moro Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Buna dimineata dragi colegi, oi sta eu prost cu engleza si nu stiu cauta pe googu, pana acum nu am gasit mai nimic legat de gasirea uneisurse pentru laborator.Ce caut eu este un fel de calibrator sa zic asa, nu il folosesc cu scop de calibrare (cel putin nu in viitorul apropiat). Caut o sursa care poate regla pragurile de tensiune la nivelul milivoltilor, in pasi de 10mv in intervalul 0,00v si pana la 5,00... ma rog fiind vorba de sursa reglabila nu ma intereseaza foarte mult pragul fix de 5.00 volti. In principiu vreau sa o folosesc pentru comanda etajelor radio pentru reglarea acelei tensiuni de "tuning" necesara diodelor varicap din module intalnite prin casetofoanele auto, daca sunt scheme ce au o plaja de tensiuni mai mari de 5v nu ma deranjeaza.Va multumesc Link spre comentariu
Blind Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Nu stii sa cauti. Uite o "clasica": http://www.electronics-lab.com/projects/power/003/index.html Pentru pasi de reglare mai mici ai tensiunii foloseste potentiometrii multitura. Link spre comentariu
francezu Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 In principiu vreau sa o folosesc pentru comanda etajelor radio pentru reglarea acelei tensiuni de "tuning" necesara diodelor varicap... Acea tensiune de "tunning" la etajele de radio este reglata in mod automat de catre sinteza de frecventa cu bucla PLL a oscilatorului local. Mai exact este iesirea filtrata a comparatorului de faza. Pentru schimbarea postului de radio se4 modifica raportul de divizare a frecventei osc. local;astfel tensiunea de iesire din comparatorul de faza se modifica si ea. Bineinteles ca se poate face ce vrei tu , dar oscilatorul ala nu va fi stabil fara bucla PLL. Tunningul corect al unui radio cu sinteza PLL/FLL se face din raportul de divizare nu direct din tensiunea pe varicap. Link spre comentariu
moro Postat Iunie 22, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2009 Frumoasa schema, am mai vazut`o aici pe forum, mi-a atras si mie atentia la vremea respectiva, daca situatia sta asa. Chiar acum 10 minute am finalizat comanda pentru piesele acesteia, intr-o saptamana vor ajunge si ca transformator am deja unul la lucru intr-un telewin busit, am pe acolo un trafulet de comanda care daca nu ma lasa neuronu` scoate 26Vca pe la un 2-3A. Mi se pare interesant si link-ul acela cu ampermetrul si voltmetrul ce poate fi incorporat in sursa :-? este vorba despre acest montaj: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Partea mai proasta e ca mereu am fugit de microcontrolere, si nu am programat in veci un integrat d'ala, dar nici bolovan nu sunt :-) Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Frumoasa schema, am mai vazut`o aici pe forum, mi-a atras si mie atentia la vremea respectiva, daca situatia sta asa. Chiar acum 10 minute am finalizat comanda pentru piesele acesteia, intr-o saptamana vor ajunge si ca transformator am deja unul la lucru intr-un telewin busit, am pe acolo un trafulet de comanda care daca nu ma lasa neuronu` scoate 26Vca pe la un 2-3A.Mi se pare interesant si link-ul acela cu ampermetrul si voltmetrul ce poate fi incorporat in sursa :-?este vorba despre acest montaj:http://www.electronics-lab.com/projects ... index.htmlPartea mai proasta e ca mereu am fugit de microcontrolere, si nu am programat in veci un integrat d'ala, dar nici bolovan nu sunt :-)Da, il poti folosi cu succes, singura chestie mai "grea" ar fi sa reusesti sa il programezi. in rest este simplu de realizat montajul.Cauta pe aici pe forum, ca a mai intrebat cineva despre programarea acelui IC Link spre comentariu
moro Postat Iunie 23, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2009 Am gasit discutia aceea legata de programarea volt-ampermetrului aiciviewtopic.php?f=37&t=22396&st=0&sk=t&sd=a&start=15Am sa merg pe varianta asta:viewtopic.php?f=37&t=22396&st=0&sk=t&sd=a&start=15 aceasta fiind varianta cu capsula DIP (imi tremura mana cu smd-urile ) deja am facut comanda la metrafo cu acel integrat, momentan ma pun sa fac aceea interfata de programare.Va voi tine la curent, si incurand sper eu sa revin si cu poze, si de ce nu chiar cu filmulet Link spre comentariu
moro Postat Iunie 27, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2009 Si iaca, am revenit cu niste poze la aceea sursa. Ieri mi-au venit si o parte din piese, mai trebuie sa soseasca transformatorul de alimentare, intre timp m-am hotarat sa-i atasez si un volt-ampermetru descris aici http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm Recunosc ca nu este cel mai estetic cablaj, nu mi-am mai batut capul sa corodez, markere nu mai am. In principal ma intereseaza sa functioneze si sa isi faca treaba acolo unde este nevoie. Mai astept sa imi soseasca niste piese si revin cu detalii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum