Vizitator cata31boss Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 va rog am nevoie de o schema de convertor cu lm555 Dr.L: am schimbat titlul si am redeschis subiectul,data viitoare fi mai atent! Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/555dcac.html Ai aici ceva, banuiesc ca asta vrei. Link spre comentariu
Vizitator cata31boss Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/555dcac.htmlAi aici ceva, banuiesc ca asta vrei.dap cam asa ceva vreau dar vreau sa stiu cati wati are schema si cu ce pot sa inlocuiesc tip41si tip42 Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Depinde ce grosime de sarma ai in traf, suprafata miezului, si tens de alim a montajului. Si ce alimentezi mai departe. Poti pune acolo ceva tranz de putere mare si ceva frecv. Probabil si 2N3055. Cauta datasheetul pentru "TIP-uri", uita-te la tensiuni maxime, Uce, Ic, hFE, timpii la care comuta. Comanda e viabila cu 555.Deci depinde ce vrei sa limentezi. Link spre comentariu
Vizitator cata31boss Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Depinde ce grosime de sarma ai in traf, suprafata miezului, si tens de alim a montajului. Si ce alimentezi mai departe. Poti pune acolo ceva tranz de putere mare si ceva frecv. Probabil si 2N3055. Cauta datasheetul pentru "TIP-uri", uita-te la tensiuni maxime, Uce, Ic, hFE, timpii la care comuta. Comanda e viabila cu 555.Deci depinde ce vrei sa limentezi.da dar acei tranzistori sunt unul pnp si unu npn deci nu pot sa pun 2n3055. am un transformator cu sectiunea de 16cm sarma destul de groasa si vreau sa alimentez o statie de 2x100w care se alimenteaza la 27x27v. Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Ai dreptate de tranzistori. Atunci folosesti tot doi tranzistori 2N3055 si in primar vei avea o priza mediana care o legi la plus iar cele doua borne ramase, cate una la fiecare colector. Cam stilul asta de functionare e la sursele de pc. Bine dar sa stii ca trebuie curent la alimentare, ca va absorbi ceva. Nu ai zis cu ce alimentezi, sau e pe automobil si deci din baterie?? Poti folosi 2 tranz complementari unul NPN si unul PNP, exact ca in etajele finale audio in clasa B. Asta ca sa pastrezi schema. Dar poti face o multime de modificari. E bun de 16cm patrati. Pai atunci in primar trebuie sa ai aprox tens de alim (vreau sa zic sa fie calculat cu nr de spire) si in secundar doua infasurari de 27/radical din 2 (tens efectiva) cam 21V. E foarte interesant ce vrei sa faci. Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Ti-am trimis date despre tranzistoare, si IC, cred ca se gasesc TIP-urile. Link spre comentariu
Vizitator cata31boss Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 Ti-am trimis date despre tranzistoare, si IC, cred ca se gasesc TIP-urile.vreau sa folosesc k finali 2x2n3055 si traful in am bobinat deja cu priza mediana.daca ai putea sa imi dai si mie o schema......fac cinste:D Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 Schimba tranz. Pui NPN. In loc de AC180K pune BD135,137,139. Si inversezi si polaritatea alimentarii. Vei avea "+" la priza mediana. Succes!Schema e copiata dintr-o carte care nu era a mea. Link spre comentariu
Vizitator cata31boss Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 multumesc mult pentru scheme si pt ajutor raman dator de cinste Link spre comentariu
Cat6 Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 Si daca tot ai cerut schema cu 555. Iti trimit o alta foaie scanata. In josul paginii, foloseste ca parte de comanda schema cu 555 si 4013. 4013 divide cei 100Hz ai lui 555, asa ca la iesirile Q si Qnegat poti lega schema de forta din foaia anterioara trimisa (cea cu pnp-urile ASZ18, inlocuite cu 2N3055). 4013 e un bistabil tip D si costa cam 3 lei.Mi se pare cartea prezenta instalatiile electrice ale unui automobil (de unde am copiat schemele).Sa cante muzica, atunci!! Link spre comentariu
Vizitator cata31boss Postat Iunie 29, 2009 Partajează Postat Iunie 29, 2009 Schimba tranz. Pui NPN. In loc de AC180K pune BD135,137,139. Si inversezi si polaritatea alimentarii. Vei avea "+" la priza mediana. Succes!Schema e copiata dintr-o carte care nu era a mea.am experimentat schema asta si nu functioneaza :( Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 29, 2009 Administratori Partajează Postat Iunie 29, 2009 Citeste regulamentul in legatura cu TITLUL subiectelor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum