Cilibiu Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Am cam lipsit de la aceasta arie! Oricum vreau sa ma apuc doar de PCB deoarece nam fonduri deocamdata sa cumpar aceste 2 CI, adik 2 PT-uri, intrebarea mea este ca in datasheet sunt 2 scheme de aplicatie al PT-ului, adik reverb si delay , eu vreau sa le fac pe amandoua, si le pun in paralel la iesire sau doar dintrunul in altul? daca semnalul intra in pt iese direct reverberat? sau trebuie sa ii pun in paralel si semnalul normal? si la delay la fel? adik semnal sursa>>reverb>>>delay>>>amp e bine asa? sau semnal sursa psu paralel cu delay iar pusa cu reverb>>>>asa?Mai degraba pun o poza mai jos ca sa intelegeti, adik facuta pe scurt!P.S Scuzatimi arta mea de a desena in paint Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 A doua schema are titlul foarte sugestiv unde se utilizeaza : "Surround/Delay Application". Tu vei realiza prima schema din datasheet, adica "Echo Application". Dupa cum bine vezi, pe pinul 16 se face intrarea de semnal neprocesat, iar pe pinul 15 iesirea spre amplificator. Rezistenta de 10K, desenata orizontal in dreptul pinului 15, aduce la iesire semnalul initial, neprocesat. Potentiometrul de 50K regleaza profunzimea efectului de intirziere. Cind are cursorul la masa, la iesire se va auzi semnalul normal, neintirziat. Pe pinul 6 este rezistenta variabila care efectueaza reglajul timpului de intirziere; la timpi foarte mici se va auzi efectul de reverberatie iar prin marirea timpului, va fi efectul de ecou (ai si un tabel foarte sugestiv, in datasheet). Vei lega montajul in serie cu linia de semnal din amplificator. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 La aceasi chesti mam gandit si eu, dar tot nu am inteles ceva, daca prima schema din datasheet trebuie utilizata atunci a doua de ce a mai fost pusa deoarece eu vad diferente intre ele, ca prima e ecou si a doua reverb, si sincer eu mam gandit sa le fac pe amandoua din cauza ca poate vreau reverberatie cu intarziere mai mare de 100ms, poate si 500ms, care reverberatia ramane reverb nu ajunge deja in ecou, nu? sau ma insel eu? Eu de aceea vroiam sa le fac pe amandoua, ca sa am reverb curat daca vreau sau daca nu "reverb" il dau pe 0 si folosesc numa partea de ecou, care cum ai zis si tu la timpi mici este reverb iar la timp mare apare ecoul, dar nu teai gandit ca poate vreau reverb la 100ms si in acelasi timp si ecou!AS vrea un pic de lamurire intre cele doua scheme din datasheet!Daca leas folosi pe amandoua ,inafar de faptul ca ma mai costa in 60 lei CI, ce dezavantaje mai am? sau daca am? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 mam gandit si eu, dar tot nu am inteles Mai citeste o data ce am scris ! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Da si daca folosesc si a doua schema, ce are?Merge? adik am inteles bine ce face fiecare? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 am inteles bine ce face fiecare?Nu ! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Pai te rog atunci sa imi explici fiecare schema in parte ce face, daca vrei! ca eu sincer nu am prea inteles! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Misterul diferentei dintre cele doua scheme ! Cheia o reprezinta tocmai rezistenta aia de care pomeneam mai sus. Citeste inca o data rolul ei in circuit si gindeste-te ce se intimpla daca nu mai e ! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 PFFFFF, ai dreptate, daca rezistenta aia nu mai e atunci nu o sa fie sunetul normal in paralel cu sunetul scos de PT! am inteles, daca acea rezistenta nu e atunci os a se auda doar ecoul propriu-zis, iar cu rezistenta se aude sunetul normal +ecou, la "vol"mic se comporta ca delay dar la vol mare apare mai mult ecou decat delay!Am inteles bine? eu cred ca da! dar astept confirmarea ta! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Da ! Daca nu mai e rezistenta aia, la iesire semnalul se culege cu o intirziere de la zero la maximul posibil, reglabila din potentiometrul de la pinul 6. In sistemele home-cinema e utilizat pentru a crea efectul "surround" care da acea senzatie de spatialitate, de miscare a bazei sonore. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Dar acel "delay" nu inseamna sa se auda vocea repetata? iar ecoul se aude vocea din departare, ex ca din pestera?Am ascultat cateva stati care avea delay si ecou incorporat, la delay avea putoane push de la 50ms,75ms,100ms,250ms,500ms...etc , iar la ecou avea un semireglabil, ca volumul, sincer cel mai faindelay a fost la 100ms, si volumul aproape la max, dar delayul il putea avea si fara ecou sau cu ecou, la fel si ecoul cu delay sau fara delay, erau total diferite la sunet, eu vreau sa reproduc asa ceva, am observat ca in schema la delay la CI zice ca pentru delay de 100ms sa pun rezistenta de 9,2 parca nu mai stiu sigur ca nu mam uitat recent in schema, dar in fine cam ceva de genu, delayul in setez in functie de cat vreau, dar cum mam uitat in schema de delay am obs aceste rezistente setate pentru anumite intarzieri, dar la cealalta schema de ecou e doar un semireglabil, si de acea am zis ca daca pot folosi ambele scheme, deoarece eu daca vreau delay profund si mai mare intervalul de delay mie o sa imi intre in ecou, care poate in momentul respectiv nul vreau, asta am zis, ca daca pot face cumva sa am reglaj delay separat de cel de ecou si invers, adik sa fie indepedente cum am vazut eu la anumite stati de amplificare!Sunt cam greu de cap uneori si eu, dar poate nu va saturati de explicat si poate intrun final inteleg.P.S daca aveti si alte scheme cu alte Ci poti sa le pui! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum