009 Administratori Partajează Postat Iunie 22, 2009 Scrie clar langa ea ce rol are Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 23, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2009 Cu ce as putea sa o inlocuiesc? ca nu gasesc niciunde acea rezistenta :cry: Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 30, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2009 Am o nedumerire in legatura cu R13, R14..., din schema de mai sus, alcelea sunt rezistente de 10 ohmi si nu de 10Kohm, desi restul sunt de 1kohm si 20kohm, ma gandesc ca nu este gresit schema si au uitat sa puna k? ce credeti? Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 costyy86 a spus: Am o nedumerire in legatura cu R13, R14..., din schema de mai sus, alcelea sunt rezistente de 10 ohmi si nu de 10Kohm, desi restul sunt de 1kohm si 20kohm, ma gandesc ca nu este gresit schema si au uitat sa puna k? ce credeti? Sunt de 10 Ohmi. Daca pui de 10KOhmi pocnesc finalii ca floricelele. Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 30, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2009 Sa ma pun sa caut de 10 ohm desi nu stiu daca am sa gasesc Link spre comentariu
costyy86 Postat Iulie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2009 :cry: Am plantat piesele din schema de mai sus si nu merge, mi se incalzesc tranzistori la 3 secunde dupa ce alimentez si nu cu 24V doar cu 12v si nu e in sarcina am legat multimetru sa vad ce volti scoate, oare ce sa fie, ma poate ajuta cineva? cablaju la-m verificat de cateva ori , totul e in regula :cry:Tin sa anunt ca in loc de IRFP4710 am pus STP80NF10, este mai tare putin, am pus acesta pentru ca nu am gasit originalul, oare aceasta sa fie cauza? Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 costyy86 a spus: :cry: Am plantat piesele din schema de mai sus si nu merge, mi se incalzesc tranzistori la 3 secunde dupa ce alimentez si nu cu 24V doar cu 12v si nu e in sarcina am legat multimetru sa vad ce volti scoate, oare ce sa fie, ma poate ajuta cineva? cablaju la-m verificat de cateva ori , totul e in regula :cry: Tin sa anunt ca in loc de IRFP4710 am pus STP80NF10, este mai tare putin, am pus acesta pentru ca nu am gasit originalul, oare aceasta sa fie cauza? Nu au cum sa se incalzeasca tranzistoarele fara sarcina, adica fara motor conectat. Daca se incalzesc, acolo e o eroare nasoala rau de tot. Masoara tensiunile fata de masa pe terminalele mosurilor si posteaza, sa vedem cum interpretam. Ma apuca damblaua cand vad "am verificat si totul e in regula" Cum palarie sa fie TOTUL in regula din moment ce nu merge? Link spre comentariu
costyy86 Postat Iulie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2009 nici nu cred ca apuc sa masor ca in 3 secunde ard mosurile la fel si un LM7812 , dar incerc sa masor totusi sa vad daca reusesc fara sa pocneasca Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum