Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schemă REVERB/DELAY

serban279

Postări Recomandate

Caut o schem? sau mai multe s? am de unde alege pentru a construi un reverb ?i un delay.Sau poate una care are mai multe efecte dac? nu e prea complicat?.Merci dac? m? poate ajuta cineva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

12

• Cilibiu

8

• vaska2222

1

• serban279

1

Top autori în acest subiect

Caut o schem? sau mai multe s? am de unde alege pentru a construi un reverb ?i un delay.Sau poate una care are mai multe efecte dac? nu e prea complicat?.Merci dac? m? poate ajuta cineva.

intra pe google , pt2399 digital delay schematic
Link spre comentariu
:nebunrau: In primul rind ai postat gresit la audio cu tuburi electronice si in plus ai mai intrebat acelasi lucru in cadrul subiectului "amplificator de 50W" - la care ti-am raspuns.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Are un prieten de la mine un amplificator cu asa ceva dar totul se proceseaza digital dintro memorie mare, nu are cutie reverb sau alte chesti "vechi", totul este facut de circuite integrate ca sunt ff multe sau de o memorie mare "pata neagra".Daca stiti cumva o schema sau un Ci care face asa ceva miar prinde bine, am cautat pe google de mia venit rau si nam gasit decat aplicati cu cutie reverb si de ecou nimic, cer ajutorul tuturor cu cea mai mica informatie daca stie, Va rog ca am un microfon dinamic fara fir si vreau sal fac cu reverb si ecou!Va multumesc tuturor de pe forum care mau ajutat in alte posturi!Baieti de nota +10+ !!!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator tstorm881989

salutam citit datasheetul pentru PT2399 si nu mentioneaza un nivel maxim de input al semnalului de intrare. Intreb pt ca vroiam sa-l conectez in serie cu un Preamp pentru chitara electrica. Trebuie sa montez un buffer intre cele 2 ca sa nu stric integratul PT2399?multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator tstorm881989

salut remus

Vreau sa construiesc un head in care sa includ si un efect de Delay iar PA este cel din figura( http://sound.westhost.com/project27.htm ) .. nu am idee cat scoate. Ma gandeam sa-l construiesc si pe urma sa vad care sunt valorile de pe output pentru Volume si Master date la maxim.. pe urma s-o compar cu valoarea maxima de input pentru circuitul de Delay (dar despre care n am idee) si apoi un buffer de output daca este necesar pt intrarea amplifului.

Link spre comentariu

Dupa cum vezi, schema de la P27/27B a lui nea Elliott, are doua reglaje de nivel : VR4-Volume si VR5-Master. PA-ul care insotea aceasta schema, are o amplificare de 23 de ori si un nivel de 20Vef/4 ohmi pe difuzor, deci la iesirea din VR5 se regleaza sa ai maxim 0,86Vef ca finalul sa nu intre in clipping. Daca mergi cu VR5 pe maxim, reglezi VR4 atit cit sunetul e curat si semnalul e CLEAN. Daca reglezi VR4 la maxim, OP2 ridica semnalul la iesirea sa, la o valoare mare (chiar peste 2Vef), care va fi limitat de cele 4 diode, preamplificatorul intrind in regimul de functionare OVERDRIVE ; din VR5 se regleaza astfel incit sa nu ai la intrarea etajului final mai mult decit nivelul sau nominal de intrare. Ar fi bine daca ai monta efectul, printr-o bucla SEND/RETURN , la iesirea primului operational, inainte de corectie. Daca ai conecta imediat dupa corectie, semnalul e ceva mai slab si insertia efectului poate afecta mai usor raportul semnal/zgomot. Acolo semnalul e sigur curat, in orice regim de functionare al preamplificatorului (75...300mVef in functie de tipul dozei chitarii).L.E - daca vrei sa faci preamplificatorul de mai sus, foloseste RC4558 in loc de TL072.

Link spre comentariu
Vizitator tstorm881989

multumesc pt raspunsurile atat de prompte :)montarea delay-ului intre cele 2 A.O ma scuteste de multe probleme,intr-adevar. in schimb apare alta nelamurire: de obicei la ampuri buclele SEND/RETURN sunt dupa etajul de preamplificare.. eu daca montez efectul Delay inainte ca semnalul sa fie pe modul OVERDRIVE nu ar da un rezultat diferit decat in modul normal (cel din figura de mai jos)? PA(overdrive) -> DelayLE: pt cele 2 AO am gasit OPA2134 :)

Link spre comentariu

Buclele send/return se instaleaza de obicei, acolo unde semnalul are nivelul de 0db, adica 775mVef (ma rog, undeva pe aproape !). De remarcat si faptul ca, daca o insertie de semnal se face intr-un loc cu sensibilitate mai redusa, se mentine un raport semnal/zgomot mai ridicat. Ai putea instala bucla la intrarea in etajul final, dar trebuie avut foarte mare grija, sa nu depasesti nivelul acceptat de PT2399, la intrarea sa. Ar fi bine sa testezi montajul, inainte de a-l monta in amplificator : daca ai avea un generator de semnal si un osciloscop, totul ar fi perfect. PT2399 e identic la alimentare, functiuni si pini, cu HT8970 (diferita e doar capacitatea memoriei, 20KB la HT si 44KB la PT), in schema de utilizare din datasheet-ul de la HT fiind si un operational care amplifica semnalul provenit de la microfon. Preamplificatorul cu acel OP, are amplificare x85, de unde am dedus ca pentru un semnal de la microfon de 1...5mVef, in acel caz, semnalul la intrarea HT e de pina la 500mVef si ma gindeam ca ar fi bine sa nu fie depasit acel nivel. S-ar putea sa accepte si mai mult, dar trebuie verificat practic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări