Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare circuite simple

Mishu_17

Postări Recomandate

Am o problema . Cand alimentez un flasher cu NE 555 , de la o sursa cu LM 317 , circuitul integrat (NE 555) se incalzeste destul de tare . Cum poate fi rezolvata aceasta problema ?Am atasat schema sursei , impreuna cu cea a circuitului care il alimentez .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mishu_17

5

• bogdan_

1

• vio2007

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Circuitul functioneaza , l - am testat cu baterie de 9 Volti , atunci nu s - a incalzit , dar vreau sa - l alimentez din sursa pentru ca bateriile se termina .

Link spre comentariu

Circuitul functioneaza , l - am testat cu baterie de 9 Volti , atunci nu s - a incalzit .

Atunci problema este sursa ,care trebuie verificata !
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am verificat alimentatorul , care este bun , dar acel NE 555 tot se incalzeste . Apoi am incercat sa limitez curentul cu ajutorul unui LM 317 , la care am pus o rezistenta intre pinii 1 - 3 , dar problema e aceeasi , degeaba am incercat cu alte circuite realizate cu NE555 .

Link spre comentariu

rezisten?a R4 din primul pdf, de ce e 1 kiloohm???c? în datasheet se afirm? c? trebuie s? fie între 180 ?i 300 de ohmi... trebuie asigurat un curent de 5-10 mA între out ?i adjust, ?i exact de-aia se pune rezisten?a aia (r4=u/i, aka r4=1,25/10, ?i valoarea lui r4 iese direct în kiloohmi.).la tine nici m?car nu mai ai miliamperi prin rezisten?a aia, ai microamperi acolo!!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări