Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte acustice cu EMINENCE DELTA 15 LFA

corneillus

Postări Recomandate

daca nu deranjeaza as mai apela un pic la ajutorul dvs. as dori sa confectionez bobinele de 1,3 mh.dispun de 2 mosoare din plastic cu diametrul interior de 20 de mm si lungimea tot de 20 mm si sarma de cupru emailat cu diametrul de 1.15 mm(masurat cu micrometrul, cu izolatie cu tot).am incercat si o simulare cu un program de calcul da nu prea sunt sigur... cel putin parametrul A.W.G nu prea isi are corespondent cu diametrul sarmei de care dispun si de la un A.W.G 19 la A.W.G18 cat am aproximat eu e diferenta de 10 spire...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneillus

29

• Shambala

18

• Dj_david

8

• hpavictor

7

Top autori în acest subiect

si inca ceva legat de condensatoare.....

mi-am procurat niste condensatoare dintr-o sursa pe care nu o sa o dezvalui, cond care arata cam asa

http://tinypic.com/r/qsw11l/3

sunt condenastori de provenienta ruseasca, de "razboi" daca pot sa spun, si la propriu si la figurat, cu gabarit considerabil dar care nu ma deranjeaza.

condensatorii sunt noi, nefolositi dar sunt destul de batrani... i-am masurat si sunt buni

astept pareri pro sau/ si contra lor, argumentate bineinteles.

Link spre comentariu

tocmai editam mesajul precedent ..condensatorii respectivi (nu sunt militari!) se pot folosi foarte bine pe joase.pentru inalte .. hm, suna mat, sters, unii putin "ragusit". Foarte buni sunt cei cu teflon (aia sunt militari) si unii cu ulei - cu carcase argintii (doar o anumita serie, nu toti).O buna solutie pt inalte sunt fie WIMA MKS (rosii), fie Bennic MT (galbeni) bypasati de un mic MKP. Asta ar fi la preturi absolut omenesti.Putin mai scumpi sunt Bennic XPP (negri) sau Solen, Mundorf - din seriile entry. (toti astia sunt MKP). Sau Wima MKP - deja si mai scumpi.

Link spre comentariu

si astia sunt tot militari! mai am unii argintii de prin niste magnetofoane rusesti, da au fost folositi si nu prea am incredere... o sa fac o poza sa vedeti daca despre ei e vb.as prefera sa iau noi, dar nu stiu unde as putea gasi... daca aveti vreo sursa, care sa livreze si prin curier v-as fi profund recunoscator!

Link spre comentariu

Nu sunt militari, sorry. Chiar daca ai sa vezi pe e-bay anunturi cu "Lumeeee, lume! Vaaaand Condensatori sovietici MI-LI-TARI !! Doar $ 4,99 bucata ! [...] " . Si rusi si ucrainieni si chiar chinezi vand astfel de condensatori "militari".

A fost undeva o discutie documentata despre seriile militare si speciale - acestea erau precizate clar si fara echivoc dar nu mai dau de ea :cry:

Conzi din aceia colorati se foloseau in absolut toate aplicatiile electronice sovietice, de la aspiratoare si roboti de bucatarie pana la filtre de boxe.

Un expermentat tester de condensatori rusesti si sovietici este TiVicol - de pe forumul audiofil. Este acolo si un post cu recomandari la conzi rusesti cu adevarat buni - http://forum.audiofil.ro/index.php?topic=300.180 (la sfarsitul paginii).

Tu intrebi de conzi rusesti f buni sau de conzi bunisori si buni - in general ?

Rusesti nu stiu unde se gasesc altfel decat pe e-bay (dar sa fii f. bine documentat cand ii alegi - in nici un caz sa nu te bazezi pe reclama ofertantului);

Wima mai erau cativa la Comet si TME, iar Solen, Mundorf si altii ("bomboane de lux") vinde cineva din Cluj.

Daca te intereseaza iti dau adresa pe privat - am inteles ca nu este voie altfel.

Link spre comentariu

nu tin neaparat sa fie rusesti sau o alta provenienta anume. vreau niste conzi care sa imi mearga bine, la un raport calitate-pret accptabil. astept mesajul dvs pe pm sau daca nu va deranjeaza imi puteti lasa si adresa de mess. cat despre conzii din fotografie nu va contrazic dar... zic totusi ca sunt militari. o sa va spun pe mess sau pe pm mai multe.

Link spre comentariu

Cu privire sa intrebarea anterioara ai mp.Bine, nu cred ca are acum importanta daca acei condensatori sunt sau nu serie militara. Fapt este ca multi i-au incercat si in audio se pot folosi doar pe joase. De altfel poti incerca si singur :)Scuze de off-topic.

Link spre comentariu

stimate coleg corneillus, inteleg ca ai inceput lucrarea si probabil interventia mea e deja tardiva , totusi o privire la ce mai lucreaza altii cu dif.eminence ( peste balta , adica USA ) zic eu ca nu strica asa ca te invit sa vizitezi: [email protected] si anume rubrica :hi-fi /brown note soundsystem .Impresionant , ce sa zic !...Desigur aceasta invitatie e valabila si pentru colegul shambala care este mai priceput ca noi in materie de construit boxe .Americanul a gasit cu cale sa faca boxa separata mid-tweeter si sa lase driverul Eminence singur intr-un horn -probabil ca sa coboare la maxim basul . As fii curios aici sa aflu si parerea avizata a colegului shambala .Succes in continuare la constructia boxelor ! Cu stima , mirel .../ END

Link spre comentariu

shambala ,sint total surprins de duritatea mesajului tau ca raspuns la incercarea mea nevinovata de a oferi lui corneillus si o alta alternativa apropo de driverele eminence .Am facut acea trimitere la site-ul americanului observind ca tipul expusese schitele acelor hornuri , cu cote , realizare practica , etc.Personal , eu cred , inca , in alternativa montarii wooferului in boxa bas reflex sau horn ( ce prefera fiecare ) si a mid +tweeterului in alta boxa .Imi inchipui ca filtrul de separatie ptr. boxa de medii-inalte nu pune probleme de calcul si executie asa complicate ca boxa de joase .Eu unul am vazut pe net multe firme care au apelat la aceasta solutie chiar si diyeri celebri .Este evident ca in situatia cind eu vad eronat aceasta solutie sa te rog sa intervii in calitatea ta de expert si sa ma lamuresti definitiv .Retinusem ca baiatul dorea sa faca sonorizare cu acele difuzoare si americanul la rindul sau le-a facut ptr. a sonoriza o nunta .Deci daca am provocat confuzie , scuze ! Considerasem ca decit sa pierzi timp si bani incercind sa faci filtre de separare ptr. joase lucru foarte laborios in conditii de amator mai usor este sa proiectezi si sa faci o boxa dedicata .In ce priveste mistoul ( am 60 de ani ) fii convins colega ca nu am timp si dispozitie ptr. asa ceva ! Astept deci o parere onesta din partea dumitale ca sa poata si altii trage o concluzie practica .Aceasta a fost ratiunea invitatiei pe care ti-am adresat-o cu toata consideratia mea fata de un om mult mai experimentat la acest capitol ca mine .mirel/END..

Link spre comentariu

nu vreau sa isc polemici cu acest topicdar vreau sa fac cateva precizari:-dupa cum am spus mai devreme vreau sa fac niste full range pe 2 cai. varianta cu bass separat si sateliti nu ma avantajeaza din urmatoarele motive: vreau ceva mai compact ca nu am un spatiu prea mare disponibil, iar cu bass separat ar trebui fie sa folosesc pt fiecare un amplificator separat, ar ocupa un spatui mult mai mare si implicit costuri mai mari pe care momentan nu mi le pot asuma. bineinteles ca sunt si avantaje, dar nu le mai enumar ca sa nu fiu offtopic.-un filtru pasiv de ordinul 2 cum mi-a prezentat shamballa nu mi se pare chiar asa laborios de facut cum spuneti dvs. in fond e un condensator si o bobina. am valorile si nr de spire... e mura in gura. bineinteles ca trebuie sa mai fac ceva ajustari, asta e cu totul altceva-varianta cu horn e buna dpdv al randamentului, dar nu face obiectul difului meu, nu corespunde parametrilor tielle-small. am discutat despre asta si si-a dat cu parerea dl hpa victor aici: viewtopic.php?f=4&t=59011&start=30

Link spre comentariu

In primul rand - TOATE trimiterile la "Brown Note" sunt suspecte de misto !De aici si intrebarea pusa.In al doilea rand in constructia americanului erau folosite difuzoare de 18", care nu au legatura cu topicul de fata.Ca se obtin mai multe joase in constructiile de tip horn este un fapt binecunoscut. Din pacate acest "castig" isi are "costul" sau, atat ca complexitate a constructiei cat si ca volum si greutate fizice (mult mai multe kg) ceea ce nu stiu daca este in interesul deschizatorului acestui topic. In plus se schimba sunetul si se complica filtrarea ...In general hornurile se preteaza fie la sonorizari mari, fie in locatii fixe (cluburi, discoteci, sali de spectacol, etc.).In caz ca doriti sa prezentati solutii tip horn poate ar fi mai bine sa deschideti un topic specific.In privinta prezentarii schitelor - sunt sute pe forumul precizat de american, si destul de multe chiar si la noi. Nu cred [credeam] ca ar fi probleme in acest sens...Exista si la noi cel putin doua-trei forumuri dedicate [pro] unde se discuta - si se construiesc - curent incinte tip horn.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări