Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte acustice cu EMINENCE DELTA 15 LFA

corneillus

Postări Recomandate

pai 300 litri mi-a dat cu simluarea facuta cu winish, chiar mult peste 300 da nu imi mai amintesc exact.dar combinatia cu driverul acesta e buna? filtrul corespunde?unde gasesc acel polyswich pt protectie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneillus

29

• Shambala

18

• Dj_david

8

• hpavictor

7

Top autori în acest subiect

Nu te mai lua dupa programele de simulare. incearca proiecte care au fost facute si care au dat rezultate. Driverul este ok, deasemeni si filtrul. Poti taia chiar putin mai jos driverul pe la 2,5K pentru ca este un driver mai rezistent la abuzuri fata de cel din schema filtrului.

Link spre comentariu

prefer sa il tai mai sus pt mai multa siguranta. dar polyswiciul acela de unde il pot procura si cam la ce pret orientativ?

Link spre comentariu

Hmmm , ramane sa vedem care proiect este mai eficient , iar filtru separator cu siguranta trebuie personalizat si optimizat pentru rezultate bune....sper ca autorul subiectului sa nu accepte solutii care sa duca la constructia unei chinezarii , cu sunet bubuit si sasait , inutilizabil in sonorizari de calitate !

Link spre comentariu

indiscutabil proectul pe 3 cai e mai bun si mai rezistent . chiar producatorul recomanda varianta pe 3 cai.nu as opta pt aceasta varianta din lipsa de resurse, ca este criza si sunt si eu bugetar... cam ce minusuri cerdeti ca ar avea acest proect? cum trebuie personalizat filtrul pt combinatia dintre driverul sus mentionat si basul de care dispun? modificari la schema de mai sus? driverul pad52s are aceleasi caracteristici ca si psd 2002 de la eminence dar e un pic mai accesibil ca pret.basul urca in frecv pana la 3200 hz si e cat de cat liniar am observat. e bine daca il tai pe la 2800-3000 hz?eventual ma gandesc sa renunt la rezisrentele de putere serie cu cond (care cred ca are rol de compensare a impedantei cu frecv) montate parelelpe diful de bass sau eventual un filtru mai simplu de ordinul 2 pt bass si ordinul 3 pt driver pt mai multa siguranta.

Link spre comentariu

Pai daca este criza sau nu , ce legatura are cu redarea de inalta fidelitate ? Oare criza ne face sa ascultam cu 25% mai putin din creier sau urechi ? Daca in investitii se vor face compromisuri , rezultatele in practica garantat vor fi dezastruoase , pentru ca poti face mancare cu carne stricata , dar nu o vei putea manca ! Difuzorul ales de tine nu va fuctiona bine peste 700 Hz niciodata , deci se impune ca solutie tehnica obligatorie incinta pe mai multe cai , minim trei . Dupa cum am mai spus , tu decizi.....difuzorul este de calitate , nu renunta la el , reda foarte bine frecventele joase si medii-joase , dar avand bobina si membrana mai grele ( ranforsate pentru bas ) , nu poate reda frecventele medii-inalte ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

ca sa ai intr-adevar un sunet de calitate folosind un dif de 15" pe medii-joase ar trebui mers pe 3 cai, fara discutie.daca bugetul nu iti permite un asemenea proiect si daca inca nu ai luat difurile, eu te sfatuiesc sa mergi pe 12" + 1" ca sa obtii un sunet echilibrat.difuzoarele pot fi tot de la eminence, daca asta doresti ( spre ex, delta 12A )PS: tot ce am spus mai sus este o parere pur personala, pana la urma alegerea iti apartine :da

Link spre comentariu

am deja dif de bass eminence delte 15 lfa...

daca vrei sa ramai la 2 cai, va trebui sa cauti o solutie de compromis.vei fi nevoit sa tai driverul mai jos, asa cum ti-am zis initial
Link spre comentariu

Cu difuzorul asta , exclus doua cai.....dar pana la urma crezi ce vrei , dupa proba o sa iti fie jena sa imi dai dreptate , oricum nu mai ajuta la nimic , munca , investitia si sufletul bagat in investitia asta te va dezamagi total , si pentru proastele rezultate vei da vina pe calitatea difuzoarelor , neadaptarea filtrului .....pe banii tai si timpul tau te poti juca , tu decizi !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

volumul aproape de 100 litri. va spun mai exact cand o sa le inchei, sa vad cat ramane scazut o diafragma pe care vreai sa o pun pe centru pt rigidizare, scazut vol. manerelor... etc...cat despre proiect raman momentan la varianta cu 2 cai cu filtrul de mai sus si driverele probabil tot aceleasi (ca inca nu le-am achizitionat). o sa va tin la curent si cu stadiul executiei si cu eventualele probleme ce se vor ivi pe parcurs.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări