Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PWM Speed Motor dc control

costyy86

Postări Recomandate

Ma scuzati daca am postat unde nu trebuie, dar am o nedumerire, am luat schema de mai jos si nu gasesc rezistenta "R11" , am inteles ca este o rezistenta bobinata, ce rezistenta as putea pune in loc? :nas:

Posted Image

Ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costyy86

13

• Badman

3

• kinderu56

3

• cirip

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta este?

Posted Image

Dar am masurat-o si rezistenta la fel de mica ca si cand pun bornele aparatului de masurat in contact adica 0,5 ohm, pini 6 si 7 sunt legati bine? ca mi se pare cam dubios sa ii desparta doar aceasta rezistenta care este cam "degeaba" spun eu , sau gresesc? :nas:

Link spre comentariu
  • Administratori

asta e bobina din poza, scoate-i miezul si ai rezistenta bobinata...Habar nu am daca e legat bine dar presupun ca da

Link spre comentariu

Am o nedumerire in legatura cu R13, R14..., din schema de mai sus, alcelea sunt rezistente de 10 ohmi si nu de 10Kohm, desi restul sunt de 1kohm si 20kohm, ma gandesc ca nu este gresit schema si au uitat sa puna k? ce credeti? :nas:

Link spre comentariu
  costyy86 a spus:

Am o nedumerire in legatura cu R13, R14..., din schema de mai sus, alcelea sunt rezistente de 10 ohmi si nu de 10Kohm, desi restul sunt de 1kohm si 20kohm, ma gandesc ca nu este gresit schema si au uitat sa puna k? ce credeti? :nas:

Sunt de 10 Ohmi. Daca pui de 10KOhmi pocnesc finalii ca floricelele.
Link spre comentariu

:cry: Am plantat piesele din schema de mai sus si nu merge, mi se incalzesc tranzistori la 3 secunde dupa ce alimentez si nu cu 24V doar cu 12v si nu e in sarcina am legat multimetru sa vad ce volti scoate, oare ce sa fie, ma poate ajuta cineva? cablaju la-m verificat de cateva ori , totul e in regula :cry:Tin sa anunt ca in loc de IRFP4710 am pus STP80NF10, este mai tare putin, am pus acesta pentru ca nu am gasit originalul, oare aceasta sa fie cauza?

Link spre comentariu
  costyy86 a spus:

:cry: Am plantat piesele din schema de mai sus si nu merge, mi se incalzesc tranzistori la 3 secunde dupa ce alimentez si nu cu 24V doar cu 12v si nu e in sarcina am legat multimetru sa vad ce volti scoate, oare ce sa fie, ma poate ajuta cineva? cablaju la-m verificat de cateva ori , totul e in regula :cry:

Tin sa anunt ca in loc de IRFP4710 am pus STP80NF10, este mai tare putin, am pus acesta pentru ca nu am gasit originalul, oare aceasta sa fie cauza?

Nu au cum sa se incalzeasca tranzistoarele fara sarcina, adica fara motor conectat. Daca se incalzesc, acolo e o eroare nasoala rau de tot. Masoara tensiunile fata de masa pe terminalele mosurilor si posteaza, sa vedem cum interpretam.

Ma apuca damblaua cand vad "am verificat si totul e in regula" :) Cum palarie sa fie TOTUL in regula din moment ce nu merge?

Link spre comentariu

nici nu cred ca apuc sa masor ca in 3 secunde ard mosurile la fel si un LM7812 , dar incerc sa masor totusi sa vad daca reusesc fara sa pocneasca

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări